14.02.2016 14:52

Vlaar spreekt ambitie uit: "Derde worden"

Ron Vlaar (r.) torent boven Martijn Barto (l.) uit en wint het kopduel tijdens de wedstrijd AZ Alkmaar - SC Cambuur. (27-01-2016)
Ron Vlaar (r.) torent boven Martijn Barto (l.) uit en wint het kopduel tijdens de wedstrijd AZ Alkmaar - SC Cambuur. (27-01-2016)

Met Ron Vlaar als sterkhouder is AZ bezig aan een ijzersterke tweede seizoenshelft. Door de overwinning op Heracles Almelo (3-6 winst) heeft AZ nu sinds de winterstop achttien punten behaald: de maximale score. De club uit Alkmaar is gestegen naar de vierde plek, maar Vlaar wil meer.

"Ik vind dat we uit moeten stralen dat we derde willen worden. Ik wil derde worden in ieder geval. Om hier te winnen van Heracles is dik verdiend. We maken het onszelf alleen onnodig moeilijk. Wij hadden nooit meer zo in de problemen mogen komen. Dat is zeker iets waar wij aan moeten werken. Maar het is een fantastisch resultaat", zei Vlaar voor de camera van FOX Sports.

Vlaar noemde het duel met Heracles Almelo 'een knotsgek duel'. "Wij waren wel en niet scherp eigenlijk. We scoren drie keer voor rust, maar ik was er niet gerust op. We waren heel slordig. Het ligt totaal aan onszelf dat het 6-3 wordt. We hadden het voor rust al moeten beslissen. Het was echt pas af toen de scheidsrechter affloot. Er kon van alles gebeuren. Ik ben wel blij, maar niet tevreden. Ik ben heel blij dat we weer een volgende wedstrijd hebben gewonnen, de volgende in onze reeks en weer tegen een concurrent. Dat is gewoon een topresultaat."

AZ heeft op dit moment één punt minder dan Heracles Almelo, de nummer drie van de competitie. Feyenoord kan bij een overwinning op PEC Zwolle de derde plaats weer overnemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner