26.10.2014 16:22

PEC Zwolle en Heerenveen in evenwicht

Tomáš Necid (m.) van PEC Zwolle duelleert met Joost van Aken (l.) van sc Heerenveen. Op de voorgrond kijkt Morten Thorsby toe. (26-10-2014)

In een duel waarin de spanning meer aanwezig was dan goed voetbal, hebben PEC Zwolle en sc Heerenveen elkaar zondag op een punt gehouden in de Eredivisie (2-2). Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op.

De wedstrijd begon meer dan aantrekkelijk, met kansen voor Jody Lukoki (schot van buiten de zestien), Maikel van der Werff (kopbal na een corner) en Joey van den Berg (schot rakelings naast) binnen de eerste vijf minuten. Vervolgens zakte het tempo in de wedstrijd wat terug. Dit had voornamelijk te maken met het vele balverlies dat beide ploegen leden. De eerste 45 minuten leken doelpuntloos te eindigen, totdat Van den Berg na een potje vrijworstelen met Ben Rienstra naar de grond ging. Reinold Wiedermeijer gaf een penalty en Mark Uth verzilverde het buitenkansje. Bijna werd het ook nog 0-2, maar de kopbal van Marten de Roon miste kracht.

PEC Zwolle schoot in de tweede helft uit de startblokken en dit leverde binnen vijf minuten de 1-1 op. Bart van Hintum gooide een vrije trap vanaf rechts op de vijf meter en Tomáš Necid kon simpel raak koppen. De thuisploeg vergat echter door te pakken, waardoor sc Heerenveen zich terug in de wedstrijd kon knokken. Dat deed het via Daley Sinkgraven en Uth, die samen door de defensie van PEC Zwolle combineerden. Eerstgenoemde gaf de bal prachtig mee aan de Duitser, die één op één met Hahn koel bleef: 1-2.

Er ontspon zich een interessante wedstrijd, waarin het doelpunt aan beide kanten kon vallen. Het spel van PEC Zwolle en sc Heerenveen richtte zich meer en meer op toeval en het was uiteindelijk PEC Zwolle dat resultaat zag. Maikel van der Werff haalde vijftien minuten voor tijd van dertig meter uit met rechts en zag Kristoffer Nordfeldt in de fout gaan. De inzet leek houdbaar, maar de keeper kon de knal niet keren: 2-2.

PEC Zwolle had na de gelijkmaker het betere van het spel, maar kon uiteindelijk niet doordrukken voor de overwinning. Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. PEC Zwolle en sc Heerenveen zien PSV, Ajax en Feyenoord uitlopen in de kop van de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld