08.08.2014 08:46

PEC Zwolle en FC Utrecht openen eredivisie

PEC Zwolle en FC Utrecht openen vrijdagavond de nieuwe voetbalcompetitie. Om 20.00 uur verrichten deze clubs in het IJsseldeltastadion van Zwolle de aftrap van de eredivisie. Bekerwinnaar PEC Zwolle wordt na afloop van de eerste competitiewedstrijd gehuldigd voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal, afgelopen zondag in Amsterdam (0-1).

De uitblinker van dat duel met landskampioen Ajax, Kamohelo Mokotjo, ontbreekt vrijdag op het veld. De Zuid-Afrikaanse middenvelder staat op het punt naar FC Twente te vertrekken. Een dag voor de wedstrijd tegen FC Utrecht versterkte PEC Zwolle zich nog met Jody Lukoki. Bij de bezoekers uit de Domstad zit Rob Alflen voor het eerst als hoofdtrainer op de bank. Alflen was vorig jaar nog assistent, maar schoof op na het vertrek van Jan Wouters.

Tegelijkertijd met de eredivisie begint ook de Jupiler League. Op het tweede niveau staan vrijdag zes wedstrijden op het programma, waaronder de confrontatie tussen de twee gedegradeerde clubs Roda JC en RKC Waalwijk.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner