19:45 uur
De Graafschap
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 32. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 81. / Schot met links  (Navarone Foor)

90'
De Graafschap was de betere ploeg in de tweede helft. Het lukte de hekkensluiter echter niet om tot scoren te komen al kreeg de ploeg daar prima mogelijkheden toe. De grootste was voor Bannink die Kirsten met een geweldige reflex zag redden. NEC kwam tot een uitgespeelde mogelijkheid en scoorde direct. Santos rondde een fraaie aanval af en besliste daarmee tien minuten voor tijd de wedstrijd.
90'
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
90'
Wederom een prima uithaal van El Jebli, maar ditmaal is zijn inzet een prooi voor Kirsten. Prima invalbeurt van El Jebli overigens.
90'
Na slecht wegwerken van de verdedigers van NEC valt de bal plots voor de voeten van El Jebli. Hij haalt venijnig uit. Echter, zijn vlammende schot vliegt naast.
90'
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de Eredivisie was vier seizoenen geleden. Destijds werd het 2-0 voor de thuisploeg. De doelpuntenmakers bij NEC waren Lasse Schöne, inmiddels speler van Ajax, en Género Zeefuik die zijn brood vandaag de dag verdient bij het Turkse Balıkesirspor. Ook nu lijkt het in een 2-0 zege voor NEC te eindigen.
87'
Wat een kans voor Bannink om de slotfase nog spannend te maken! El Jebli zet Bannink met een heerlijke steekpass vrij voor Kirsten. Oog in oog met de Duitse NEC-goalie werkt hij het leder echter naast.
86'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
86'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
83'
El Jebli laat zich zien en bereikt de op de rand van het zestienmetergebied staande Peters. Hij krijgt de voet niet vol tegen de bal waardoor Kirsten de inzet van Peters gemakkelijk kan pakken.
81'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Christian Santos
Het is beslist in Nijmegen als Santos met zijn tweede van de avond de wedstrijd beslist! De spits uit Venezuela staat aan het einde van een vloeiende aanval en schiet van dichtbij en al vallend het leder tegen de touwen. Prima teamdoelpunt van NEC!
78'
Vermeij slalomt zich op links een weg in het Nijmeegse strafschopgebied. Hij heeft nauwelijks ruimte om uit te halen, maar kan toch een schot produceren. Zijn rollertje gaat ruim naast.
75'
Wissel in bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
75'
Wissel uit bij De Graafschap -> Bryan Smeets
75'
De Graafschap heeft nog een kwartier om minimaal een punt uit dit duel te slepen. Aan de supporters van de Superboeren zal het in ieder geval niet liggen. Zij laten hun steun aan de ploeg duidelijk merkbaar horen in De Goffert.
71'
Vermeij zet Peters alleen voor het doel van Kirsten, maar het hoeft allemaal niet meer want de spits van De Graafschap staat buitenspel.
69'
Opnieuw is De Graafschap gevaarlijk. Smeets haalt van afstand uit en doet dat zeker niet onverdienstelijk. Helaas voor hem en de Superboeren zeilt zijn schot wel naast het doel van Kirsten.
68'
Voor het eerst is Vermeij gevaarlijk. Een prima voorzet van Smeets kan door de invaller worden ingekopt. Kane legt hem nauwelijks een strobreed in de weg, maar de kopbal van Vermeij gaat naast.
66'
Na een afgeslagen NEC-aanval pikt Bikel de bal op. Vanaf een meter of 25 afstand haalt hij hard uit. Zijn schot is niet onaardig, maar zeilt wel een metertje naast de goal van Jurjus.
66'
Kansje voor Peters die van afstand maar eens besluit uit te halen. Het schot van de spits, vorig seizoen zo trefzeker in de Jupiler League bij FC Emmen, mislukt echter volledig.
65'
Met nog een klein half uur op de klok is De Graafschap op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg heeft de bal, probeert het ook wel, maar creëert moeilijk kansen. De Graafschap scoorde tot dusver niet voor niets slechts negen doelpunten.
64'
Wissel in bij De Graafschap -> Vincent Vermeij
64'
Wissel uit bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
60'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
60'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
57'
Gele kaart voor Robin Pröpper (De Graafschap)
Opnieuw een kaart voor De Graafschap. Pröpper komt te hard in bij Foor en krijgt geel.
54'
Gele kaart voor Nathaniël Will (De Graafschap)
Will houdt de opstomende Bikel vast en krijgt daarvoor de eerste gele kaart van deze wedstrijd.
53'
Wat een redding van Kirsten zeg! Driver geeft prima voor op Bannink die geheel vrij voor de goal staat. Van dichtbij schiet Bannink in, maar met een geweldige reflex stompt Kirsten de inzet uit zijn doel.
50'
De Graafschap is net als in de slotfase van de eerste helft behoorlijk aan het voetballen. Echter, de laatste pass van de Superboeren is vaak niet goed waardoor de kansen voor de ploeg schaars zijn.
46'
De bal rolt weer in Nijmegen als de thuisploeg heeft afgetrapt! Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Het is rust in Nijmegen. De eerste helft leverde voor beide ploegen weinig kansen op. De kansen die er waren, werden niet benut. Eenmaal werd er gescoord, Santos benutte een makkelijk gegeven strafschop na hands van Bannink. In de slotfase drong De Graafschap aan, maar hield NEC vrij eenvoudig stand.
45'
44'
Een vrije trap van Ritzmaier belandt te midden van een kluwen spelers op het hoofd van een ploeggenoot. Die kopt de bal echter zwak in en Jurjus kan het leder dan ook eenvoudig vangen.
40'
Na de benutte strafschop van Santos is NEC ver weggezakt en ligt het initiatief bij De Graafschap. Kunnen zij voor rust de gelijkmaker nog produceren of gaat NEC met een voorsprong de rust in? Het kan nog alle kanten op!
37'
Weer een kans voor De Graafschap! Peters kan richting de goal van Kirsten opstomen en probeert de NEC-doelman uit te spelen. Dat lukt maar half waardoor het schot van Peters nog geblokt kan worden door een NEC-verdediger.
36'
Veel vrijheid ineens voor Pröpper in het zestienmetergebied van NEC. Hij geeft hoog voor op Peters. Die kopt van dichtbij over de goal van NEC.
35'
Smeets bereikt Pröpper met een lange bal van achteruit. Pröpper, staande in het Nijmeegse strafschopgebied, neemt de voorzet van Smeets ineens uit de lucht, maar treft geen doel. Met zo'n poging moet je wat geluk hebben en dat heeft Pröpper niet.
32'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Christian Santos
De wat makkelijk gegeven strafschop wordt feilloos binnengeschoten door de clubtopscorer van NEC. Jurjus zit er nog dicht bij, maar kan de lage inzet in de hoek van Santos niet uit zijn doel houden.
30'
Een penalty voor NEC! Bannink maakt knullig hands in zijn eigen strafschopgebied en Liesveld legt de bal op de stip. Dat lijkt wat zwaar gestraft.
28'
Een een-tweetje in het strafschopgebied van De Graafschap tussen Foor en Breinburg kan maar net worden voorkomen door een verdediger van De Graafschap. De afvallende bal is voor Bikel die vanaf ruim twintig meter ineens uithaalt. Zijn harde schot zeilt een metertje over de goal van Jurjus.
24'
Bijna valt de bal daar uit de kluts voor de voeten van verdediger Van de Pavert die vanwege een eerdere vrije trap nog voorin stond. Een oplettende verdediger van NEC weet het leder uit zijn strafschopgebied te schieten voordat de bezoekers echt dreigend kunnen worden.
20'
Eindelijk valt er weer iets te beleven in De Goffert. Limbombe is er op links vandoor en geeft een gevaarlijke voorzet. Geen van zijn ploeggenoten krijgt echter een voet tegen die voorzet.
16'
Na de leuke eerste minuten in Nijmegen bevindt de wedstrijd zich nu in een wat mindere fase. NEC heeft het meeste balbezit en zoekt de aanval, maar kan het de verdediging van De Graafschap nog nauwelijks moeilijk maken.
12'
Zeventien keer eerder stonden NEC en De Graafschap in Nijmegen tegenover elkaar op het hoogste Nederlandse niveau. Van die zeventien ontmoetingen wonnen de bezoekers er slechts drie. NEC ging tien keer met de zege aan de haal. Vier duels eindigden dus onbeslist.
8'
De regen komt overigens nu met bakken uit de lucht. Het is te hopen dat het veld in Nijmegen zich goed houdt zodat de wedstrijd niet gestaakt hoeft te worden.
6'
En daar is ook De Graafschap voor het eerst gevaarlijk! Peters wordt niet goed gedekt door Woudenberg en krijgt de kans om te scoren. Hij lobt de bal over de uitgekomen Kirsten heen, maar ziet zijn poging net naast gaan.
5'
Na een vloeiende aanval kan Limbombe vanaf links voorgeven. De Belgische aanvaller kan zijn maatje voorin, Santos, niet bereiken. Santos komt net tekort om te kunnen koppen.
2'
Goed verdedigend werk van Van de Pavert zorgt ervoor dat de eerste echte mogelijkheid voor NEC nog even op zich laat wachten. De verdediger van de Superboeren schiet de bal over de achterlijn voordat Foor gevaarlijk kan worden. Uit de hoekschop die volgt werkt Van Eijden de bal over de goal van De Graafschap.
1'
Het is begonnen in Nijmegen als De Graafschap heeft afgetrapt! Pakt De Graafschap vanavond dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen of boekt NEC zege nummer zes? Dat gaan we nu zien in een hopelijk spannende en aantrekkelijke Gelderse derby!
1'
Geen verrassingen in de basiself bij zowel NEC als De Graafschap. Beide ploegen beginnen met dezelfde elf namen als tegen respectievelijk AZ en PSV.

Vanavond staat in de Eredivisie onder andere het duel tussen NEC en De Graafschap op het programma en dat is het treffen dat ik, Roel Egberts, live voor u zal gaan verslaan. Deze Gelderse derby, die wordt gespeeld in stadion De Goffert te Nijmegen, begint om kwart voor acht. De man die de wedstrijd in goede banen hoopt te gaan leiden is scheidsrechter Richard Liesveld.

NEC
Promovendus NEC doet het tot dusverre uitstekend op het hoogste Nederlandse niveau. De ploeg uit Nijmegen staat, boven verwachting, op de zesde plek. Dit seizoen boekte NEC al vijf zeges en verzamelde in totaal al zeventien punten. Dat zijn evenveel punten als dat PEC Zwolle en FC Groningen er hebben en dus moet er vanavond gewonnen worden van streekgenoot De Graafschap om de mooie positie in de subtop van de Eredivisie te behouden. De verschillen in de subtop zijn namelijk erg klein. Afgelopen weekend wonnen de Nijmegenaren knap met 2-4 op bezoek bij AZ. Die prima zege zal voor veel vertrouwen hebben gezorgd bij de mannen van trainer Ernest Faber. Met name aanvallers Anthony Limbombe en Christian Santos toonden zich levensgevaarlijk. Limbombe nam twee treffers voor zijn rekening terwijl Santos eenmaal scoorde en een doelpunt voorbereidde.

Vrijdag blikte Faber op de clubwebsite van NEC vooruit op de confrontatie met De Graafschap. “Ik ben wel benieuwd naar hoe we omgaan met een andere filosofie dan die van AZ”, aldus de NEC-coach. “Wellicht dat De Graafschap gaat inzakken of snel de lange bal hanteert en opportunistisch gaat spelen, maar de ruimtes zullen sowieso kleiner zijn. Daar zullen we op eigen kracht doorheen moeten spelen. We moeten echt honderd procent geven”, zo zei Faber nog meer. Vanavond kan Faber niet beschikken over keepers Hannes Halldórsson en Joshua Smits. Beide doelmannen revalideren momenteel van een armblessure. Aanvaller Mihai Roman is op de weg terug na een blessure, maar is nog niet fit genoeg om te spelen. Het meespelen van Marcel Appiah is nog onzeker. De Duitse rechtsback, die geblesseerd was, speelde inmiddels weer voor Jong NEC. Faber wist vrijdag nog niet of Appiah tegen De Graafschap weer bij de wedstrijdselectie zou zitten.

Waar het mede-promovendus NEC dus uitstekend vergaat, loopt de terugkeer van De Graafschap in de Eredivisie een stuk minder voorspoedig. De Superboeren wachten immers nog altijd op hun eerste zege van het seizoen. Twee keer werd er gelijkgespeeld, tegen Willem II (thuis) en ADO Den Haag (uit) en met twee behaalde punten staat De Graafschap roemloos onder aan de ranglijst. Het gat met de nummer voorlaatst, SC Cambuur, bedraagt echter slechts vier punten. Alle reden dus voor de ploeg uit Doetinchem om de koppen niet te laten hangen. Het optreden van afgelopen weekend tegen PSV zal bovendien voor het nodige vertrouwen hebben gezorgd. In een krankzinnig duel nam PSV voor rust ruim de leiding op de Vijverberg (0-3). Het optreden van De Graafschap na rust was echter vele malen beter dan in de eerste helft en tot ieders verrassing kwam de ploeg terug tot 3-3. In het laatste deel van de wedstrijd stelde de kampioen van Nederland orde op zaken en besliste het duel met nog drie doelpunten (eindstand 3-6).

Het optreden tegen PSV zorgde bij trainer Jan Vreman voor tevredenheid en dus ziet hij geen redenen om zijn opstelling tegen NEC te wijzigen. “We kwamen tegen PSV goed terug na een achterstand, een goede opsteker”, zo liet Vreman weten op de website van De Graafschap. “Ik denk dat NEC een vergelijkbare tegenstander is qua manier van spelen”, vervolgt de coach. “NEC is goed in de omschakeling en ook de backs mengen zich graag in het spel. Natuurlijk denk ik dat we NEC in de omschakeling pijn kunnen doen, dat had ik ook bij PSV. Wij moeten gewoon blijven afdwingen dat we punten verdienen, dan valt het vanzelf een keer onze kant op.” Tijdens de derby tegen NEC kan Vreman niet beschikken over Thijs Bouma, Karim Tarfi, Dean Koolhof en Erik Quekel. Zij zijn allen geblesseerd. Kristopher Vida en Jan Lammers zijn op de weg terug na een blessure, maar ontbreken vanavond nog.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails .