08.08.2014 21:52

PEC Zwolle in laatste kwartier voorbij FC Utrecht

Jesper Drost viert de 1-0 tijdens PEC Zwolle - FC Utrecht. (8-8-2014)
Jesper Drost viert de 1-0 tijdens PEC Zwolle - FC Utrecht. (8-8-2014)

PEC Zwolle heeft de winst van de Johan Cruijff Schaal een vrijdagavond passend vervolg gegeven. In het eigen IJsseldeltastadion waren twee doelpunten in het laatste kwartier genoeg voor de 2-0 zege op FC Utrecht.

Bij de bezoekers was het voorin puzzelen. Trainer Rob Alflen kon door blessureleed geen beroep doen op aanvallers Ruud Boymans, Tommy Oar, Gyliano van Velzen en Danny Verbeek, terwijl Ruben Rubio nog niet speelgerechtigd was. Daardoor begon Leon de Kogel in de punt van de aanval. Bij PEC Zwolle, dat vorige week nog Ajax versloeg in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, begon de onlangs gecontracteerde Jody Lukoki gelijk in de basis.

De van Ajax overgekomen buitenspeler stond ook aan de basis van de eerste kans van de wedstrijd. Al na twee minuten kopte Ryan Thomas vanuit kansrijke positie een prima voorzet van Lukoki net over het doel van FC Utrecht. Zijn ploeggenoot Mustafa Saymak kreeg eveneens een grote kans om de score te openen, maar hij zag hoe doelman Robbin Ruiter redding bracht op zijn schot.

FC Utrecht stelde daar aan de andere kant van het veld vrijwel niets tegenover. Alleen Jens Toornstra stichtte echt gevaar voor het doel van Diederik Boer. De middenvelder van de Domstedelingen combineerde met ploeggenoot Nacer Barazite en verscheen voor Boer. Omdat de lob van de rechtspoot door de sluitpost werd doorzien, gingen de ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

In het tweede bedrijf was het lang wachten op doelpunten, maar toen de thuisploeg een kwartier voor tijd gevaarlijk werd, was het ook direct raak. FC Utrecht-aanwinst Ramon Leeuwin kopte een voorzet van Lukoki ongelukkig voor de voeten van Jesper Drost, die bij de tweede paal niet aarzelde en in de verre hoek scoorde: 1-0. 

FC Utrecht ging in het restant van de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg in blessuretijd de genadeslag te verwerken. Ruiter trok bij een corner van de ploeg mee naar voren, maar kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Invaller Soufyan Moro schoot de bal vanaf een meter of zestig in het lege doel en zorgde daarmee voor een fraai slotakkoord: 2-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner