0 : 1 Torinfos in de Ticker Ben Sahar 35. / Schot met links  (Ali Messaoud)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 47. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Erik Bakker 86. / Penalty

90'
De tweede helft was koud onderweg toen Willem II direct een penalty kreeg. Wiljan Pluim werd in de zestien onderuit gehaald en Samuel Armenteros benutte de penalty die eruit voortvloeide. SC Cambuur zorgt na de 0-2 de aanval, maar het was vooral Willem II wat gevaarlijker werd. Met name Ali Messaoud kreeg drie goede mogelijkheden om de stand nog verder uit te breiden, maar hij passeerde Leonard Nienhuis niet. Vijf minuten voor tijd kreeg SC Cambuur ook een strafschop omdat Heerkens Cambuur-speler Reijnen neertrok in de zestien. Erik Bakker benutte de strafschop en het werd nog even een hectische slotfase. Willem II hield stand en wint ook de vijfde uitwedstrijd.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten. Willem II probeert tijd te rekken en SC Cambuur zoekt door middel van lange ballen de aanval. Kan Cambuur nog een gelijkmaker uit het vuur slepen?
89'
Alles of niets nu voor SC Cambuur. De ploeg speelt met drie centrale aanvallers en twee vleugelspelers. Dat zorgt natuurlijk ook met gaten in de verdediging, maar het risico wordt genomen.
86'
Gele kaart voor Robert Braber (Willem II)
Robert Braber staat koud in het veld en hij heeft al een gele kaart te pakken. De invaller gaat onbesuisd door op Vytautas Andriuškevičius en krijgt daarvoor de gele kaart te zien.
86'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:2 door Erik Bakker
Erik Bakker brengt de spanning terug in de wedstrijd. De middenvelder van Cambuur, die dit seizoen elke penalty nog scoorde, houdt ook nu het hoofd koel en schiet de bal hard in het dak van de goal. Lamprou gaat de verkeerde kant op en is kansloos.
85'
Strafschop voor SC Cambuur! Etiënne Reijnen gaat neer in de zestienmeter en ook SC Cambuur krijgt nu een strafschop. De boosdoener is invaller Freek Heerkens, die eerder de geblesseerde Dries Wuytens verving. Wordt het dan toch nog spannend hier in Leeuwarden?
85'
Willem II heeft ook de laatste wissel doorgevoerd. De man die neerging in de zestien, waarvoor er een strafschop volgde, Wiljan Pluim gaat naar de kant en Robert Braber komt voor hem in de plek.
84'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
84'
Wissel uit bij Willem II -> Wiljan Pluim
83'
Alles of niets bij SC Cambuur. Verdediger Marlon Pereira heeft het veld verlaten en naast Ogbeche en Barto, komt nu ook de derde aanvaller van SC Cambuur binnen de lijnen. Hij luistert naar de naam Michiel Hemmen.
83'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
83'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
81'
Het meegereisde publiek uit Tilburg heeft het wel naar hun zin. De toeschouwers moeten natuurlijk nog een lange reis terug richting Tilburg, maar met deze sfeer zal dat geen probleem zijn.
79'
Nienhuis voorkomt de 0-3. Ali Messaoud krijgt opnieuw de kans om een doelpunt te maken. De middenvelder krijgt de bal aangespeeld rond de zestien, controleert de bal en haalt dan uit. Opnieuw gaat de bal recht op Nienhuis af.
77'
Frank van der Struik mag ver opkomen op de helft van SC Cambuur. Geen speler die hem een strobreed in de weg legt, waardoor de verdediger helemaal kan doorlopen tot de zestien. Hij geeft een bal wat net tussen een voorzet en een schot ligt. Ben Sahar kan die bal toucheren, maar doet dat in buitenspelpositie.
75'
Gele kaart voor Ben Sahar (Willem II)
Ook de eerste gele kaart voor Willem II is een feit. De doelpuntenmaker van de 1-0, Ben Sahar, verliest de bal in duel met Vytautas Andriuškevičius. Net wanneer Andriuškevičius een tegenaanval wil opzetten, houdt Ben Sahar de linksback van Cambuur onreglementair tegen, door hem vast te houden aan het shirt.
74'
Onmiddellijk is het Willem II met de tegenstoot. Andrade is er vandoor aan de linkerkant en dribbelt richting de zestien. Hij gaat buitenom en legt de bal dan bij de tweede paal, waar Messaoud is meegelopen. Voor een leeg goal schiet hij de bal echter over. Een goal is hem wel gegund.
73'
Eindelijk weer een poging van de voet van een SC Cambuur-speler. Erik Bakker krijgt de bal op de zestien aangespeeld. Hij legt de bal voor zijn rechter en probeert daarna de bal langs Lamprou te krullen, maar hij krult de bal ook langs de verkeerde kant van de paal.
72'
Mooie hakbal van Ali Messaoud. Met een schitterende beweging legt hij de bal panklaar neer voor Samuel Armenteros. De doelpuntenmaker bij de 2-0 schiet van grote afstand, maar Nienhuis ziet dat aankomen en kan redding brengen.
70'
Sebastian Steblecki is nu ook gaan liggen. Hij krijgt het hoofd van Wiljan Pluim op zijn achterhoofd en beide spelers moeten even naar de kant. De spelers krijgen verzorging langs de kant en zijn inmiddels ook weer terug.
70'
Nee, Dries Wuytens kan niet verder. Het zag er ook niet naar uit dat hij de wedstrijd kon voortzetten. De verdediger verdwijnt richting de kleedkamer en zijn vervanger is het veld ingekomen. Het is Freek Heerkens die de positie in het hart van de verdediging overneemt.
69'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
69'
Wissel uit bij Willem II -> Dries Wuytens
67'
De volgende blessure doet zich aan. Dries Wuytens is erbij gaan zitten. De Belg die onlangs zijn contract verlengde, moet hinkend van het veld af. Hij wordt ondersteund door twee verzorgers en dat lijkt einde wedstrijd voor de verdediger.
64'
David Meul kan weer gaan zitten. Kostas Lamprou lijkt weer verder te kunnen.
62'
Opnieuw een blessure bij de doelman van Willem II. Jordens Peters kopt de bal wat kort terug op zijn eigen doelman. SC Cambuur-aanvaller Ogbeche probeert daar tussen te komen, maar komt dan in botsing met Lamprou. David Meul, de reservedoelman, gaat zich alvast warmlopen, mocht Lamprou niet verder kunnen.
60'
Alweer een kwartier gevoetbald in de tweede helft in Leeuwarden. Voetballend komt Cambuur er niet door heen en is het vooral Willem II erg gevaarlijk. De 0-3 lijkt dichterbij dan de 2-1.
58'
Ali Messaoud schiet op de lat! Prachtige poging van Ali Messaoud uit een vrije trap. Op een metertje of 25 van de goal van Nienhuis legt de middenvelder van Willem II de bal goed neer en schiet de bal dan over de muur op de lat. Een mooie poging.
56'
Gele kaart voor Erik Bakker (SC Cambuur)
Het eerste geel is voor Erik Bakker. Andrade dreigt er vandoor te gaan op de flank, maar voordat hij de bal krijgt, trekt Erik Bakker de aanvaller naar beneden. Geel volgt.
56'
Sandor van der Heijde grijpt in. Hij haalt een middenvelder naar de kant in de persoon van Sander van de Streek. Voor hem komt Martijn Barto in het veld.
56'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
56'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sander van de Streek
55'
SC Cambuur heeft moeite met een opening te creëren. Willem II zet de tegenstander al vroeg onder druk en daardoor is het lastig openingen te zoeken.
50'
Lamprou zou in een duel met Ogbeche geraakt zijn. De doelman blijft liggen in de zestien. Het publiek van Cambuur is boos en gooit aanstekers en bier richting de Griekse keeper. De ernst blijkt mee te vallen, want de keeper staat weer onder de lat.
47'
Doelpunt voor Willem II, 0:2 door Samuel Armenteros
De tweede helft is nog maar een paar minuten bezig en Willem II komt op een 0-2 voorsprong. Doordat Wiljan Pluim werd neergetrokken in de zestien, mag Armenteros aanleggen vanaf elf meter. Nienhuis gaat wel de goede hoek in, maar de bal van Armenteros gaat te hoog, net buiten bereik van de doelman.
47'
Strafschop voor Willem II. Wiljan Pluim wordt in de zestien beetgepakt met twee handen en gaat onderuit. Scheidsrechter Ed Janssen wijst resoluut naar de stip.
46'
We zijn weer begonnen in Leeuwarden. Beide ploegen hebben nu dus noodgedwongen één keer moeten wisselen. Veel plezier bij de tweede helft van dit duel.
46'
46'
Bij SC Cambuur is er in de wissel gewisseld. Furdjel Narsingh, die in de aanloop van deze wedstrijd niet helemaal fit was is achtergebleven in de kleedkamer. Rosheuvel is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhail Rosheuvel
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
45'
Het is rust bij SC Cambuur tegen Willem II. Vanaf het eerste fluitsignaal is het al een wedstrijd die in een hoog tempo opgaat. Beide ploegen spelen aanvallend en dat zorgt er voor dat er veel ruimte is voor beide ploegen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft was het invaller Ben Sahar die Willem II op een 0-1 voorsprong bracht. Ben Sahar, die in de 25ste minuut Terell Ondaan verving, zette zelf de aanval op en ronde deze op aangeven van Ali Messaoud keurig af. Echt gevaarlijk werd SC Cambuur niet.
45'
45'
SC Cambuur nog maar een keertje. Daniël de Ridder ontvangt de bal aan de linkerkant van het veld en dribbelt naar binnen. Net als eerder in de wedstrijd legt De Ridder de bal voor zijn rechter en vuurt dan op goal. Dit schot is beter, maar gaat recht op Lamprou af.
45'
Daar was Tom Koekoek, de vierde officiel van vandaag met het bord met het aantal extra minuten die erbij komen. Het zijn er twee.
44'
SC Cambuur zet nog een keer aan voor rust. Ogbeche dribbelt met de bal op zijn tegenstander Dries Wuytens af. De Belgische verdediger van Willem II pakt de bal af van Ogbeche, die niet helemaal leek te weten waar hij heen wilde. Het is ook nog niet de wedstrijd van de Nigeriaanse aanvaller van Cambuur.
41'
Nu is het de linksback van SC Cambuur die veel meters maakt en zodoende voor de goal van Willem II komt. Zijn directe tegenstander, Samuel Armenteros verdedigt goed mee en ontfutselt de bal van Vytautas Andriuškevičius, voordat de man uit Litouwen een voorzet kan afleveren aan een medespeler.
38'
Mitchell Dijks gaat er vandoor aan de rechterkant. De linksback zet Van de Streek opzij, die overigens blijft liggen, maar dribbelt door aan de linkerflank. De sterke back snelt langs drie tegenstanders, maar krijgt de bal dan niet bij Armenteros. De frustraties van Cambuur worden dan afgeleverd aan het adres van Dijks, omdat hij de bal niet uitspeelt terwijl Van de Streek op de grond ligt.
37'
Dat was niet handig van Wiljan Pluim. De speler die in de winterstop overkwam van Roda JC maakt eerst een overtreding en schiet daarna de bal nog even weg. Scheidsrechter Ed Janssen spreekt hem direct toe en zegt daarvan niet gediend te zijn. Hij houdt de kaarten nog op zak.
35'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Ben Sahar
Net nadat we Ben Sahar voor het eerst gevaarlijk zagen worden, is het nu meteen raak voor de Israëliër. De invaller zet de aanval zelf op en krijgt de bal in de loop terug van Ali Messaoud. Ben Sahar neemt de bal mee, dribbelt voor Nienhuis langs en schiet de bal dan met links door de benen van de doelman van SC Cambuur.
33'
Daar is Ben Sahar voor het eerst. De invaller, die zojuist binnen de lijnen kwam voor Ondaan krijgt de bal in de voeten gespeeld. Hij draait open en vuurt de bal meteen op het doel van Nienhuis. Een lage, lastige bal voor de doelman. Hij heeft de bal ook niet meteen klem, maar in tweede instantie wel.
32'
Nog minder dan een kwartier te gaan in de eerste helft. Echt hele grote kansen zijn er niet geweest, terwijl het spel wel leuk is om naar te kijken. Een van de redenen dat er geen grote kansen zijn geweest, is omdat beide spitsen, Armenteros bij Willem II en Ogbeche bij Cambuur, nog niet in stelling zijn gebracht door hun teamgenoten.
28'
Een mooi moment voor de materiaalman van SC Cambuur. Een daverend applaus voor Siep Lijzenga, ook wel Siepie genoemd hier in Cambuur. De materiaalman van Cambuur neemt afscheid.
26'
Ondaan kan niet verder en wordt vervangen door Ben Sahar. De invaller maakte tot dusver zeven doelpunten voor WIllem II. Zes in de competitie en één in het bekertoernooi.
25'
Wissel in bij Willem II -> Ben Sahar
25'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
22'
Terell Ondaan ligt op het veld. In een duel met Furdjel Narsingh gaat hij naar de grond. Er lijkt geen contact te zijn tussen beide spelers, maar met Ondaan gaat het niet goed. Hij zit op het veld en de tranen biggelen over zijn wangen. Hij krijgt een applaus van het publiek, terwijl hij met de brancard van het veld wordt gereden. Het lijkt een hele vervelende blessure te zijn.
22'
Nu wordt Ogbeche neergetrokken in de zestien van Willem II, maar opnieuw wuift Janssen een strafschop weg. De arbiter staat er kort op en heeft goed zicht op hetgeen wat voor zich afspeelde.
21'
Weer gevaar van de kant van SC Cambuur. Narsingh schuift de bal in de zestien waar de mee opgekomen Marlon Pereira een voorzet kan geven, maar een Willem II verdediger kan voorkomen dat iemand van de tegenstander gevaarlijk kan worden.
20'
Samuel Armenteros wordt neergetrokken in de zestien terwijl hij de bal in de voeten krijgt aangespeeld. De spits van Willem II gaat neer, maar scheidsrechter Janssen wuift een penalty weg.
19'
Heerlijke actie van Sander van de Streek. Tot tweemaal toe dolt de middenvelder van Cambuur zijn tegenstander Wuytens. Hij komt in een moeilijke hoek te staan voor de goal van Willem II en besluit dan de bal hard voor te geven. Aan zijn voorzet kan geen medespeler een hoofd of voet zetten.
16'
Opnieuw een goed optreden van Kostas Lamprou. Furdjel Narsingh krijgt een hoge bal aangespeeld aan de rechterkant en houdt deze op een knappe manier binnen. Zijn halfhoge voorzet komt echter net niet aan bij Ogbeche, omdat Lamprou opnieuw goed ingrijpt.
16'
Clubtopscorer Bartholomew Ogbeche wordt nog weinig in stelling gebracht door zijn teamgenoten van Cambuur. Ogbeche, die deze week een nieuw contract tekende en dus volgend seizoen ook in het shirt van Cambuur speelt, wordt goed gedekt door Jordens Peters en Dries Wuytens.
14'
SC Cambuur wordt sterker en heeft ook meer balbezit nu. De Friezen komen er steeds gevaarlijker uit. Zo nu ook. Ogbeche stuurt Narsingh weg aan de rechterkant, zijn voorzet kan worden onderschept door Lamprou.
11'
Samuel Armenteros wordt op eigen helft ingespeeld, maar Vytautas Andriuškevičius zit er goed tussen en speelt direct Daniël de Ridder in de voeten. De buitenspeler legt de bal voor zijn rechter en schiet van een metertje over achttien richting de goal van Lamprou, maar het schot gaat een meter over.
9'
Vytautas Andriuškevičius moet ingrijpen bij een gevaarlijke, indraaiende vrije trap van Willem II. Andriuškevičius aait de bal en daardoor gaat de bal naast de goal van doelman Leonard Nienhuis. De daaruit komende corner levert niks op voor de bezoekers.
7'
Daniël de Ridder mag de tweede corner voor Cambuur van de wedstrijd nemen aan de rechterkant van het veld. De buitenspeler met een verleden bij Ajax geeft de bal richting de eerste paal waar Sander van de Streek komt inlopen. Zijn kopbal gaat hoog over, omdat hij zijn hoofd niet goed tegen de bal kan krijgen.
5'
Een lekkere openingsfase in Leeuwarden. De sfeer is heerlijk en het voetbal gaat snel. Kleine kansen over en weer. Een hoog tempo. Al met al ingrediënten voor een leuke middag voetbal.
3'
In een counter kan SC Cambuur ontsnappen. Narsingh wacht net iets te lang, maar kan toch De Ridder in de diepte wegsturen. De Ridder wordt gestremd door een verdediger van Willem II. Hier had meer ingezeten.
2'
Terell Ondaan komt al vroeg in de wedstrijd in een schietpositie. Een lange inworp komt terecht bij de ontsnapte Ondaan. De verdediging van SC Cambuur let even niet op. Ondaan kan niet tot een goed schot komen.
1'
Willem II heeft afgetrapt. Enige vertraging dus wegens het opruimen van de rommel. Het uitvak met de meegereisde Willem II supporters zit overigens aardig vol. Er zijn ongeveer vierhonderd supporters meegereisd vanuit Tilburg.
1'
Armenteros pept de spelers van Willem II nog even op. De bezoekers mogen gaan aftrappen. Maar eerst moet het veld nog even geruimd worden, er liggen allemaal slingers op het veld. Kostas Lamprou en scheidsrechter Janssen helpen een handje mee.
Ed Janssen, de arbiter van vandaag, leidt de spelers van SC Cambuur en Willem II het veld op. De sfeer in Leeuwarder is erg goed. De laatste wedstrijd van het seizoen 2014/2015 in de Eredivisie zal binnen enkele minuten van start gaan. Wij wensen u veel plezier bij deze wedstrijd!
In de allerlaatste speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2014/2015 beginnen, net als vorige week overigens, alle Eredivisiewedstrijden om 14.30 uur. Ik, Thomas Mulder, breng op dit tijdstip live verslag van de wedstrijd SC Cambuur – Willem II. Alle andere wedstrijden zijn ook live te volgens op voetbal.com, dus je hoeft vandaag niks te missen. De namen van de spelers die vandaag bij Cambuur en Willem II bij de selectie zitten, zijn een uurtje voor aanvang van de wedstrijd bekend en zullen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

SC Cambuur motiveert zich voor thuispubliek
Omdat SC Cambuur de laatste thuiswedstrijd vorig seizoen verloor van ADO den Haag willen de Leeuwarders vandaag de laatste wedstrijd voor thuispubliek winnend afsluiten. Omdat hoofdtrainer Henk de Jong nog niet is hersteld van zijn knieoperatie zal opnieuw Sandor van der Heide het stokje van de oefenmeester overnemen. Laatstgenoemde sprak voorafgaand aan de wedstrijd dat er de motivatie was om de supporters nog voor een laatste keer te vermaken.

Of Sandor van der Heide gebruik kan maken van Furdjel Narsingh en de naar sc Heerenveen getransfereerde Lucas Bijker is nog niet helemaal zeker. Daarvoor wachten we de opstellingen af. Sowieso kan er een streep door de rekening van Mohamed El Makrini, Mart Dijkstra en Damiano Schet. El Makrini zit een schorsing uit, terwijl Dijkstra en Schet voor langere periode buitenspel staan. De rest van de selectie is fit genoeg om aan te treden tegen Willem II.

Positie acht nog haalbaar
Willem II heeft een fantastisch seizoen achter de rug en kan zelfs in de laatste speelronde nog stijgen naar de achtste plek. Daarvoor moet Willem II wel eerst afrekenen met SC Cambuur en moet FC Groningen punten laten liggen bij NAC Breda. Mocht Willem II verliezen van SC Cambuur vandaag en FC Twente en FC Twente en FC Utrecht winnen vandaag, dan kan de ploeg ook nog zakken naar de twaalfde positie. Desalniettemin is de prestatie van Willem II een behoorlijke.

In Leeuwarder moet de ploeg van Jurgen Streppel het in ieder geval doen zonder Robbie Haemhouts en Charlton Vincento. Beide spelers kampen nog met een blessure en zijn niet wedstrijdfit. Wel zal Willem II naar waarschijnlijkheid een beroep doen op talent Frenkie de Jong. Het toptalent debuteerde afgelopen zondag tegen ADO Den Haag, maar lang kunnen de Tricolores waarschijnlijk niet meer genieten van het talent. Eerder deze week werd gemeld dat PSV concreet is voor De Jong en het talent overweegt toch een vertrek.