14:30 uur
Heracles Almelo
2:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 8. / Schot met rechts  (Wout Weghorst)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kristoffer Peterson 24. / Schot met links  (Mark van der Maarel)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 50. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 71. / Schot met links  (Iliass Bel Hassani)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Gévero Markiet 90. / Kopbal  (Nacer Barazite)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 90. / Schot met rechts  (Oussama Tannane)

90'
De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste, maar nog altijd een zeer aantrekkelijke. Utrecht trok wederom ten aanval. Maar op de counter was het Heracles dat via Fledderus en Weghorst tot tweemaal toe scoorde. Markiet bracht in de slotfase met een kopbal nog heel even de spanning terug, maar het mocht niet meer baten, want nog geen minuut later was het Bel Hassani die met de 2-4 de wedstrijd volledig in het slot gooide.
90'
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:4 door Iliass Bel Hassani
Nee hoor, de punten gaan mee naar Almelo. Op aangeven van Tannane omspeelt Bel Hassani Ruiter, om vervolgens met rechts de 4-2 binnen te schieten.
90'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:3 door Gevero Markiet
Markiet brengt de spanning weer terug. Met nog drie minuten blessuretijd kopt de verdedgier de 2-3 binnen. Het publiek gaat er weer achter staan in De Galgenwaard!
88'
Barazite schiet van dichtbij op Telgenkamp. Dat was dé kans om nog een slotoffensief uit het vuur te slepen...
87'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
87'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
81'
Nog tien minuten in Utrecht. Heeft de thuisploeg het in zich om nog tweemaal het net te vinden of pakt Heracles twaalf punten uit haar laatste vijf duels?
74'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Wout Weghorst
Weghorst beslist de wedstrijd als een echte spits. De boomlange Heracles-aanvaller wordt in de counter weggestuurd en vindt oog-in-oog met Ruiter het gaatje, waarna hij de bal met links binnenschiet. Het is zijn vijfde seizoenstreffer.
72'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
67'
Bel Hassani fopt Leeuwin, maar produceert vanaf een mooie afstand vervolgens een afzwaaier. Enkele ploeggenoten kijken de middenvelder met verwijtende blik aan, want zij stonden in betere positie.
64'
Paal! Edouard Duplan heeft de bal voor het inkoppen, maar wát een pech voor de Fransman. Hij kopt snoeihard buiten bereik van Telgenkamp op de paal.
62'
Wissel in bij FC Utrecht -> Danny Verbeek
62'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
60'
Met tranen in zijn ogen verlaat Boymans het veld. Hij wordt vervangen door Barazite.
60'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
60'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Ruud Boymans
59'
Even staat Boymans op, maar weer gaat hij er bij zitten. Het is einde verhaal voor de clubtopscorer van Utrecht. Een zware aderlating voor de Domstedelingen.
58'
Boymans is bij lange na niet fit. De spits ligt weer op de grond en heeft last van de enkel. In de eerste helft had de aanvaller ook al wat last.
56'
Na de 1-2 van Fledderus is het Utrecht dat weer ten aanval trekt. De ploeg heeft vooralsnog echter minder dreiging dan in de eerste helft.
51'
En Utrecht loopt dus wéér achter de feiten aan...
50'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Mark-Jan Fledderus
Uit het niets ligt er ruimte voor Heracles op de helft van utrecht. Uit de kluts komt de bal bij Mark-Jan Fledderus, die zijn ploeg als een ware aanvoerder vanaf zestien meter weer op voorsprong zet. Met links schiet bij laag in de linkerhoek.
46'
Heracles-trainer John Stegeman kiest duidelijk voor de controle. Bryan Linssen, zeer bruikbaar in de counter, wordt vervangen door middenvelder Joey Pelupessy.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
46'
45'
Wat begon deze wedstrijd heerlijk! Na acht minuten kwam Heracles geheel tegen de verhouding in op voorsprong via een klutsgoal van Thomas Bruns. Vervolgens trok Utrecht ten aanval en bood de ploeg het publiek een waar spektakel. Peterson scoorde na 24 minuten de gelijkmaker en niet veel later miste Ayoub een strafschop. Daarnaast werd een handsgoal van Boymans afgekeurd en vielen er al vier gele prenten te noteren. Reclame voor het voetbal in Utrecht!
45'
45'
Een minuut blessuretijd in de eerste helft.
43'
De spelers zijn buiten adem zo lijkt het. De laatste minuten komen bij lange na niet in de buurt bij het spektakel tijdens de eerste 35 minuten.
40'
Lekker hoor! Duplan is helemaal terug. De Fransman komt met een omhaal magnifique. De bal gaat net over het doel. Dat wás het doelpunt van het weekend geweest.
39'
In de voorbeschouwing tipte ik de gokkers onder ons in te zetten op een gele prent voor één van de aanvallers van Heracles. Als u deze heeft opgevolgd, had u al lekker kunnen cashen. Zowel Weghorst als Tannane heeft de kaart inmiddels op zak.
37'
Overigens heeft Utrecht het offensief en aast Heracles op een snelle spelovername om via een counter tot scoren te komen.
36'
Wat een heerlijke eerste helft in De Galgenwaard. Terwijl ik dit typ golft het spel op en neer en er is geen moment van rust voor de spelers. Het tempo ligt enorm hoog en het aantal gebeurtenissen volgt zich op. Reclame voor het voetbal!
33'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Tannane gaat hard door op Christian Kum en ontvangt daarvoor de gele prent.
28'
Gele kaart voor Ruud Boymans (FC Utrecht)
28'
Doelpunt Boymans afgekeurd! Wat gebeurt er toch allemaal hier!? Ayoub haalt uit, maar wederom redt Telgenkamp in de rebound duikt Boymans op voor het doel maar hij tikt de bal met gebruik van zijn arm in het doel.
26'
Penalty gemist door Yassin Ayoub, FC Utrecht
Telgenkamp pakt de strafschop! De goalie van Heracles gaat als een speer naar de rechterhoek en keert de poging van Ayoub!
26'
Gele kaart voor Wout Weghorst (Heracles Almelo)
26'
Penalty FC Utrecht! Wout Weghorst maakt hands na een kopbal van Ramon Leeuwin.
25'
Peterson is bevrijd! De Zweed is Koenders weer de baas en zijn lage voorzet kan worden ingeschoten door Edouard Duplan. De Fransman schiet via een Heracles-been naast.
24'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Kristoffer Peterson
In het bijzijn van zijn landgenoot Guidetti scoort Peterson de gelijkmaker. De linksbuiten kapt Koenders fraai uit en schiet vervolgens tegen de doeltouwen!
19'
Daar is Boymans weer! Wat is hij toch gevaarlijk. Als een spook duikt hij bij een hoog steekballetje op. Met rechts controleert hij de bal om vervolgens over Telgenkamp te koppen, maar ook net naast het doel. Wat een heerlijke openingsfase hier in Utrecht.
17'
Op de tribune zit John Guidetti. De oud-Feyenoorder, momenteel actief voor Celtic, is een maatje van Kristoffer Peterson en komt eens kijken hoe zijn vriend het er van af brengt.
14'
Weer een gevaarlijk moment voor het doel van Utrecht. Uiteindelijk heeft Robbin Ruiter een poging van Veldmate klem.
13'
Gele kaart voor Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Hallo zeg! Oussama Tannane is met zijn hoofd eerder bij de bal, maar dat weerhoudt Ramon Leeuwin er niet van door te halen met zijn rechterbeen. De voetbalschoen van de verdediger klapt vol tegen het hoofd van de aanvaller. Wonder boven wonder staat Tannane gewoon op en kan hij verder.
13'
Koenders heeft een heerlijke crosspass in huis in de richting van Bryan Linssen, maar de kleine aanvaller kan net niet controleren. Anders staat het 0-2 in Utrecht.
11'
Alle koppers van FC Utrecht zijn mee bij een vrije trap van Yassin Ayoub, maar de bal kan makkelijk gevangen worden door Telgenkamp.
9'
Bij een corner van Utrecht lijkt Boymans onderuit te worden getrokken. Van Sichem verwijst het appelleren van de Utrecht-spelers echter naar de prullenbak.
8'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Thomas Bruns
Uit het niets is daar de goal van Heracles! Een vrije trap van Mark-Jan Fledderus wordt richting doel gekopt door Jeroen Veldmate, vervolgens is het Wout Weghorst die verlengt en het laatste zetje komt van Thomas Bruns die de 0-1 binnen glijdt.
6'
Boymans! De spits krijgt de bal in de kluts voor zijn voeten en bedenkt zich niet. Hij haalt uit voor zijn tiende seizoenstreffer, maar Telgenkamp brengt ternauwernood redding.
4'
Eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Rubio Rubin. Na slecht opbouwend werk van Mike te Wierik kan de jonge aanvaller, die vandaag op het middenveld speelt, de bal opvangen, maar zijn poging blijkt slechts een afzwaaier.
2'
Heracles staat direct onder flinke druk. Nu is het Jeroen Veldmate die ternauwernood kan wegkoppen, voordat Ruud Boymans gevaarlijk wordt.
1'
Utrecht trekt vanaf de aftrap ten aanval. Dennis Telgenkamp moet direct reddend optreden bij een verre inworp.
1'
Het rook ten gevolge van het vuurwerk zorgt ervoor dat scheidsrechter Tom van Sichem nog niet voor de start van het duel kan fluiten.
De spelers betreden het veld van Stadion Galgenwaard. Steevast betekent dat een georganiseerd vuurwerk met veel lawaai voor de fanatieke aanhang van de Domstedelingen. We gaan zo dadelijk beginnen!
Voorbeschouwing:
Goedemiddag beste voetbalfans,
Ik heet u van harte welkom bij het duel tussen FC Utrecht en Heracles Almelo in de vijftiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Een treffen tussen de nummer negen en zeventien van de ranglijst. Deze verhouding zal waarschijnlijk echter niets uitmaken voor het vertrouwen waarmee de ploegen aan de aftrap zullen verschijnen. Van de laatste vier wedstrijden wist nummer voorlaatst Heracles er namelijk drie te winnen, terwijl de thuisploeg zeer wisselvallig presteert de laatste weken. Mijn naam is Joey Knobben en ik houd u vanmiddag op de hoogte van de gebeurtenissen in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht boekte vorige week een fraaie 1-5 zege bij een zwalkend NAC Breda. De Domstedelingen beschikken met Ruud Boymans over de spits die het makkelijkst de weg naar het doel weet te vinden. De lange aanvaller is gemiddeld slechts 74 minuten nodig om te scoren en legde de bal al negen keer in het net. Boymans kon tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen niet in actie komen door een blessure, maar is hard op weg om Eredivisietopscorer Michiel Kramer (tien goals) van zijn troon te stoten.

Kijkend naar de voorbije wedstrijden in de Galgenwaard kunnen we een aantrekkelijk duel verwachten. Er vielen immers liefst negentien treffers te noteren, maar slechts eenmaal stapte Utrecht als winnaar van het veld. Tegen Heracles zal de ploeg het wederom lastig krijgen. Na een dramatische start hebben de Almeloërs het vertrouwen helemaal hervonden. Sinds de start van oktober presteren slechts drie ploegen beter dan de provincieclub: PSV, Ajax en Feyenoord. Heracles bemachtigde twaalf punten, waarvan negen in de laatste vier duels.

Van de tien ontmoetingen tussen Utrecht en Heracles in de Eredivisie won Heracles er slechts één. Vijfmaal stapte de thuisploeg als winnaar van het veld, terwijl viermaal een gelijkspel de uitkomst was. Tot slot een tip voor de gokkers onder ons: U doet er verstandig aan om in te zetten op een gele kaart voor een Heracles-aanvaller vanmiddag. In de top vier van voorhoedespelers met de meeste overtredingen dit seizoen staan immers drie offensieve krachten van de Almeloërs: Weghorst (25), Tannane (28) en Linssen (32).

De wedstrijd in Utrecht gaat om 14.30 uur van start. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.