07.12.2014 18:35

Vitesse wint weer niet na rode kaart

De op zijn knieën zittende Davy Pröpper krijgt een rode kaart van scheidsrechter Richard Liesveld gepresenteerd tijdens Vitesse - FC Twente. (07-12-2014)

Net als vorig weekend heeft Vitesse met 2-2 gelijk gespeeld in eigen huis. De 2-2 op zondagmiddag tegen FC Twente zal ongetwijfeld een stuk beter voelen, aangezien de ploeg bijna de hele tweede helft met een man minder moest spelen.

In een vermakelijke eerste helft was Vitesse de bovenliggende partij. De thuisploeg was er alles aan gelegen om na vijf wedstrijden eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Na een fel begin was de voorsprong na ruim een kwartier dan ook terecht. Marko Vejinović krulde een corner er met zijn rechterbeen in één keer in. Keeper Nick Marsman werd op de lijn gehinderd door Davy Pröpper, waardoor hij niet meer bij de bal kon.

Na de 1-0 probeerde FC Twente zich meer in de wedstrijd te knokken en werd daarvoor beloond na een half uur spelen. Youness Mokhar profiteerde slim van de positie van scheidsrechter Richard Liesveld, waarmee hij Wallace kwijt was. Jesús Corona kon vervolgens bij de tweede paal de voorzet van Mokhtar eenvoudig binnen tikken.

Lang kon Twente niet van de gelijkmaker genieten, want vanaf de aftrap kreeg Vitesse opnieuw een corner die door Vejinović dit keer afdraaide van het doel van Marsman. Jan-Arie van der Heijden liep zichzelf knap vrij in het zestienmetergebied en kopte de bal hard binnen. Ditmaal was Marsman kansloos op deze inzet van korte afstand.

Kort na de rust werd het al snel een hele andere wedstrijd, toen Pröpper met rood het veld moest verlaten. De middenvelder probeerde zijn verdediging te helpen, maar kegelde Mokhtar ondersteboven toen die werd weggestuurd door een prachtige pass van Hakim Ziyech. De strafschop die hier ook nog op volgde werd door diezelfde Ziyech vervolgens feilloos binnen geschoten.

Na de 2-2 zakte Vitesse massaal in en loerde het op een spaarzame counter. Die kwamen er echter nauwelijks. Aangezien FC Twente een veel te laag baltempo hanteerde om de Arnhemse muur te slechten, bloedde de wedstrijd in de tweede helft langzaam dood.

Beide ploegen schieten met die ene punt op de ranglijst niet heel veel op. FC Twente verliest langzaam de aansluiting met de bovenkant van de ranglijst, terwijl Vitesse door de andere resultaten van dit weekend nog steeds naar beneden moet blijven kijken.

Door: Dennis Korpel