24.01.2016 19:22

Talentvolle Joosten: "Vaker het eindpunt zijn"

Patrick Joosten van FC Utrecht houdt Dirk Marcellis van de bal tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (24-01-2016)
Patrick Joosten van FC Utrecht houdt Dirk Marcellis van de bal tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (24-01-2016)

Wat goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor Patrick Joosten. De vleugelaanvaller van FC Utrecht kon zondagmiddag tegen PEC Zwolle alweer zijn tiende optreden in de Eredivisie bijschrijven. En dat terwijl hij vorig seizoen zijn wedstrijden afwerkte als beloftespeler van NEC. Desondanks blijft Joosten kritisch op zijn eigen spel.

"Ik ben een jongen die snel meer eist van zichzelf. Ik heb goede momenten gekend, maar ook fases dit seizoen waar het veel beter kan. Vandaag ook weer. Eigenlijk moet het allemaal nog een stuk constanter", analyseert hij tegenover Voetbal.com. "Op de trainingen doe ik mijn best en daarbuiten probeer ik nog wat extra werk te verrichten. Hopelijk blijft dat zijn vruchten afwerpen."

Aan het begin van dit seizoen had Joosten zichzelf als doel gesteld om zo snel mogelijk zijn debuut te maken. Dat deed hij op 23 oktober van vorig jaar en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de selectie van trainer Erik ten Hag. Zijn doelen zijn daarom bijgesteld. "In de zomer had ik dit niet durven dromen. Ik wil nu een vaste waarde worden en meer betrokken zijn bij aanvallen. Ik wil graag assists geven en wat vaker het eindpunt en dus doelpuntenmaker zijn."

Tegen PEC Zwolle speelde Joosten een goede wedstrijd, al werd hij een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. De vleugelaanvaller zag zijn vervanger Ruud Boymans het verschil maken. "Ik wil natuurlijk graag spelen, maar ik zat er een beetje doorheen en dan kan iemand op de bank het verschil maken. En of ik, Ruud, of iemand anders scoort, maakt niet uit. Het gaat om de winst."

De jongeling denkt dat een gelijkspel tegen Zwolle eerlijker was geweest. "Er was veel passie van beide kanten. Zij hebben ook een aantal kansen gehad. Uiteindelijk hebben we hard gestreden en zijn we blij met de winst, alhoewel een gelijkspel terecht was."

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner