24.01.2016 16:23

Invaller Boymans bezorgt FC Utrecht zege

Invaller bij FC Utrecht, Ruud Boymans, zorgt voor de beslissende goal in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Vlak voor tijd maakt hij de 1-0. (24-01-2016)

FC Utrecht heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. Lange tijd leek het op een gelijkspel uit te lopen, maar invaller Ruud Boymans kopte vlak voor tijd raak uit een voorzet van Yassin Ayoub.

Al vroeg in de wedstrijd was er een mogelijkheid voor PEC Zwolle uit een dood spelmoment. Stef Nijland ging achter de bal staan voor een vrije trap vanaf een meter of twintig, maar schoot de bal recht in de handen van Robbin Ruiter. Even later hoopte PEC Zwolle op een penalty, toen Mark van der Maarel de bal in het strafschopgebied op zijn hand kreeg. Dat gebeurde echter onopzettelijk, waardoor Kevin Blom terecht besloot geen penalty toe te kennen.

De eerste helft verliep zonder al te veel spektakel, al was FC Utrecht de bovenliggende partij. Met name Bart Ramselaar blonk uit met fraaie voorzetten vanaf de rechterkant, waarmee hij keer op keer Sebastién Haller probeerde te bereiken. Soms ging de bal net aan de spits voorbij, een andere keer kopte de spits naast. Ook stond Mickey van der Hart een paar keer goed in de weg. PEC Zwolle kreeg in de eerste helft eigenlijk maar één mogelijkheid. Nadat Sofyan Amrabat uitgleed op het middenveld konden de Zwollenaren overnemen. Queensy Menig kon schieten maar wist de bal niet voor zijn linker te krijgen en moest het daardoor met rechts proberen, zonder succes.

Ook de tweede helft was niet bepaald om over naar huis te schrijven, al kreeg PEC Zwolle ook wat kansjes. Vooral Kingsley Ehizibue wist een paar goede voorzetten af te leveren richting Lars Veldwijk, maar de spits wist er niet van te profiteren. Ron Jans was echter niet tevreden en paste al vroeg in de tweede helft een dubbele wissel toe, Ehizibue en Stef Nijland gingen naar de kant voor Wouter Marinus en Sheraldo Becker. Ook Erik ten Hag paste even later een dubbele wissel toe en bracht Nacer Barazite en Boymans voor Sofyan Amrabat en Patrick Joosten.

Het inbrengen van Ruud Boymans bleek een gouden zet te zijn. Hij was al meerdere malen gevaarlijk, en vlak voor tijd wist hij de wedstrijd dan ook te beslissen met een rake kopbal. Dankzij de overwinning stijgt FC Utrecht naar de vijfde plaats in de Eredivisie, PEC Zwolle blijft achtste staan.

Door: Jessica Westdijk