18.10.2014 22:36

Tien van ADO pakken punt bij NAC Breda

Eric Hellemons heeft een teleurstellend debuut achter de rug als interim-trainer. Onder zijn bewind lukte het NAC Breda zaterdagavond niet om ADO Den Haag te verslaan, dat al vroeg in de wedstrijd met een man minder kwam te staan. De wedstrijd eindigde in 1-1.

De thuisploeg begon zeer opportunistisch aan de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. Binnen een paar minuten tijd kreeg NAC Breda diverse kansen om op voorsprong te komen, maar Martin Hansen voorkwam dat de ploeg van Hellemons vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Het breekpunt in de wedstrijd kwam al na tien minuten: voor een licht vergrijp in het strafschopgebied werd Wilfried Kanon met rood van het veld gestuurd en kreeg NAC Breda een strafschop.

Adnane Tighadouini was de man die de penalty mocht benutten, maar de buitenspeler mikte de bal over het doel. De gemiste strafschop deerde de thuisploeg niet, want niet veel later kwam NAC Breda alsnog op voorsprong. Op aangeven van Tighadouini prikte Seuntjens, die als vervanger voor Stipe Perica fungeerde, de bal in het doel: 1-0.

Ondanks de man-meer-situatie drukte NAC Breda na het doelpunt niet door. Het was zowaar ADO Den Haag dat kansen kreeg om te scoren. De gelijkmaker bleef in de eerste helft echter uit. Michiel Kramer was twee keer dichtbij de 1-1, maar eerst raakte de spits de paal, even later kopte Kramer de bal in het zijnet. Met een 1-0 tussenstand zochten beide teams na een helft spelen de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft wist NAC Breda nauwelijks gebruik te maken van het feit dat het met een man meer speelde. Los van een kans voor Seuntjens kreeg de club uit Noord-Brabant geen echte mogelijkheden om nog een keer te scoren. Daardoor kreeg ADO Den Haag de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft kwam de gelijkmaker. Mike van Duinen bereikte Roland Alberg, die op zijn beurt de bal doorspeelde op Kramer. Voor een leeg doel schoof de spits de bal tegen de touwen. De gelijkmaker bleek geen wake-upcall voor de thuisploeg. NAC Breda werd nauwelijks gevaarlijk meer en na negentig minuten spelen floot Jochem Kamphuis bij een 1-1 stand voor de laatste keer.

NAC Breda en ADO Den Haag zijn door de puntendeling niet veel opgeschoten op de ranglijst. Het team van Hellemons schuift op naar de veertiende plaats ten koste van Go Ahead Eagles, ADO Den Haag blijft zestiende. De voorsprong van de Hagenaren op hekkensluiter Heracles Almelo bedraagt nu drie punten.

Door: Vincent Houttuin