AZ Alkmaar
3:6
0 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 4. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Markus Henriksen 32. / Penalty
0 : 3 Torinfos in de Ticker Joris van Overeem 34. / Schot met rechts  (Dabney dos Santos)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 40. / Schot met rechts  (Brahim Darri)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 64. / Schot met rechts
2 : 4 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 67. / Schot met rechts  (Brahim Darri)
3 : 4 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 74. / Schot met rechts  (Joey Pelupessy)
3 : 5 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 80. / Eigen goal
3 : 6 Torinfos in de Ticker Ben Rienstra 84. / Kopbal  (Alireza Jahanbakhsh)

90'
De vier treffers uit de eerste helft werden in de tweede helft overtroffen met nog eens vijf treffers. Waar AZ uiteindelijk de meest gelukkige bleek te zijn, leek Heracles halverwege de tweede helft dicht bij een gelijkspel te komen. Maar toen bij de 3-4 de gelijkmaker uitbleef, pakte AZ in de laatste tien minuten het initiatief weer terug en besliste de wedstrijd definitief.
90'
90'
Er komen nog minimaal twee minuten bij. Komt er nog een tiende treffer vanavond?
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
86'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Thomas Ouwejan
86'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
85'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
85'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
84'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 3:6 door Ben Rienstra
Negen treffers in één wedstrijd. En dit is de negende van Rienstra in zijn carrière. een vrije trap wordt door Rienstra met het hoofd verlengd en betekend de 3-6 vanavond.
83'
De vijfde tegentreffer lijkt het Almelose verzet nu wel echt gebroken te hebben. De thuisploeg oogt niet meer alsof het in de slotfase nog twee keer gaat scoren.
80'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 3:5 door Thomas Bruns (eigen doelpunt)
Weer een doelpunt uit een hoekschop van AZ. Deze keer een eigen doelpunt. Bruns krijgt de bal bij de eerste paal op zijn hoofd en kopt de bal onhoudbaar in zijn eigen doel.
77'
Of AZ met de drie punten huiswaarts gaat keren is met geen mogelijkheid meer te zeggen. Lang leek er niets aan de hand voor de bezoekers, maar inmiddels kan deze wedstrijd alle kanten op gaan vallen.
74'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:4 door Wout Weghorst
Wat gebeurd hier allemaal? Uit een hoekschop van AZ countert Heracles aan de andere kant naar de aansluitingstreffer. Doordat Vlaar nog voorin was, kan Weghorst zonder tegenstand de 3-4 binnen schieten.
71'
Gele kaart voor Brahim Darri (Heracles Almelo)
Darri raakt Jahanbakhsh van achteren en gaat als derde speler van Heracles op de bon.
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Gonzalo
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Tarik Kada
68'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Celso Ortíz
68'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
67'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:4 door Mark-Jan Fledderus
Direct na de treffer van AZ is de marge weer twee. Darri gunt de bal in de zestien van AZ de bal aan zijn aanvoerder. Fledderus moet daar nog om wat mensen heen, maar schiet de bal daarna feilloos achter Rochet.
64'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:4 door Alireza Jahanbakhsh
Een afvallende bal na een hoekschop lijkt een veel moeilijkere kans dan de twee voor rust. De aanvaller schiet de bal ineens uit de lucht, precies langs alle benen langs. Castro is kansloos en ziet de bal ver buiten zijn bereik in het doel belanden voor de 1-4.
61'
Langzamerhand begint Heracles meer druk te zetten. De thuisploeg proeft dat het nu wat moet gaan doen als het nog een resultaat uit deze wedstrijd mee wil gaan nemen.
57'
Na Rochet een paar minuten geleden ligt nu Wuytens op het veld voor een blessurebehandeling. Hierdoor is het tempo uit de wedstrijd en gebeurd er momenteel niet zo heel erg veel.
53'
Bij Heracles wil men nu ook een strafschop. Kada kopt een voorzet vanaf links in en raakt met zijn inzet de arm van Haps. Kuipers oordeelt dat dit geen opzettelijk hands is en wuift de situatie weg.
49'
Gele kaart voor Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Net voorbij de middenlijn komt Zomer veel te hard inglijden op Janssen. De tweede gele kaart van de wedstrijd is dan ook niet meer dan terecht, ondanks dat Zomer hierover zijn ongenoegen duidelijk laat blijken.
46'
Zonder verdere wissels zijn beide ploegen aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Lang leek AZ een makkelijke avond te hebben. De 0-3 voorsprong na ruim een half uur was niet eens overdreven, aangezien Alireza Jahanbakhsh twee levensgrote kansen om zeep wist te helpen. Maar vlak voor rust kwam AZ nog goed weg, waardoor de marge in de rust nog altijd twee doelpunten is. De treffer van de thuisploeg, een heerlijke uithaal van afstand, is vooralsnog de mooiste van de avond.
45'
45'
Bijna was daar de tweede treffer van Heracles! Een indraaiende vrije trap wordt door Te Wierik op doel gekopt. Een katachtige reflex van Rochet zorgt ervoor dat de marge twee doelpunten blijft.
43'
Heracles weigert zich dus neer te leggen bij de afslachting. Gaat de thuisploeg het na rust nog spannend maken, of is dit een tijdelijke opleving?
40'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Thomas Bruns
De mooiste tot nu toe! Bruns krijgt de bal op 25 meter van het doel en besluit maar eens uit te halen. Met buitenkant rechts laat hij de bal heerlijk achter de kansloze Rochet tegen het net aan ploffen.
38'
Deze mag er gewoon in! Weghorst krijgt een vrije kopkans na een goede voorzet van Pelupessy, maar de spits mikt de bal naast het doel.
37'
Heracles is aangeslagen. Twee enorme klappen binnen drie minuten zijn de thuisploeg teveel. Kan het het thuispubliek nog wel wat bieden, of wordt het een makkelijk laatste uur voor AZ?
34'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:3 door Joris van Overeem
Een heerlijke steekbal van Dos Santos zet Van Overeem alleen voor de doelman. Met een subtiele stift tekent hij de derde Alkmaarse treffer van de avond aan.
34'
Het basisdebuut van Heerkes is van korte duur. De jongeling wordt geslachtofferd na een dramatisch eerste half uur van zijn ploeg.
33'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
33'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Menno Heerkes
32'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:2 door Markus Henriksen
De keeper duikt naar links, de bal gaat naar rechts. Prima ingeschoten voor de 0-2!
31'
Gele kaart voor Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Het is niet de avond van Pelupessy. Na zijn fout bij de 0-1, legt hij nu Dos Santos neer in de zestien. Geel en een strafschop tegen zijn zijn straf.
30'
Na een half uur spelen is er bij de thuisploeg nog weinig goed gegaan. Op één schot op doel na is het nog niet best.
27'
Te Wierik loopt na een fluitsignaal door op Janssen. De aanvaller gaat tegen de grond, maar kan al snel weer opstaan. Een vreemde actie van de verdediger.
23'
Buitenspel! Heracles denkt op gelijke hoogte te komen, nadat Rochet onder de bal door duikt. Weghorst staat daarna in buitenspelpositie wanneer hij de bal in het lege doel loopt, waardoor de treffer terecht niet door gaat.
22'
Heracles leert maar niet van de fouten die het maakt. Weer is een terugspeelbal richting Castro zeer kort. Nu is de keeper wel net eerder bij de bal dan zijn tegenstander. Heracles ontsnapt weer.
19'
Heracles maakt het zichzelf lastig. Van Overeem levert in de opbouw slordig in, waarna Iliass Bel Hassani goed overneemt. In plaats van zijn teamgenoten te bedienen gaat hij voor eigen succes. Dat is de minst goede optie, want zijn schot wordt geblokt door Vlaar.
17'
Weer weet Jahanbakhsh niet te scoren! Waar de aanvaller net over schoot, mikt hij nu vanuit een kansrijke positie voorlangs. Wederom deed hij dat terwijl hij veel vrijheid heeft. Van den Brom is niet blij met zijn aanvaller.
14'
Dit had 0-2 moeten zijn! In een snelle uitbraak is Dos Santos weg aan de linkerkant. In het centrum staat Jahanbakhsh helemaal vrij. Na een voorzet op maat van Dos Santos telde bijna iedereen de tweede treffer al, maar Jahanbakhsh schiet de bal hoog over het doel van Castro.
13'
Daar is dan toch de eerste doelpoging van de thuisploeg! Na slordig balverlies van Rienstra komt de bal bij Darri. Vanaf links neemt hij met zijn rechterbeen het doel van AZ onder vuur. Gelukkig voor de bezoekers let Rochet goed op en bokst de bal weg.
10'
Kada denkt voor Heracles de eerste aanval van de wedstrijd te gaan opzetten, maar de buitenspeler voert zijn actie te ver door. Hij komt naar binnen en heeft alleen maar oog voor het doel. In zijn enthousiasme loopt hij zich vast op de verdediging van AZ.
7'
Heracles blijft slordig in de opbouw. Ditmaal zit Dos Santos er goed tussen, maar de snelle aanvaller weet de bal niet in de ploeg te houden. Heracles zal het anders moeten gaan aanpakken, anders wordt dit een zeer vervelende avond voor de thuisploeg.
5'
De openingstreffer past perfect in de openingsfase van deze wedstrijd. Beide ploegen zijn zeer slordig en hebben moeite om de bal in de ploeg te houden. Bij Heracles is dit dus al direct fataal gebleken.
4'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Vincent Janssen
Een te korte terugspeelbal van Joey Pelupessy zorgt voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Janssen let goed op en is net eerder bij de bal dan Castro. Met zijn linker voet tikt hij de bal voorbij de doelman voor een snelle voorsprong.
1'
AZ heeft afgetrapt op het kunstgras in Almelo.
1'
Wie voorafgaand aan dit seizoen had voorspeld dat deze wedstrijd zeer belangrijk zou zijn om de verdeling van de Europese tickets dit seizoen, was zeer waarschijnlijk volledig voor gek verklaard. Maar in deze knotsgekke competitie is alles mogelijk. Weet Heracles in eigen huis de derde plek te handhaven of zet AZ de goede reeks van deze jaargang door en zet het daarmee de aanval op Heracles definitief in? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Heracles Almelo
Ondanks dat Heracles slechts drie van de laatste elf competitiewedstrijden wist te winnen staat de ploeg uit Almelo nog altijd op de derde plaats van de ranglijst. Met nog twaalf wedstrijden te gaan tot het einde van het seizoen, begint het geloof in Europees voetbal steeds meer binnen te dringen bij alles en iedereen die de club een warm hart toedraagt. Maar zover is het nog lang niet. De ranglijst staat heel dicht op elkaar en elke misstap kan grote gevolgen op de ranglijst hebben. Heracles overtuigt na de winterstop nog niet echt. Het jaar begon met de forse nederlaag tegen buurman FC Twente en kende tevens doelpuntloze gelijke spelen tegen Ajax en Willem II. Maar de twee thuiswedstrijden werden dit jaar wel in winst omgezet. In de topper tegen AZ kan trainer John Stegeman niet beschikken over Robin Gosens en Wout Droste. Gosens is geschorst en Droste staat met een hamstringblessure buitenspel. Toch heeft Stegeman alle vertrouwen in zijn ploeg. “Ik kijk nooit zo naar de ranglijst, meer naar het spel. Dat we weer een topper spelen blijft een raar idee, maar wel mooi. Het is aan ons om deze positie zo lang mogelijk vast te houden”, aldus de trainer. AZ is voor de ploeg uit Almelo geen eenvoudige tegenstander. Van de elf voorgaande keren dat AZ naar Heracles toe kwam, bleven de drie punten slechts driemaal in eigen huis. AZ ging er vijf keer met de zege vandoor.

AZ Alkmaar
AZ is bezig met een enorm sterke reeks. Niet geheel toevallig is deze reeks ongeveer ingezet sinds de terugkeer van Ron ‘Beton’ Vlaar. De verdediger zet achterin duidelijk de lijnen uit en zorgt voor rust en vertrouwen. Tel daarbij de volledig losgekomen Vincent Janssen op, die de ballen er aan de andere kant van het veld met het grootste gemak in schiet momenteel en de reeks van acht wedstrijden op rij zonder nederlaag is al redelijk goed verklaard. Vooral de defensie kracht valt de laatste weken op. In de zes wedstrijden die AZ dit kalenderjaar speelde, kreeg het slechts drie tegendoelpunten om de oren. De laatste daarvan dateert alweer sinds 27 januari in de wedstrijd tegen Cambuur. Middenvelder Joris van Overeem heeft ook wel een duidelijke verklaring voor het recente succes; “De winterstop is goed voor ons geweest. We hebben daar duidelijk afspraken gemaakt, waardoor AZ nu een echte machine is.” Trainer John van den Brom is blij met zijn ploeg, maar heeft ook respect voor de tegenstander. “Heracles staat niet voor niets zo hoog. Ze zijn een directe concurrent. Als wij echt wat willen dit seizoen, zullen we van ze moeten winnen.”

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.