sc Heerenveen
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Slagveer 6. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kenny Otigba 40. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 64. / Schot met links  (Shadrach Eghan)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Joachim Andersen 78. / Eigen goal
1 : 4 Torinfos in de Ticker Sam Larsson 85. / Schot met rechts  (Lucas Bijker)

90'
Twente was in de tweede helft eigenlijk de betere ploeg, maar de ploeg kon het Heerenveen nooit echt moeilijk maken. Alleen het zondagschot van Ziyech bracht Heerenveen licht aan het wankelen, maar in de laatste fase van de wedstrijd liep de uitploeg ietwat geflatteerd uit naar een ruime zege door een eigen doelpunt van Andersen en een schitterende uithaal van Larsson.
90'
90'
Het stadion is al vrijwel helemaal leeggestroomd, hoewel de blessuretijd pas net is ingegaan, maar de wedstrijd is gespeeld.
87'
De wedstrijd is gespeeld en dus geeft Foppe de Haan twee spelers nog rust. Slagveer en Otigba zijn naar de kant gehaald.
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luka Zahovič
87'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Jordy Buijs
87'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
85'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:4 door Sam Larsson
De middenvelder dribbelt vanaf links naar binnen en wordt niet aangepakt. De Zweed haalt verwoestend uit en schiet de bal in de verre hoek. Knappe goal!
84'
Heerenveen had in de tweede helft nog geen kans gecreëerd, maar scoort dus toch de 1-3. De wedstrijd is zo goed als over, tenzij Ziyech nog een aantal oplevingen krijgt.
81'
Agyepong is vervangen door Hölscher. Eerstgenoemde was niet helemaal fit meer en is dus noodgedwongen naar de kant gehaald.
81'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
81'
Wissel uit bij FC Twente -> Thomas Agyepong
78'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:3 door Joachim Andersen (eigen doelpunt)
De aanval over links is heerlijk! Larsson combineert en geeft uiteindelijk de kans aan Slagveer. De vleugelaanvaller moet scoren, maar mist. Via Drommel en uiteindelijk Andersen rolt de bal uiteindelijk toch in het doel. Dat zag er behoorlijk knullig uit.
74'
Twente heeft nog iets meer dan een kwartier de tijd om de gelijkmaker te scoren. De ploeg speelt in de tweede helft constant op de helft van Heerenveen, maar tot grote kansen heeft dat nog niet geleid.
72'
Hake voert dus een aanvallende wissel door. Verdediger Ter Avest is naar de kant gehaald door aanvaller Olaitan. Lukt het hem om zijn ploeg naast Heerenveen te schieten?
72'
Wissel in bij FC Twente -> Michael Olaitan
72'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
71'
Thorsby is vervangen door Thern. Laatstgenoemde was onder Lodeweges vrijwel altijd zeker van een basisplaats, maar moest vandaag toch vanaf de bank starten.
71'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Simon Thern
71'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
69'
Op een gevaarlijke positie mag Twente een vrije trap nemen. Vanaf naast het strafschopgebied legt Ziyech de bal voor het doel. De bal wordt weggewerkt door Heerenveen en belandt voor de voeten van Mokotjo. De middenvelder haalt uit, maar ziet zijn schot van 25 meter over het doel vliegen.
66'
Beide ploegen hadden de supporters bijna in slaap gesust, maar dan is daar dus ineens Ziyech met een heerlijk doelpunt. Ook de supporters lijken er weer in te geloven en middels gezang steunen zij hun club.
64'
Doelpunt voor FC Twente, 1:2 door Hakim Ziyech
Schitterend! De aanvoerder krijgt van Eghan de bal aangespeeld en haalt van ruim twintig meter verwoestend uit! De bal slaat ontzettend hard tegen Mulder in de korte kruising tegen de touwen. Wat een beauty van Ziyech!
62'
Ook Heerenveen toont weinig initiatief. De ploeg kijkt tegen de ruime voorsprong aan en beseft dat het ook geen grote ruimtes achterin wil weggeven.
59'
Twente heeft het meeste balbezit, maar kan eigenlijk helemaal niets creëren. De thuisploeg heeft constant moeite om in de laatste fase van een aanval een vrije man te vinden.
55'
Gele kaart voor Jari Oosterwijk (FC Twente)
De spits laat Bijker voor zich langs kruisen, maar in het voorbijgaan tikt hij de voeten van de Heerenveen-speler aan. Kamphuis geeft de aanvaller van Twente dus terecht de gele kaart.
54'
Oosterwijk krijgt van Eghan een grote kans aangeboden. Het schots van de spits is echter te wild en gaat van ongeveer vijftien meter hoog over het doel. Slordig, want de aanvaller stond niet echt onder druk. Zo'n bal moet minstens op doel.
50'
Eghan is op het middenvelder gekomen en daardoor is Ziyech een linie naar voren geschoven. Als een soort hangende rechtsbuiten moet hij vanuit die positie proberen gevaar te stichten voor zijn ploeg.
47'
Ziyech slingert een vrije trap voor het doel. De bal wordt door een aantal mensen gemist en valt dan ineens voor de voeten van de Braziliaan Bruno Uvini. De verdediger is echter te gehaast en schiet de bal over het doel!
47'
Eghan brengt meteen wat enthousiasme in de ploeg en dribbelt langs een aantal verdedigers.
46'
45'
Ede is dus in de kleedkamer achtergebleven. Eghan moet proberen zijn ploeg te behoeden voor een nederlaag!
45'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
45'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
45'
Heerenveen staat dus op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Slagveer en Otigba. Beide doelpunten vielen uit de rebound. Echter had niet zo ver moeten komen, want Ziyech had in de vorm van een penalty de uitgelezen kans om te scoren. De middenvelder miste echter vanaf elf meter, omdat zijn poging naast het doel van Mulder rolde.
45'
44'
Twente mist passie, creativiteit en stootkracht om het Heerenveen echt lastig te maken. De thuisploeg kan geen moment echt een opening vinden in de defensie van Heerenveen.
40'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:2 door Kenneth Otigba
Een hele hoge vrije trap voor Larsson lijkt een prooi voor doelman Drommel. De keeper van Twente wordt licht gehinderd en laat de bal vallen. Otigba is scherp en twijfelt niet en schiet de bal in het doel!
38'
Hele mooie steekpass van Mokotjo! De middenvelder stuurt Oosterwijk weg, maar de grote aanvaller ondervindt te veel last van Van den Berg, waardoor hij niet lekker kan uithalen.
34'
De grootste kansen zijn dus duidelijk voor Heerenveen. De ploeg speelt geduldig en creëert een aantal mogelijkheden door goed veldspel. Twente is voetballend nog niet heel gevaarlijk geworden, maar heeft met stilstaande situaties toch al grote kansen gekregen.
30'
Te Vrede mist een-op-een!
Çavlan zet met een uitstekende steekbal zijn spits vrij voor de goal. De ex-Feyenoorder neemt de bal mee en schiet van ruim tien meter op doel. Echter is de poging niet overtuigend genoeg en daardoor weet Drommel de bal uit het doel te halen.
28'
Van twintig meter mag Ziyech het proberen. De aanvoerder, die eerder deze wedstrijd dus een penalty mist, probeert met binnenkant voet de bal over de muur te krullen, maar de bal is niet hoog genoeg. Dit zijn toch standaardsituaties waar Twente meer uit kan halen!
27'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
De verdediger moet een fout herstellen van Van den Berg. Otigba glijdt en haalt daarbij Oosterwijk onderuit. Een terecht gele kaart dus. De bal ligt ook nog eens op een gevaarlijke plek!
25'
Heerenveen combineert aardig, zo ook nu weer. Te Vrede weet de bal goed te controleren en legt de bal op Larsson. De Zweed speelt in een keer door naar Slagveer die ook direct doorspeelt. Zijn lage voorzet is echter net te scherp voor een ploeggenoot, maar het ziet er voetballend alleraardigst uit bij de ploeg van Foppe de Haan.
23'
Twente mag een corner nemen! De bal gaat hoog en ver naar de tweede paal, maar St. Juste weet niet genoeg kracht achter de bal tegen. Bovendien geeft de middenvelder niet de juiste richting mee aan bal, waardoor het leer naast de goal van Drommel eindigt.
22'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
De centrale verdediger is slordig in zijn aanname en leidt balverlies. Om dit te corrigeren heeft hij wel een overtreding nodig, want Agyepong gaat over de knie bij de aanvoerder van Heerenveen.
21'
Larsson probeert het van grote afstand, maar het is te ver om doelman Drommel in de problemen te brengen. De jonge keeper ziet de bal recht op zich afkomen en weet de bal eenvoudig te keren.
20'
Beide ploegen wisten nog maar twee keer te winnen. Zowel FC Twente als sc Heerenveen wist alleen in eigen huis drie punten te pakken. Benieuwd wie vandaag de punten gaat pakken!
18'
De rust is even teruggekeerd. Beide ploegen lijken ook geschrokken van de openingsfase en nemen even wat gas terug.
14'
Gele kaart voor Erwin Mulder (sc Heerenveen)
De doelman is boos op scheidsrechter Kamphuis vanwege het geven van de penalty. Zijn protest is te fel volgens de leidsman, die hem daarvoor dan ook de gele kaart geeft.
14'
Penalty gemist door Hakim Ziyech, FC Twente
De aanvoerder, die altijd zo'n zekerheid is, faalt! Ziyech stuurt Mulder de verkeerde hoek in, maar zijn schuiver gaat net naast het doel!
14'
Gele kaart voor Lucas Bijker (sc Heerenveen)
De linkerverdediger houdt zijn tegenstander Agyepong vast en trekt zijn tegenstander naar de vloer. Kamphuis geeft hem geel en legt de bal ook op de stip!
13'
Zo is de openingsfase zeer interessant! Beide ploegen zijn al een aantal keer voor het doel bij de tegenstander geweest en dat leverde een treffer voor Heerenveen op. Twente zal dus in de achtervolging moeten!
11'
Foppe de Haan gaf aan dat hij Hakim Ziyech (betrokken bij ruim 80% van alle gescoorde Twentse doelpunten) vreest. Zoals het er nu uitziet zal St. Juste de aanvoerder van Twente constant schaduwen.
8'
Uit de corner is Otigba het meest alert. De bal wordt voor geslingerd en de mee naar voren gekomen centrale verdediger krijgt de bal voor zijn voeten en haalt in de draai uit, maar de poging gaat een paar meter naast het doel.
8'
Daar was bijna de 0-2!
Bijzonder knap hoe Te Vrede de bal weet te controleren. Tussen twee man neemt hij de bal op de borst aan. De aanvaller twijfelt niet en schiet hard op het doel van Drommel, die met een handje de bal net uit het goal weet te slaan!
7'
Ziyech ontsnapt aan de aandacht van St. Juste en probeert het vanuit een moeilijke hoek. Mulder weet de bal echter met zijn voet uit het doel te houden!
6'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Luciano Slagveer
Over de linkerkant wordt goed gecombineerd. Uiteindelijk krijgt Cavlan de bal op de rand van de zestien en haalt uit, maar zijn poging treft de paal. In de rebound is Slagveer alert en schiet de bal achter Drommel.
5'
FC Twente speelt vanavond niet in het gebruikelijke rode tenue, maar helemaal in het wit met groene en zwarte accenten. Dit vanwege het vijftig jarig bestaan van de club.
3'
Uit de korte corner die volgt krijgt Gutiérrez de mogelijkheid. De Chileen probeert het van net buiten de zestien, maar de poging van de middenvelder vliegt hard en ver naast het doel.
2'
Agyepong is er razendsnel vandoor over de rechtervleugel. De aanvaller weet echter de bal net niet bij ploeggenoot Oosterwijk te krijgen, maar dit zag er dreigend uit!
1'
Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft voor de eerste keer gefloten, we zijn onderweg!
1'
Çavlan zet zijn spits met een uitstekende steekbal vrij voor de keeper, maar de ex-Feyenoorder weet deze grote kans niet tot een doelpunt te promoveren. Van ongeveer dertien meter schiet de spits zacht en recht op doelman Drommel af.
Joachim Andersen krijgt de voorkeur boven Peet Bijen. Trainer René Hake geeft Andersen een basisplaats die samen met Bruno Urvini het hart van de verdediging zal vormen. Verder zijn er bij Twente geen wijzigingen. De 19-jarige Richard Lensen voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de Enschedeërs en kan dus zijn debuut maken in de Eredivisie.

Bij Heerenveen geeft Foppe de Haan Mitchell te Vrede weer een kans in de punt van de aanval. De van Feyenoord overgekomen aanvaller krijgt de mogelijkheid aangezien Henk Veerman nog steeds geschorst is. Voor de rest houdt De Haan vast aan dezelfde elf namen die vorige week wonnen van Cambuur (2-0). Zo staat Joey van den Berg weer in de verdediging Jerry St. Juste op het middenveld.

Zaterdagavond treffen twee kwakkelende ploegen elkaar: Twente en Heerenveen. Hoe anders was dat nog maar twee seizoenen geleden? In 2013/2014 eindigden de ploegen respectievelijk derde en vijfde in de Eredivisie. Vandaag de dag betekent dit affiche een duel tussen de nummers vijftien en veertien. Beide ploegen hebben hun manager al zien vertrekken, wat tekenend is voor de matige prestaties. De wedstrijd start om 18.30 uur en zal onder leiding staan van Jochem Kamphuis. Een uur voorafgaande aan de wedstrijd zijn de opstelling onder het kopje wedstrijddetails te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik ga de wedstrijd voor je verslaan.

Zinkend schip met uitstekende leider
Alles draait bij de Enschedeërs om Hakim Ziyech. De middenvelder en captain van Twente is de spil van de ploeg. Waar sterkhouders afgelopen seizoen de club verlieten, bleef hij. Tussen allemaal jeugdspelers in, maakt hij het verschil. Het kan dan ook niet lang meer duren of de kersverse international van Marokko zal zelf ook de stap naar een andere club willen maken. Hij lijkt in Enschede uitgeleerd te zijn en toe aan een stap omhoog. Voordat het zover is, moet hij elke wedstrijd alles geven om Twente uit de degradatiezone te houden. Momenteel staat de ploeg een plekje boven de beruchte streep. In de voorgaande elf wedstrijden wist Twente slechts tweemaal te winnen. Vorige week ging de ploeg van René Hake in een waar spektakelstuk met lege handen naar huis. Utrecht versloeg Twente met 4-2.

Kan Foppe de Haan zijn ploeg inspireren?
Foppe de Haan staat tijdelijk aan het roer bij de ploeg uit Heerenveen nadat Dwight Lodeweges bij de club vertrok. De Haan moet ervoor zorgen dat de weg omhoog wordt ingeslagen met de club. De huidige veertiende plek is dan ook ver onder de maat voor de Friese club. De weg omhoog lijkt al wel te zijn ingeslagen, want sinds de komst van de nieuwe trainer, is er nog niet verloren. Twee weken geleden gingen de Friesen op bezoek bij Willem II en werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Vorige week was er de 2-0 overwinning tegen Cambuur. Die overwinning was ontzettend belangrijk, aangezien het Fries onderonsje bekend staat als een echte streekderby. De winstpartij werd dan ook uitgebreid gevierd in het Abe Lenstra Stadion. En hoewel de populariteit van Foppe de Haan in Heerenveen al enorm is, zal dit nog eens flink zijn toegenomen met de overwinning op Cambuur.