26.10.2014 21:11

Van den Berg: "We zijn kennelijk hardleers"

Joey van den Berg van sc Heerenveen ziet een bekende in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. (26-10-2014)

Vorige week gaf sc Heerenveen een 2-0 voorsprong uit handen tegen rivaal SC Cambuur. Zondag tegen PEC Zwolle gaven de Friezen tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Het duel eindigde in 2-2. "We moeten de zege over de streep trekken."

"We geven twee keer een goal weg. Vorige week gebeurde dat ook al, we zijn kennelijk hardleers", zegt Joey van den Berg op de website van Heerenveen. Omdat Marten de Roon in de tweede helft uitviel, eindigde de voormalige speler van PEC Zwolle als aanvoerder van sc Heerenveen.

Doelman Kristoffer Nordfeldt ging niet vrijuit bij de 2-2 van Maike van der Werff. De Zweed verkeek zich op een dwarrelbal van afstand. Volgens Van den Berg was het schot houdbaar. "Er stonden er wel een paar voor, maar van zo'n afstand verwacht ik dat de keeper hem heeft."

Maar de middenvelder wees niet alleen met een beschuldigende vinger naar Nordfeldt. "Soms hadden we het aardig onder controle en vijf minuten later weer niet. Een gelijkspel was daarom misschien ook wel de verhouding."