08.03.2015 09:45

Guardado zelf wil graag blijven in Nederland

Onder druk van Nicolas Isimat-Mirin (m.) haalt Glynor Plet (l.) de bal uit naar het middenveld tijdens Go Ahead Eagles - PSV. (07-03-2015)
Onder druk van Nicolas Isimat-Mirin (m.) haalt Glynor Plet (l.) de bal uit naar het middenveld tijdens Go Ahead Eagles - PSV. (07-03-2015)

Andrés Guardado ziet een langer verblijf bij PSV zitten. De sterkhouder op het middenveld van de Eindhovenaren wacht de onderhandelingen tussen PSV en zijn huidige werkgever Valencia geduldig en gespannen af.

"Elke speler wil ergens spelen waar ze hem willen hebben. PSV heeft laten zien dat ze mij waarderen en graag willen hebben. Het hangt in dit geval van PSV en Valencia af of ze tot een deal kunnen komen zodat ik hier kan blijven", vertelt de Mexicaanse middenvelder aan de NOS na de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0).

Hoe belangrijk Guardado ook is, scoren deed hij nog niet in Nederland. Tot voor zaterdagavond, toen hij alert was in een rebound en zo zijn eerste goal maakte in het shirt van PSV. "Een goal maken is altijd mooi, maar ik vind het belangrijker dat het team gewonnen heeft en dat we nog steeds op koers liggen voor de titel."

PSV mag nog zeker een aantal keren verliezen, voordat Ajax ook daadwerkelijk nog aanspraak kan maken op een stunt. "Het kampioenschap is in zicht, maar in het voetbal kan je nergens van uitgaan. Er kan nog van alles gebeuren. Het is voor ons zaak dat we het verschil met achtervolger Ajax handhaven."

"Ik probeer mijn steentje bij te dragen met mijn ervaring. Maar een team is niet afhankelijk van één speler. Ik ben slechts een onderdeel van PSV. Voor mij telt nu eerst de titel en dan zien we wel wat er gaat gebeuren in de zomer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner