16:45 uur
FC Twente
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 17. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jesús Corona 33. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jan-Arie van der Heijden 34. / Kopbal  (Marko Vejinović)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 50. / Penalty

90'
De wedstrijd stond in de vijftigste minuut helemaal op zijn kop na een rode kaart van Davy Pröpper. Ziyech stuurde Mokhtar weg, maar laatstgenoemde werd door de middenvelder van Vitesse in het strafschopgebied omver gelopen. Ziyech zelf benutte de strafschop. Hierna bouwde Vitesse een muur die Twente niet kapot kon krijgen. Vitesse loerde via Ibarra om de counter, maar kwam ook amper tot echte kansen.
90'
90'
Ibarra speelt een goede tweede helft en houdt de boel achterin bij Twente op scherp. Hij komt alleen maar niet tot een gevaarlijke kans.
89'
Wissel in bij FC Twente -> Jari Oosterwijk
89'
Wissel uit bij FC Twente -> Torgeir Børven
87'
Een matig schotje van Ziyech brengt Room niet in de problemen.
82'
Gele kaart voor Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
Mokotjo krijgt de achtste gele kaart van de middag voor het opbreken van een counter van Vitesse.
81'
Wissel in bij Vitesse -> Zakaria Labyad
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Denys Oliynyk
80'
Nog tien minuten te gaan. Krijgen we wéér een 2-2 in het Gelredome of weet een van beide ploegen daar nog verandering in te brengen?
77'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Bengtsson trapt in de schijnbeweging van Ibarra en kan geen kant meer op als de aanvaller hem passeert.
76'
Wissel in bij FC Twente -> Orlando Engelaar
76'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
76'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
Van der Heijden komt te laat en schopt Ziyech ondersteboven.
74'
Nog ruim een kwartier te gaan. Gaat Twente de muur nog breken, of houdt de Geel-Zwarte muur stand in Arnhem?
69'
Het baltempo van FC Twente is te laag. Vitesse zakt massaal in en verdedigt goed met tien man. Twente is nog niet bij machte om deze muur kapot te spelen.
67'
Een prachtige vrije trap van Marko Vejinović wordt door Marsman uit het doel gebokst.
66'
Vitesse lijkt zich terug te knokken in de wedstrijd en durft zo nu en dan weer aan aanvallen te denken.
62'
Sinds de rode kaart is bij Vitesse iedereen het continu oneens met alle beslissingen van de scheidsrechter. En dat terwijl Liesveld eigenlijk niets verkeerds besluit.
61'
De eerste wissel van FC Twente heeft te maken met een lichte blessure bij Martina.
60'
Wissel in bij FC Twente -> Darryl Lachman
60'
Wissel uit bij FC Twente -> Cuco Martina
59'
Hakim Ziyech krijgt aan de linkerkant continu alle ruimte om te doen wat hij wil. Na de splijtende pass bij de rode kaart, heeft hij er echter nog niets gevaarlijks mee gedaan.
56'
Vitesse moet na het wegsturen van Pröpper de balans herstellen. Bosz probeert dat met deze dubbele wissel voor elkaar te krijzen.
55'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
55'
Wissel uit bij Vitesse -> Abiola Dauda
55'
Wissel in bij Vitesse -> Josh McEachran
55'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
54'
Gele kaart voor Wallace (Vitesse)
Wallace blijft maar protesteren over verschillende beslissingen en krijgt geel. De verdediger is daardoor volgende week geschorst.
50'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Hakim Ziyech
Room duikt naar rechts, Ziyech schiet de bal keihard in de linker benedenhoek.
49'
Rode kaart voor Davy Pröpper (Vitesse)
Een penalty voor FC Twente! Een prachtige pass van Ziyech op Mokhtar komt niet aan doordat Pröpper hem ondersteboven loopt. Een terechte rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.
46'
Met twee ongewijzigde ploegen zijn we begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Vitesse speelt een sterke eerste helft en staat dan ook terecht op voorsprong. Marko Vejinović is bij beide doelpunten betrokken. De eerste goal was een corner van de creatieve middenvelder die er in één keer in vloog en de 2-1 kwam ook uit een corner van hem. Tussen beide goals in wist FC Twente ook het net te vinden, via een intikker van Jesús Corona. Twente zal echter anders moeten gaan spelen als ze deze tussenstand in de tweede helft nog willen omdraaien.
45'
45'
In de blessuretijd probeert Ibarra het nog vanaf rechts met een afstandsschot. Zijn poging is wel hard, maar niet zuiver en gaat dus ruim naast.
45'
Vitesse ruimt makkelijk op en de rebound wordt door Mokotjo ruim over geschoten.
44'
De zeer levendige eerste helft is bijna ten einde. Twente krijgt nog een hoekschop, vlak voor de thee. Komt daar nog iets uit?
40'
Uit die vrije trap komt vervolgens geen gevaar.
39'
Gele kaart voor Denys Oliynyk (Vitesse)
Nu wel geel voor Oliynyk. Hij komt weer te laat en raakt zijn verdediger vol. Wat rest is een vrije trap voor Twente in de buurt van de cornervlag.
36'
Gele kaart voor Cuco Martina (FC Twente)
Een onnodige overtreding van Martina op de zijlijn. Hij heeft zijn tegenstander een zet en ontvangt terecht geel.
34'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Jan-Arie van der Heijden
Weer een goal uit een corner. Ditmaal komt de bal van de andere kant, waardoor hij er niet in één keer in kan. Maar Jan-Arie van der Heijden loopt zichzelf prima vrij en kopt zijn eerste doelpunt van dit seizoen binnen.
33'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Jesús Corona
Het eerste schot op doel van Twente is direct raak. Mokhtar maakt dankbaar gebruik van het feit dat Liesveld in de weg loopt bij een aanval van Twente. Daardoor heeft hij vanaf links tijd om de bal voor te zetten. Corona duikt bij de tweede paal op en kan de bal met rechts binnen tikken.
31'
Na een half uur spelen zegt de schoten verhouding alles over deze wedstrijd. Elf voor Vitesse en slechts twee voor FC Twente.
27'
Nu een grote kans voor Børven. Ziyech stuurt hem alleen op de keeper aan, maar de aanname is net niet goed. Room verkleint zijn doel en is er op tijd om echt gevaar te voorkomen.
26'
Twente raakt de lat! Een corner van Twente schiet aan iedereen voorbij, waarna Ebecilio opduikt bij de tweede paal. Hij raakt de bal echter niet goed en ziet zijn poging via de bovenkant van de lat over gaan,
25'
Schilder schat een lange bal helemaal verkeerd in. Aangezien Marsman al zijn goal uit was gekomen voor rugdekking, zag Ibarra kans om een stift te proberen. Zijn inzet is te zacht, waardoor Marsman zich kan herstellen.
23'
Twente heeft het lastig. Vitesse zit er heel fel bovenop en zet vroeg druk. Na een kwart wedstrijd is de voorsprong dan ook terecht voor de thuisploeg.
20'
Nu komt Oliynyk te laat in een duel. Liesveld doet dit af met een waarschuwing, maar moet opletten dat dit niet uit de hand gaat lopen.
18'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Vitesse)
Liesveld kan niet anders dan de gele kaart tonen aan Achenteh, nadat hij er veel te hard inkomt bij Corona. De back van Twente heeft even verzorging nodig.
17'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Marko Vejinović
Marko Vejinović draait de corner er in een keer in! Davy Pröpper hindert op de doellijn de keeper zodanig, dat die niet meer bij de bal kan. Scheidsrechter Liesveld vind het allemaal goed, dus telt de goal.
15'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Vitesse)
Bij het uitverdedigen na de grote kans heeft Vejinović een overtreding op Ziyech gemaakt dit hem op geel komt te staan.
15'
Weer een grote kans voor Vitesse! Corona probeert met een hakje uit te verdedigen, maar geeft de bal daardoor zo aan Achenteh. die levert een mooie voorzet af bij Oliynyk, maar met een katachtige reflex houdt Marsman zijn doel leeg.
13'
Twente is lastig in de opbouw en levert de bal zo in bij Vitesse. Dit resulteert in een afstandsschot van Dauda, maar deze is recht in de handen van Marsman.
10'
Vitesse is in de eerste tien minuten wat gevaarlijker en meer in de buurt van het vijandelijke doel.
6'
De eerste grote kans! Valeri Qazaishvili controleert de bal knap, maar schiet vervolgens van dichtbij vol tegen Marsman aan. Hij verdient een corner, maar hier zat meer in.
3'
Het eerste gevaar van de wedstrijd is in vrije trap van grote afstand. Specialist Vejinović probeert het ineens, maar schiet ruim over.
1'
Onder een dicht dak rolt de bal in Arnhem.
1'

Speelronde 15 wordt in de Eredivisie afgesloten door Vitesse en FC Twente. Van harte welkom bij het toetje van dit weekend. Onverwachts puntverlies in de vorige speelronde heeft beide ploegen op scherp gezet. We mogen van twee kanten vanmiddag dan ook het nodige spektakel verwachten. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Het seizoen van Vitesse is net een achtbaan. De Arnhemmers begonnen zeer matig, maar krabbelden halverwege september op. In de maand november wist de ploeg van trainer Peter Bosz echter geen wedstrijd meer in winst om te zetten, waardoor Vitesse nu al vijf competitiewedstrijden op rij zonder zege is. De onderkant van de ranglijst komt op deze manier angstig dichtbij. Op Piet Velthuizen na, kan Bosz met een fitte selectie op jacht naar een overwinning. Of zijn ploeg hierbij ook kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het publiek is nog maar de vraag, aangezien een groep supporters zaterdag op de training verhaal is komen halen.

FC Twente
De onverwachtse thuisnederlaag tegen FC Groningen van vorige week heeft iedereen in Enschede een wake up call gegeven. De Tukkers hadden in november een sterke reeks opgebouwd, die dus abrupt werd onderbroken. Met twee lastige uitwedstrijden voor de boeg (vandaag Vitesse, volgende week PSV) is er voor de ploeg van Alfred Schreuder wel direct de mogelijkheid om te laten zien dat de thuisnederlaag een incident was en dat zijn ploeg mee kan draaien in de top van de Eredivisie. Dat zal FC Twente deze maand echter wel moeten bewijzen zonder Luc Castaignos, die afgelopen week een ingreep aan zijn oog heeft moeten ondergaan.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.