08.11.2015 09:32

Heerenveen denkt weer stiekem aan Europa

In de afgelopen weken pakte sc Heerenveen drie van de in totaal vier overwinningen die het dit seizoen behaalde. De Friezen raken in vorm, kwam ook FC Twente achter. Het werd 1-4 in Enschede en Joey van den Berg durft daarom naar boven te kijken.

SC Heerenveen kende een dramatische start van de Eredivisie, waarbij er in de eerste speelronde nog werd gewonnen van De Graafschap, maar verdere resultaten uitbleven. De crisis lijkt nu echter voorbij te zijn, waarbij het teamproces een belangrijke rol speelt volgens Van den Berg. 

"We hebben als team goed gepresteerd", stelt de aanvoerder in gesprek met FOX Sports. "We deden niet te moeilijk en speelden ook niet snel de lange bal. Dat was in ons voordeel. We mogen terugkijken op een goede eerste helft."

De uitploeg kwam snel op 0-1 en maakte er vlak voor rust 0-2 van, maar zag FC Twente daarvoor bijna op gelijke hoogte komen. De Tukkers kregen een discutabele penalty. "Het was weer zo makkelijk gegeven. Dat moet je dan maar accepteren, maar dat was niet makkelijk. Gelukkig schoot Ziyech hem naast", kijkt Van Den Berg terug op dat moment.

De middenvelder is de laatste weken goed bezig als centrumverdediger. Vanuit die positie kan de ervaren man het spel verdelen. "De fase waarin we nu zitten, dan tellen alleen de punten. Het hoeft niet mooi. Dat was het vanavond ook niet, al hebben we wel met 1-4 gewonnen." Door de driepunter staat sc Heerenveen nog maar vier punten los van de achtste plek, die recht geeft op een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Van den Berg durft dan ook te dromen. "Wie weet wel Europees voetbal", kijkt hij vooruit na het duel met FC Twente. SC Heerenveen haalde vorig seizoen de play-offs, maar verloor in de finale toen van Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner