14.03.2016 10:14

Feyenoorder Kuyt baalt van vijfde gele kaart

Dirk Kuyt kijkt niet erg vrolijk tijdens het competitieduel Feyenoord - Roda JC Kerkrade. (21-02-2016)
Dirk Kuyt kijkt niet erg vrolijk tijdens het competitieduel Feyenoord - Roda JC Kerkrade. (21-02-2016)

Dirk Kuyt moet de thuiswedstrijd tegen De Graafschap missen door een schorsing. De Feyenoord-aanvoerder kreeg zondag tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart van het seizoen. En daar baalt de aanvaller als een stekker van.

"De gele kaart was niet terecht," zo oordeelde Kuyt na afloop. "Eerst maakte ik hands, maar per ongeluk. En direct daarna blokte ik een tegenstander. Dat ik daar geel voor kreeg, was overdreven", zijn de woorden van de aanvoerder, die zijn laatste schorsing niet kan herinneren, in het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik ook gezegd tegen Bjorn Kuipers, de scheidsrechter. Hij zei dat het hem niet interesseerde. Maar het interesseert mij wel, want ik mis nu De Graafschap-thuis. Vijf gele kaarten, terwijl ik weinig overtredingen maak, ik baal er van."

Gisteren kwam er een einde aan een mooie reeks van de 35-jarige aanvaller. Kuyt speelde dit seizoen 2409 opeenvolgende minuten in de competitie. Zijn wissel tegen Vitesse maakte daar een einde aan. Alleen Stijn Wuytens (AZ/Willem II) en Adil Auassaur (Excelsior) misten nog geen minuut dit seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner