20.03.2016 12:27

Vreman: "Tweede helft niet meer meegedaan"

In de eerste 45 minuten leek De Graafschap op weg naar een stunt tegen Feyenoord, maar de Rotterdammers stelden orde op zaken in de tweede helft (3-1). De Graafschap-trainer Jan Vreman zag dat zijn ploeg anders uit de kleedkamer kwam in De Kuip.

"Wij hebben in de tweede helft niet meer meegedaan", is de keiharde conclusie van Vreman tegenover de NOS. "Het was wachten op momenten waarvan je weet dat ze absoluut gaan komen", kijkt de trainer naar de gelijkmaker van Michiel Kramer en de winnende treffers van Eljero Elia en Thijs Bouma (eigen doelpunt).

In de tweede helft bracht Vreman met Dean Koolhof en Nathan Kabasele twee aanvallende krachten, maar die konden niet voor het gewenste effect zorgen. "Ik zat te kijken wat ik kon doen. Ik wilde iets forceren, maar dat lukte niet." Voor De Graafschap, dat zeventiende blijft staan nadat SC Cambuur ook onderuit ging in speelronde 28, gaat de blik nu naar begin april.

Dan staan de nummers achttien en zeventien van de Eredivisie namelijk tegenover elkaar op de Vijverberg. "Het duel met Cambuur is belangrijk. Bij een zege doen we goede zaken", beseft Vreman. De wedstrijd wordt op 2 april gespeeld en begint om 18.30. Tussendoor is er een interlandperiode, waarin het Nederlands elftal twee oefeninterlands speelt.