02.11.2014 16:34

Armenteros redt punt voor Willem II

Bartholomew Ogbeche (l.) probeert Terell Ondaan (r.) van de bal te houden tijdens Willem II - Cambuur. (02-11-2014).

SC Cambuur dacht zondagmiddag voor het eerst sinds de rentree in de Eredivisie een zege te halen op natuurgras. Maar in de blessuretijd  scoorde Samuel Armenteros de 1-1 en maakte daarmee de openingstreffer van Albert Rusnák ongedaan.

De wedstrijd begon open en vermakelijk, maar al gauw zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. Cambuur was de bovenliggende partij, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet. Etiënne Reijnen was het dichtste bij  een goal vanuit twee dode spelsituaties, maar het ontbrak aan geluk.  Willem II kon er in de eerste helft nauwelijks wat tegenover zetten, op een kopbal van Mitchell Dijks na.

In de tweede helft klungelden beide teams vrolijk verder. Al werd Willem II wel gevaarlijk. Ali Messaoud kreeg twee prima kansen, maar hij schoot of op het been van een verdediger, of hij kwam een schoenmaat te kort om zijn kansen tot goals te promoveren.
De wedstrijd leek af te stevenen op een saaie 0-0, maar Albert Rusnák dacht daar anders over. Een kwartier voor tijd, zette hij met een prima goal SC Cambuur op voorsprong. Fjurdel Narsingh vond Rusnák op de rand zestien en met een prima controle legde hij de bal voor zijn linkervoet. Zijn droge schuiver was Kostas Lamprou te machtig en dat betekende de 0-1.

Willem II kon na de treffer van Cambuur nauwelijks wat meer uitrichten op een paar speldenprikjes van Robbie Haemhouts en Bruno Andrade na.  Cambuur kon de overwinning al ruiken, maar Samuel Armenteros zorgde voor  een remise.  Op aangeven van Ali Messaoud passeerde hij Leonard Nienhuis en zorgde daarmee voor een 1-1 eindstand.

Door de remise klimt Cambuur naar de vijfde plaats, Willem II stijgt ook een plaatsje en staat nu achtste.

Door: Jesper Davelaar