24.01.2016 19:06

Bouy: "Uiteindelijk ga ik voor de wereldtop"

Ouasim Bouy (l.) vecht tijdens het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht een duel uit met Patrick Joosten. (24-01-2016)
Ouasim Bouy (l.) vecht tijdens het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht een duel uit met Patrick Joosten. (24-01-2016)

Ouasim Bouy, middenvelder van origine, vindt zichzelf de laatste tijd steeds vaker terug als centrale verdediger. Zondagmiddag tegen FC Utrecht (1-0) stond de huurling van Juventus in de basis centraal achterin, naast Thomas Lam. Tegenover Voetbal.com verklaart hij dat die verandering goed voor hem is.

"Het komt steeds vaker voor dat de trainer ervoor kiest om mij centraal achterin op te stellen. Ik doe mijn werk daar en werk hard. Tot zover denk ik dat het me goed afgaat. Uiteindelijk beslist de trainer, maar waar hij me ook neerzet, ik zal altijd alles geven." Bouy moest tegen FC Utrecht vaak het duel uitvechten met Sébastien Haller, die een kop groter is. Toch bleef de gelegenheidsverdediger knap overeind tegen de Fransman.

"Hij kan dan wel groter en sterker zijn, maar ik denk dat ik slimmer het duel aan ging. En wellicht ben ik fysiek sterker en harder dan ik denk te zijn", lacht Bouy. Hij snapt waarom trainer Ron Jans hem op die positie neerzet. "De trainer heeft gezegd dat ik vanuit achteren het spel voor me heb om de opbouw te verzorgen. Uiteindelijk voel ik me nog wel meer middenvelder. Maar ik doe mijn best waar de trainer me opstelt."

Door de verkoop van Trent Sainsbury zal het wellicht vaker voorkomen dat hij centraal achterin zal spelen, maar dat vindt hij niet erg omdat hij zich zo allround mogelijk wil ontwikkelen. "Het is goed om op meerdere posities te kunnen spelen. Als speler ben je dan completer en daar word je sterker van."

PEC Zwolle huurt Bouy nog een half jaar en dan keert hij terug naar Juventus. Hoewel de middenvelder gebrand is om het hoogste te bereiken, kijkt hij niet te ver vooruit. "Op dit moment focus ik me op Zwolle en de wedstrijden die komen. Ik wil belangrijk zijn voor het team en mezelf ontwikkelen. Wat er volgend seizoen gebeurt, weet ik nog niet. Uiteindelijk ga ik voor de wereldtop. Dat doel heb ik altijd nagestreefd en dat is nu niet anders."

Bouy baalde enorm van de nederlaag die zijn ploeg zondagmiddag opliep tegen FC Utrecht. Volgens de Zwollenaar verdiende de wedstrijd geen winnaar. "Het is ontzettend jammer dat we de goal in de laatste minuten tegen krijgen." Hoewel FC Utrecht meer aandrong dan PEC, vond Bouy niet dat zijn ploeg gokte op een gelijkspel door tijd te rekken. "We hadden afgesproken om rustig te blijven, daarom leek het soms op tijdrekken, maar we wachtten op die ene kans. Helaas bleef die uit en maken zij hem wel."

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner