24.01.2016 13:47

Amrabat vervangt de geschorste Ludwig

FC Utrecht en PEC Zwolle staan zondagmiddag in de Galgenwaard tegenover elkaar. Beide teams kenden een vlammende start van 2016. Zo won FC Utrecht met 1-4 in Groningen en wist PEC Zwolle sc Heerenveen met 5-2 te verslaan. Weinig redenen voor wijzigingen in de basisopstellingen dus.

Toch is er bij FC Utrecht één wijziging, omdat Andreas Ludwig geschorst is. In de wedstrijd van vorige week tegen FC Groningen pakte hij twee gele kaarten. Erik ten Hag gaf op de clubwebsite van FC Utrecht al aan dat hij met Nacer Barazite, Ruud Boymans en Sofyan Amrabat voldoende opties had om Ludwig te vervangen. Uiteindelijk heeft Ten Hag besloten om de pas 19-jarige Amrabat zijn eerste basisplaats van het seizoen te geven.

Ron Jans heeft in de basiself van PEC Zwolle helemaal geen wijzigingen doorgevoerd. Hoewel Bart van Hintum maandag negentig minuten maakte met Jong PEC Zwolle en dus weer helemaal fit is, moet hij genoegen nemen met een plaats op de bank. Jans legde die keuze op de website van PEC Zwolle al uit, hij zag geen redenen om een goed lopend elftal te wijzigen.

Volg het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle hier LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner