07.03.2015 20:20

PSV vlot langs Eagles in feestelijk Deventer

Memphis Depay (l.) kan juichen als hij PSV op een 0-1 voorsprong heeft gezet tegen Go Ahead Eagles. Luuk de Jong loopt met de doelpuntenmaker mee. (07-03-2015)

PSV heeft zich over de nederlaag tegen Ajax heen gezet. In Deventer won PSV simpel van Go Ahead Eagles (0-3). Go Ahead, dat de duizendste Eredivisiewedstrijd speelde, was niet bij machte om weerstand te bieden aan de koploper van de eredivisie. De uitslag had hoger uit kunnen vallen als PSV wat zorgvuldiger was geweest in het uitspelen van de kansen.

PSV begon goed aan de wedstrijd in Deventer. Het nam meteen het initiatief en kwam via Memphis Depay op voorsprong na twintig minuten. De international schoot zijn vierde vrije trap van het seizoen binnen. Het was een zwabberbal die onderin de rechterhoek belandde. Daarvoor had Depay al twee keer moeten scoren, maar toen was Mickey van der Hart twee keer de sta in de weg.

Go Ahead zette hier ontzettend weinig tegenover. De ploeg werd compleet overlopen door de koploper uit Eindhoven. Toch kon de thuisploeg de tussenstand nog tot vijf minuten voor rust op 0-1 houden. Vijf minuten voor rust mocht Joshua Brenet zomaar het zestienmetergebied van Kowet in dribbelen. Hij werd niets in de weg gelegd en besloot uit te halen. Opnieuw kon Van der Hart, in eerste instantie, redding brengen. Daarna ging de bal tegen het lichaam van Jop van der Linden en vervolgens in het doel, een knullige eigen goal dus.

Ook de 0-2 ruststand konden de Eagles niet meenemen naar de kleedkamer. Net voor rust scoorde Andrés Guardado namelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen. Depay nam een vrije trap kort op Willems, die Wijnaldum bediende. Hij kopte de bal op Van der Hart, maar daarna was Guardado attent en tikte de 0-3 binnen. Dat was ook de ruststand, maar PSV had ook met een ruimere tussenstand kunnen rusten als het iets effectiever was geweest.

Ondanks de ruime achterstand, kwam Go Ahead goed uit de kleedkamer. Via Glynor Plet kon de ploeg binnen een minuut wat terug doen, maar het schot uit de draai ging net naast. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd, zonder daarna nog echt gevaarlijk te worden. PSV vond het met 0-3 wel welletjes en werd nonchalant in het uitspelen van kansen. Ook de thuisploeg was allang blij dat het bij 0-3 bleef. De eindstand was in de eerste helft dus al bereikt.

Door de overwinning kan PSV zondag rustig afwachten wat Ajax doet tegen Excelsior. Als Ajax wint dan is de voorsprong weer elf punten en dat lijken de Eindhovenaren niet meer weg te geven. Voor Go Ahead Eagles zijn er degradatiezorgen. Heracles Almelo kan de ploeg uit Deventer voorbij en dan zou Go Ahead op de zestiende plek komen. Een plek die nacompetitie betekend en dat willen Booy en de spelers graag voorkomen. Volgende week moet de ploeg op bezoek bij NAC Breda en dat belooft een cruciaal duel te worden.

Door: Jari Wesselink