2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jesper Drost 75. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Soufian Moro 90. / Schot met rechts  (Ryan Thomas)

90'
PEC Zwolle wint terecht van FC Utrecht door twee doelpunten in het laatste kwartier. Jesper Drost opende na 75 minuten de score, waarna invaller Soufyan Moro in blessuretijd met een werelddoelpunt voor het slotakkoord zorgde: 2-0.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Soufyan Moro
Wat een wereldgoal! Doelman Ruiter is met een corner van FC Utrecht mee naar voren getrokken. PEC Zwolle pikt de bal op en kan counteren. Invaller Moro probeert het vanaf eigen helft en schiet de bal vanaf zestig meter keurig in het lege doel en deelt zijn oude werkgever de genadeslag toe!
90'
Extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Gele kaart voor Nikos Ioannidis (PEC Zwolle)
De invaller schiet de bal weg nadat er al is gefloten en wordt daarvoor bestraft.
90'
Toornstra haalt net buiten het strafschopgebied uit, maar zijn inzet is een prooi voor Boer.
87'
Nog drie minuten officiële speeltijd in Zwolle. PEC lijkt de zege binnen te hebben. De bezoekers uit Utrecht missen creativiteit om het de tegenstander echt lastig te maken.
83'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Soufyan Moro
83'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jody Lukoki
80'
FC Utrecht maakt haast en heeft de jacht op de gelijkmaker geopend. PEC Zwolle staat compact en geeft weinig ruimte weg. Daardoor hebben de gasten moeite om doelman Boer aan het werk te zetten.
75'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Jesper Drost
Ramon Leeuwin is de pechvogel, want de verdediger van FC Utrecht kopt een voorzet van Jody Lukoki ongelukkig bij de twee paal. Daar staat Drost, die niet aarzelt en in de verre hoek doel treft!
72'
FC Utrecht laat de bal van voet tot voet gaan, maar weet maar niet gevaarlijk te worden. Spel speelt zich voornamelijk af rond de middenlijn, waardoor de amusementswaarde daalt.
68'
De fans van FC Utrecht voelen dat hun ploeg sterker en sterker wordt en laten zich daarom horen. Prima sfeer in het IJsseldeltastadion.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Nikos Ioannidis
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
63'
FC Utrecht neemt steeds meer initiatief, maar kan de verdedigingsmuur van PEC Zwolle nog niet kraken. Wedstrijd wordt wel steeds leuker om naar te kijken.
59'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gevero Markiet
59'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Leon de Kogel
54'
Het publiek van PEC Zwolle laat zich goed horen en schreeuwt het elftal naar voren. FC Utrecht wordt achteruit gedwongen, maar houdt voorlopig stand.
50'
Ook in de tweede helft is het PEC Zwolle dat probeert aan te vallen terwijl de bezoekers loeren op de counter. FC Utrecht speelt vooral om niet te verliezen en mag blij zijn dat het nog niet op achterstand staat.
46'
Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
46'
45'
Rust in het IJsseldeltastadion. Heel hoogstaand is het duel nog niet. PEC Zwolle is de bovenliggende partij en kreeg via Thomas en Saymak twee goede mogelijkheden, maar gescoord is er halverwege nog niet: 0-0.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt twee minuten.
45'
De slotminuut van de eerste helft is ingegaan. PEC Zwolle maakt de meeste aanspraak op de voorsprong, maar voorlopig houden beide doelmannen hun doel keurig schoon.
40'
Jesper Drost krult een bal vanaf een meter of twintig fraai richting de kruising, maar ziet zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal draaien. Fraaie poging!
37'
Gele kaart voor Anouar Kali (FC Utrecht)
En wederom een gele kaart voor een speler van de gasten! Kali glijdt zijn tegenstander onderuit en verdwijnt in het boekje van arbiter Braamhaar.
36'
Jens Toornstra verzuimt de gasten op voorsprong te zetten! De middenvelder heeft na een listig passje van Barazite veel vrijheid voor het doel. De lob van de middenvelder heeft doelman Boer doorzien, waardoor de stand 0-0 blijft.
34'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht).
De aanvoerder stopt zijn tegenstander onreglementair af en wordt daarvoor bestraft. De bijbehorende vrije trap wordt door Van Hintum over geschoten.
33'
De meest doelpuntrijke ontmoeting tussen PEC Zwolle - FC Utrecht was op 20 augustus 1986, toen de wedstrijd eindigde in 2-4. Foeke Booy nam een van de Zwolse treffers voor zijn rekening. John van Loen maakte twee doelpunten namens de bezoekers.
30'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yannick Cortie
30'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Christian Kum
29'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
28'
PEC Zwolle even in ondertal, want Sainsbury kan niet meer verder. De verdediger heeft te veel last van de trap die hij in het begin van de wedstrijd kreeg van tegenstander De Kogel.
27'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Trent Sainsbury
27'
In totaal kreeg PEC Zwolle veertien keer bezoek van FC Utrecht in de Eredivisie en slechts driemaal won de club uit Overijssel. De laatste keer was op 6 april 2003, toen Richard Roelofsen een hoofdrol vertolkte met drie treffers tijdens de 3-1 zege.
23'
Eindelijk wordt Diederik Boer aan het werk gezet. FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen neemt met het hoofd het doel van de thuisploeg onder vuur, maar de sluitpost redt bekwaam.
20'
Echt sprankelend is het spel van zowel PEC Zwolle als FC Utrecht nog lang niet. Waar de thuisploeg wel al twee kansen heeft gehad op een doelpunt, zijn de bezoekers nog niet echt gevaarlijk geworden voor het doel van keeper Diederik Boer.
16'
In 2009 pakte FC Utrecht voor het laatst drie punten tijdens de eerste speeldag van het nieuwe seizoen. Destijds werd RKC Waalwijk in Waalwijk over de knie gelegd. PEC Zwolle kende vorig seizoen een geweldige start door de eerste vier competitieduels winnend af te sluiten.
12'
Mustafa Saymak met een goede mogelijkheid op de openingstreffer! De technicus ontsnapt aan de aandacht van de verdediging van de gasten en kan vrij uithalen. Doelman Robbin Ruiter duikt de inzet uit zijn doel en voorkomt daarmee een achterstand.
10'
Tien minuten gespeeld in Zwolle. Beide ploegen moeten weer in het ritme komen en kiezen voorlopig voor de veilige weg. Er wordt weinig risico genomen, waardoor echte kansen schaars zijn.
8'
Het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht vorig seizoen in het IJsseldeltastadion eindigde in een gelijkspel. Op 1 september 2013 opende Willem Janssen de score namens de bezoekers, maar Stef Nijland bepaalde de eindstand op 1-1.
5'
Leon de Kogel mist bij een duel de bal en gaat hard door op de enkel van tegenstander Trent Sainsbury. De verdediger van PEC Zwolle heeft veel pijn, maar hervat de wedstrijd na een korte blessurebehandeling.
2'
Na slechts negentig seconden is daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Lukoki wordt op de rechterflank aan het werk gezet. Zijn voorzet bereikt Thomas, maar de kleine aanvaller kopt een meter over.
1'
De spelers betreden het kunstgrasveld van het IJsseldeltastadion. Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen!
Tegenover het vertrek van Mokotjo staat de komt van Jody Lukoki van Ajax. De rappe buitenspeler tekende donderdag een contract voor drie seizoenen en maakte vorig seizoen indruk in het shirt van SC Cambuur.
PEC Zwolle raakte in aanloop naar het duel met de Domstedelingen wellicht haar beste speler kwijt. Streekgenoot FC Twente contracteerde vandaag Kahomelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaanse middenvelder kende vorig jaar een uitstekend debuutseizoen in Zwolle en werd deze zomer met tal van clubs in verband gebracht. FC Twente toonde zich het meest slagvaardig en legde de voormalig Feyenoord voor vier seizoenen vast.
Goedenavond en welkom bij de opening van een nieuw seizoen Eredivisievoetbal. In het eigen IJsseldeltastadion neemt PEC Zwolle het vanavond op tegen FC Utrecht. Mijn naam is Joep van Run en ik doe verslag van deze ontmoeting. Onder de knop ‘wedstrijddetails’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.

De trainer van de gasten, Rob Alflen, moet bij zijn debuut als trainer in de Eredivisie direct puzzelen met de opstelling. De oefenmeester kan geen beroep doen op de geblesseerde aanvallers Ruud Boymans, Tommy Oar, Gyliano van Velzen en Danny Verbeek, terwijl Ruben Rubio nog niet speelgerechtigd is. Willem Janssen is na een slepende knieblessure eindelijk weer fit en begint direct in de basisopstelling. De middenvelder kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen, zo laat hij tegenover RTV Utrecht weten. "Bij hun zit het wedstrijdgevoel er al in door de wedstrijd van vorige week tegen Ajax om de Johan Cruijff schaal. Aan de andere kant ben je voor zo'n eerste wedstrijd net wat gemotiveerder om te laten zien dat je er klaar voor bent. En dat zijn we.”

PEC Zwolle werd vandaag bij de loting voor de Europa League gekoppeld aan Sparta Praag. "Sparta Praag is wel een club van naam en met historie. Ik denk als je kijkt naar de Tsjechische competitie, dan is dat denk ik de topclub", reageerde trainer Ron Jans, die het eigenlijk liever wilde hebben over de wedstrijd tegen FC Utrecht. “Voor de spelers en mij geldt: eerst Utrecht en daarna pas reageren op de loting. We hebben alle concentratie nodig om Utrecht te verslaan."