PEC Zwolle
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 87. / Kopbal  (Yassin Ayoub)

90'
Ook de tweede helft was niet bepaald om over naar huis te schrijven en het leek dan ook lange tijd op een 0-0 uit te gaan lopen. Het inbrengen van Ruud Boymans was echter een gouden zet. De invaller kopte vlak voor tijd raak, op aangeven van Yassin Ayoub.
90'
90'
Barazite moet in de blessuretijd het duel beslissen vanaf rechts, maar mist het doel op een haar na.
87'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Ruud Boymans
Zo, dan toch nog de 1-0! Boymans ontsnapte aan de Zwolse verdediging en weet de bal binnen te koppen.
83'
Opnieuw duikt Boymans op rond het vijandelijke strafschopgebied, maar hij verliest het duel van Marinus en kan niet tot schieten komen.
80'
Boymans krijgt de bal in het strafschopgebied aangespeeld, maar kan niet meer dan zijn voet er tegen zetten. Geen problemen voor Van der Hart dus.
77'
Gele kaart voor Sébastien Haller (FC Utrecht)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Haller, die zijn armen gebruikt in een kopduel met Marinus.
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sofyan Amrabat
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ruud Boymans
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
75'
Joosten komt het strafschopgebied in en gaat in duel met Marinus naar de grond. De supporters roepen om een penalty, maar Blom wuift het weg.
72'
Het is tekenend voor de wedstrijd: Becker schiet maar eens, maar zijn schot gaat ruim naast het doel van Ruiter.
67'
Het is nog altijd geen spektakel in Utrecht. Ron Jans bracht al twee wissels in, maar ook zij weten geen gevaar te stichten.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
63'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
63'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
60'
Goede voorzet vanaf de rechterflank van Van der Maarel. Haller torent hoog boven de verdediging uit, maar kopt de bal naast.
57'
Ramselaar en Ayoub staan in het vijandelijke strafschopgebied oog in oog met Van der Hart, maar weten de bal er niet in te krijgen. De verdediging van de Zwollenaren stapt goed en weet uiteindelijk een buitenspelsituatie te creëren.
54'
Ehizibue weet Veldwijk over de grond te bereiken en Veldwijk raakt de bal met buitenkantje links. Het wordt uiteindelijk een hoekschop.
52'
Ehizibue verliest de bal op het middenveld aan Ayoub, die Haller de mogelijkheid geeft om te schieten. De spits wacht er te lang, waardoor de hoek te moeilijk wordt.
49'
PEC hanteert een enorm laag tempo en lijkt geen risico's te willen nemen zo aan het begin van de tweede helft.
46'
45'
Weinig spektakel in de eerste helft, al was FC Utrecht de bovenliggende partij. Haller kreeg een aantal kansen, maar Van der Hart stond alert te keepen, waardoor het nog altijd 0-0 staat.
45'
45'
Lage vrije trap van Joosten. Ayoub kan schieten, maar Brama doorziet het en maakt er een corner van.
43'
Nijland schiet slap in met links, maar het levert Ruiter toch nog de nodige inspanning op. Corner voor PEC.
41'
Amrabat geeft de bal opnieuw strak voor, maar weer weet Haller net zijn hoofd er niet tegen te krijgen.
39'
Weer verricht Van der Hart goed werk! De sterk spelende Ramselaar neemt de doelman onder vuur, maar komt niet tot scoren.
37'
Amrabat weet zich los te worstelen van de PEC verdediging en geeft de bal verrassend voor op Haller. De spits wordt vastgehouden en komt daardoor niet aan de bal, maar er wordt geen penalty toegekend.
33'
Combinatie tussen Ayoub en Strieder is goed, maar laatstgenoemde weet uiteindelijk net niet meer aan de bal te komen, omdat Van Polen er tussen zit.
31'
Amrabat glijdt uit en dan is het bijna Menig die de goal kan maken. Hij krijgt de bal echter niet voor zijn linker en moet dus met rechts schieten. Het wordt een hoekschop voor PEC.
28'
Tot nu toe geen heel saaie wedstrijd in de Galgenwaard, maar kansen zijn er nauwelijks.
25'
Drukte in het strafschopgebied van PEC Zwolle, na een goede inworp van FC Utrecht. Ayoub, Ramselaar en Joosten kunnen allemaal net hun hoofd niet tegen de bal krijgen.
22'
Ook PEC Zwolle is eindelijk even gevaarlijk. Veldwijk is dichtbij, maar komt uiteindelijk niet tot een doelpoging.
18'
Haller is dicht bij de openingstreffer, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel.
15'
Ramselaar haalt weer de achterlijn en weet opnieuw een hoekschop te versieren.
11'
Ramselaar mag heel ver komen, tot op de achterlijn, maar wordt daar afgestopt door Van Polen, die er een corner van maakt.
9'
Iedereen verwacht dat Ramselaar de bal richting de rechterflank zal sturen, maar dat doet hij niet. Hij ziet Haller vrij staan in het strafschopgebied en die kan van dichtbij schieten. Van der Hart redt knap.
6'
Van der Maarel krijgt in een duel in het strafschopgebied de bal op zijn hand. Het is echter onopzettelijk hands en Blom besluit dan ook gewoon een doeltrap toe te kennen.
4'
De eerste mogelijkheid is voor PEC Zwolle, uit een vrije trap vanaf een meter of twintig. Stef Nijland trapt de bal recht in de handen van Robbin Ruiter.
1'
De goede start van 2016 heeft zowel FC Utrecht als PEC Zwolle doen besluiten om zo min mogelijk wijzigingen in de basiself door te voeren. Bij FC Utrecht is er noodgedwongen toch één wijziging: de geschorste Andreas Ludwig wordt vervangen door Sofyan Amrabat. PEC Zwolle is helemaal ongewijzigd.
Vanmiddag treffen middenmoters FC Utrecht en PEC Zwolle elkaar in de Galgenwaard. De thuisploeg bezet momenteel de zevende plek, PEC Zwolle de achtste. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Utrecht
Het jaar 2016 begon vorige week goed voor FC Utrecht, want FC Groningen werd in de Euroborg met maar liefst 1-4 verslagen. Toch hamerde Erik ten Hag erop dat zulke overwinningen niet vanzelfsprekend zijn. FC Utrecht is echter goed in vorm, het is in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden ongeslagen.

Het voortzetten van die goede reeks moet wel zonder Andreas Ludwig gebeuren, want hij pakte vorige week twee gele kaarten en is vandaag dus geschorst. Over wie hem vervangt, wilde Ten Hag nog weinig loslaten. Nacer Barazite, Ruud Boymans en Sofyan Amrabat zijn allemaal kandidaten om de vrijgekomen plek in te vullen.

PEC Zwolle
Ook PEC Zwolle kende een uitstekende start van de eerste seizoenshelft, het versloeg sc Heerenveen met 5-2. Toch was het een rumoerige week in Zwolle, want Trent Sainsbury vertrok naar China. De Zwollenaren zijn echter niet van plan om een vervanger voor hem aan te trekken, omdat Bart Schenkeveld, Ouasim Bouy en Bart van Hintum zijn plaats in zouden kunnen nemen. Laatstgenoemde maakte maandag negentig minuten voor Jong PEC Zwolle en lijkt dus weer hersteld te zijn van een blessure.

Kevin Begois en Ryan Thomas ontbreken nog wel met blessures. Begois heeft last van de kuit en zal zeker nog een paar weken uit de roulatie zijn. Thomas gaat vooruit en zal waarschijnlijk in de loop van volgende week weer aansluiten bij de groepstraining.