Willem II Zaterdag, 7. November 2015
19:45 uur
SBV Excelsior
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 1. / Schot met links  (Lucas Andersen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 3. / Schot met links  (Daryl van Mieghem)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dries Wuytens 19. / Schot met rechts  (Stijn Wuytens)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 29. / Penalty
2 : 3 Torinfos in de Ticker Daryl van Mieghem 57. / Schot met links

90'
Met minder goals en ongeveer net zulk slordig spel was de tweede helft een iets minder prettig schouwspel voor de neutrale kijker. Excelsior was het eerste kwartier na de rust de bovenliggende partij en pakte verdiend de voorsprong. Na de 2-3 zakte de wedstrijd weg. Excelsior hoefde niet meer, Willem II kon het gewoon niet vanavond, waardoor Excelsior verdiend te punten mee naar huis mag nemen.
90'
90'
Daar was Willem II heel dichtbij de gelijkmaker! Een heerlijke indraaiende vrije trap van Andersen valt op het hoofd van Dries Wuytens, die de bal net naast de paal mikt.
90'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
90'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Brandley Kuwas
90'
Er komen nog vier minuten bij in deze tweede helft. Is dat genoeg voor Willem II?
87'
Ondanks alle goede bedoelingen lukt er maar weinig bij de thuisploeg. Bij de thuisploeg ontbreekt het aan precisie om het Excelsior echt lastig te kunnen maken.
83'
Heel Tilburg wil een strafschop, wanneer iedereen denkt dat Fischer de bal tegen zijn hand krijgt. Van Boekel heeft er goed zicht op en zegt dat er niets aan de hand is.
81'
Wissel in bij Willem II -> Nick van der Velden
81'
Wissel uit bij Willem II -> Richairo Živković
81'
Weet eens een kansje van Excelsior. Na een snelle uitbraak schiet Van Weert goed in, maar Lamprou strekt zich op tijd en voorkomt dat de bal de verre hoek in rolt.
78'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
78'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
78'
Deze wissel is een duidelijk signaal richting nog meer aanvallende intenties van de thuisploeg.
77'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
77'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
76'
Nog een kwartier te gaan, maar deze wedstrijd is nog zeker niet beslist. Excelsior komt steeds dichter bij de drie punten maar moet achterin op haar hoede blijven.
72'
Willem II lijkt te willen beginnen met een slotoffensief. Om een nieuwe nederlaag af te wenden moet de thuisploeg ook wel, maar tot kansen zijn de Tricolores nog niet gekomen.
68'
Živković probeert het ineens. Bij een afvallende bal zet de spits in één keer zijn voet tegen de bal, maar met rechts mikt hij net naast het doel van Muyters.
65'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Peters komt langs de zijlijn veel te hard in op Van Mieghem. De aanvoerder mag met een gele kaart helemaal niet mopperen.
62'
Wat een kans voor Peters! Van der Struijk geeft vanaf rechts een heerlijke voorzet. De mee opgekomen Peters loopt totaal vrijgelaten de zestien in om tegen die bal aan te lopen, maar hij kopt hem veel te veel naar beneden, waarna de bal via de stuit over het doel heen gaat.
61'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
61'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
57'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:3 door Daryl van Mieghem
En dan ligt hij er aan de andere kant wel in. Peters speelt achterin de bal breed richting Wuytens, die de bal onder de voet door laat glippen. Van Mieghem kan daarna alleen doorlopen richting Lamprou. In tegenstelling tot Kuwas blijft Van Mieghem wel rustig.
57'
Muyters ontsnapt! De doelman laat een bal uit een hoekschop uit zijn handen glippen, maar Fischer weet de bal nog net voor de doellijn weg te werken.
54'
Excelsior komt duidelijk als sterkere ploeg uit de kleedkamers, maar vergeet zichzelf vooralsnog te belonen.
51'
Kuwas moet hier scoren, maar vergeet dat! Stans stuurt Kuwas prachtig weg, waardoor de aanvallende middenvelder één-op-één met de doelman komt te staan. Lamprou verkleint zijn doel prima en blikt de poging met zijn borst.
50'
Een kleine scrimmage voor het doel van Lamprou, nadat de doelman een schot van Kuwas moet lossen. Er proberen diverse spelers de bal nogmaals op doel te schieten, maar alle pogingen worden geblokt voor Willem II'ers.
47'
Fischer wordt wederom vastgepakt bij een vrije trap voor Excelsior. Door dit vastpakken kan hij niet goed op goal koppen, maar deze keer geeft Van Boekel er geen strafschop voor.
46'
Er is niet gewisseld in de rust, waardoor dezelfde 22 spelers aan de tweede helft zijn begonnen.
46'
45'
Met vier doelpunten binnen een half uur klinkt deze wedstrijd als een prachtige pot voor de neutrale toeschouwer, maar de vier doelpunten waren eigenlijk ook direct bijna alle actiemomenten van de eerste drie kwartier. Er gaat een hoop fout, aan beide kanten. Hierdoor is het absoluut nog niet te zeggen welke kant deze wedstrijd op gaat vallen.
45'
43'
Na de 2-2 is de wedstrijd slordiger en slordiger aan het worden. OF dat door het veld komt, of doordat beide ploegen in het eerste half uur enorm veel energie op de mat hebben gelegd is onduidelijk, maar het komt de wedstrijd niet ten goede.
39'
Gele kaart voor Tom van Weert (SBV Excelsior)
Het spel ging even door, dus het duurde even voordat de kaart viel, maar Van Weert is alsnog op de bon gegaan. De aanvaller probeerde zijn verdedigers te helpen maar ging nogal onhandig een persoonlijk duel aan rond de middenlijn. Een typische aanvallers overtreding.
36'
Met nog tien minuten te gaan blijft Excelsior ogenschijnlijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Ondanks dat de bezoekers nog niet op voorsprong hebben gestaan.
33'
Gele kaart voor Daryl van Mieghem (SBV Excelsior)
En ook de bezoekers komen in het boekje. Van Mieghem breekt op de helft van Willem II een snelle uitbraak op, waarna Van Boekel ook hier wel een kaart moet geven.
32'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
De eerste gele kaart vanavond is voor Ojo. De middenvelder heeft al een hoop kleine overtredingen gemaakt, maar nu vindt Van Boekel het genoeg.
29'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:2 door Jeff Stans
Dit buitenkansje wordt door Stans uitgepakt. Zijn vorige strafschop miste hij, maar deze zit er wel in. Lamprou koos de goede hoek, maar kon niet bij de bal.
29'
Excelsior krijgt een strafschop! Aanvoerder Fischer word bij een vrije trap door Wuytens om zijn middel gegrepen en wordt daarvoor bestraft.
26'
Stijn Wuytens draait een vrije trap strak in bij de eerste paal richting Živković. De spits kan er net niet goed bij, anders was hij dichtbij zijn tweede van de avond.
22'
Het is nu weer aan Excelsior om iets terug te doen na wederom een achterstand. Vooralsnog staat Willem II al langer op voorsprong dan bij de 1-0.
19'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Dries Wuytens
Het heeft even geduurd, maar net binnen de twintig minuten is de derde treffer van de avond een feit. Stijn Wuytens stond nog klaar aan de zijkant na een afgeslagen hoekschop. Hij geeft deze laag voor en uit de kluts valt de bal voor de rechter van zijn broer Dries, die de bal achter doelman Muyters werkt.
15'
Willem II kan de bliksemstart geen gevolg geven. Waar een doelpunt binnen een minuut een ploeg juist op weg moet helpen, is de tegentreffer in de derde minuut voornamelijk bepalend gebleken voor dit eerste kwartier. Excelsior laat Willem II aan de bal, maar is wel in controle over de wedstrijd.
12'
Van Mieghem komt vanaf rechts goed naar binnen. Hij wacht tot de bal goed voor zijn linker ligt en haalt dan uit. Lamprou kan er niet bij maar ziet tot zijn opluchting de bal in de verre hoek net voor het doel langs gaan.
9'
Nee, de vrije trap mist hoogte, waardoor de middenvelder zijn collega's niet aan het werk kan zetten voor het doel van Lamprou.
8'
Een vrije trap voor Excelsior halverwege de helft van Willem II. Kan Auassar voor gevaar zorgen?
5'
Twee zulke snelle doelpunten, dat gebeurd niet vaak in een wedstrijd. Het tekent wel de intenties van beide ploegen, die vanavond alleen genoegen willen nemen met de drie punten.
3'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Tom van Weert
En ook de tweede actie van de wedstrijd is een doelpunt. Van Mieghem komt aan de rechterkant opzetten voor de bezoekers en speelt de bal laag naar Van Weert. De spits glijdt naar de bal en is met zijn linkervoet net iets eerder bij de bal dan doelman Lamprou. De bal rolt daardoor het doel in zonder dat de doelman nog een kans heeft.
1'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Richairo Živković
De eerste actie van de wedstrijd is direct een doelpunt. Živković gebruikt zijn lichaam perfect in het duel met Mattheij. De spits zet een blok en komt daardoor vrij in de zestien. Met links schiet hij de bal daarna goed in de lage hoek en laat Muyters daarmee kansloos.
1'
Doordat er vlak voor de aftrap een enorme bui naar beneden is gekomen, is deze wedstrijd begonnen op een uitermate nat veld.
1'
Het is in speelronde twaalf wellicht te vroeg om al over een ware degradatiekraker te spreken, maar dat er voor zowel Willem II als Excelsior vanavond veel op het spel staat, dat is duidelijk. Lukt het Willem II om in de competitie voor het eerst sinds medio september weer een wedstrijd te winnen, of neemt Excelsior verder afstand van de befaamde streep boven plek zestien? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Willem II
Dat het bij Willem II momenteel niet zo lekker loopt mag een understatement heten. In de beker wist de ploeg nog wel te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles, maar in de competitie valt het kwartje de laatste maanden maar niet de goede kant op. Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden is de ploeg dan ook beland op een plek waar je aan het einde van de competitie absoluut niet wilt staan. Door diverse blessures is de oorzaak hiervan wellicht ook wel bekend, maar punten pakken lijkt momenteel de enige pleister tegen het bloeden voor de ploeg uit Tilburg. Prettig om te weten voor de Tricolores is dat er vorig seizoen met 3-2 werd gewonnen op bezoek bij Excelsior. Een resultaat waar heel de ploeg vandaag wederom direct voor zou tekenen.

Excelsior
Excelsior kont tot zo ver een wat wisselvallig seizoen. Goede overwinning en knappe gelijke spelen worden afgewisseld met verassende en redelijk kansloze nederlagen. De laatste twee wedstrijden betreffen die twee categorieën nederlagen. De uitschakeling in de beker tegen naamgenoot Excelsior ’31 was een completere verassing terwijl de ploeg vorige week tegen Vitesse met duidelijke cijfers van het eigen veld af werd gevoetbald. Wat voor Excelsior wel een prettig gegeven is, is dat de laatste drie uitwedstrijden in de competitie niet werden verloren. Wat dat betreft ziet trainer Alfons Groenendijk vanavond ook zeker kansen. “Maar dan moeten we wel de volle negentig minuten bij de les zijn”, aldus de eindverantwoordelijke bij de Kralingse ploeg, die een verleden heeft als hoofdtrainer bij Willem II. De laatste overwinning van Excelsior in Tilburg stamt uit 2013, toen beide ploegen in de Jupiler League tegenover elkaar stonden. En Lars Veldwijk verantwoordelijk was voor de 0-1 zege.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.