07.11.2015 20:23

Heerenveen wint eenvoudig van pover Twente

SC Heerenveen viert de vroege voorsprong tijdens het competitieduel FC Twente - sc Heerenveen. (07-11-2015)

Heerenveen heeft zaterdag op bezoek bij FC Twente eenvoudig met 1-4 gewonnen. Voor rust was het duidelijk de betere ploeg en na rust had het weinig moeite met Twente. In het tweede bedrijf leek de thuisploeg nog wel terug te komen na een heerlijke goal van Hakim Ziyech, maar door twee oplevingen in de laatste fase van de wedstrijd liep de uitploeg alsnog uit naar een riante overwinning.

Na zeven minuten was het al raak. Een knappe aanval over de linkerkant belandde bij Caner Çavlan, de middenvelder haalde uit en raakte de paal. Luciano Slagveer kreeg de bal prompt voor de voeten en twijfelde niet. Kenneth Otigba en Mitchell te Vrede hadden daarna de score kunnen verdubbelen, maar vergaten hun kansen te promoveren tot een doelpunt.

Een duikelpartij van Thomas Agyepong in het strafschopgebied zorgde ervoor dat Twente een penalty kreeg. Echter faalde Ziyech om de uitgelezen kans te benutten en schoof de bal naast het doel. De thuisploeg miste daarna creativiteit om een opening te vinden. Heerenveen daarentegen speelde geduldig en creëerde af en toe wat kansen. De 0-2 kwam dan ook niet helemaal onverwacht, al was de aanleiding slordig. Twente-doelman Drommel leek een voorzet makkelijk te vangen, maar hij slaagde hier niet in. Otigba was het meest alert en had weinig moeite om de 0-2 te scoren.

Hoewel Twente na rust het meeste balbezit had, kon de ploeg geen vuist maken, totdat Ziyech een opleving kende. De aanvoerder, die eigenlijk een zwakke wedstrijd speelde, haalde van ruim twintig meter verwoestend hard uit en zorgde voor de aansluitingstreffer, 1-2. Heerenveen kwam na rust amper meer voor de goal, maar beide keren dat het in de zestien kwam, was het raak. Eerst na geklungel in de verdediging bij Twente door een eigen doelpunt van Andersen en een paar minuten later knalde Sam Larsson van twintig meter de bal bijzonder knap in de lange hoek. Door deze uitslag blijft Heerenveen onder Foppe de Haan ongeslagen en moet Twente vrezen voor een plaats onder de degradatiestreep.

Door: Bastiaan Vrijhof