07.03.2015 21:50

Depay antwoordt criticasters op het veld

Zelf leest Memphis Depay naar eigen zeggen geen kranten. Toch hoorde de PSV-aanvaller afgelopen week via-via dat hij een stortvloed aan kritiek had gekregen na zijn povere optreden tegen Ajax (1-3). "Als voetballer heeft iedereen een mening over je. Kritiek van buitenaf hoort erbij, maar ik doe er niets mee. Mijn teamgenoten, de supporters en de stafleden geloven in mij, alleen dat is belangrijk voor mij", zei Depay zaterdag na de dominante overwinning op Go Ahead Eagles (0-3).

Met een geplaatste vrije trap opende Depay de score. Na een maand en vijf wedstrijden op rij zonder doelpunt, maakte de PSV'er zijn zestiende competitietreffer van dit seizoen. "Natuurlijk is het lekker om te scoren, ik wil altijd scoren of de aangever zijn. Lekker dat het nu lukte", zei de zichtbaar getergde Depay.

Hij haalde op het veld van de Adelaarshorst revanche op zijn criticasters. "Ik lees niks, maar hoor het wel van vrienden die het voetbal volgen. Ik moet omgaan met die kritieken en vind dat ik dat op een goede manier doe. Ik blijf altijd rustig."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner