Vitesse Zaterdag, 13. Februari 2016
sc Heerenveen
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Denys Oliynyk 20. / Schot met links  (Milot Rashica)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 44. / Schot met links  (Kosuke Ota)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 53. / Penalty

90'
90'
De bezoekers in Arnhem worden verwend met nog minstens twee extra minuten.
87'
De Chinese jeugdinternational mag bij Vitesse zijn debuut maken wanneer Maas zijn spits Qazaishvili een publiekswissel gunt.
86'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
86'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
83'
Vitesse tikt heel rustig de wedstrijd uit en lijkt zich verder niet meer druk te willen maken over nog meer treffers.
79'
Een vrije trap op een interessante positie wordt door Baker nonchalant hoog over en naast geschoten. Zijn nonchalance tekent deze tweede helft, die maar weinig ophef kent.
78'
Ook deze wissel heeft te maken met de van een blessureleed terugkerende speler. St. Juste is net weer fit en heeft in deze wedstrijd niets meer te winnen. Hij mag gaan douchen van zijn trainer.
77'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Branco van den Boomen
77'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Jerry St. Juste
73'
Bijna vijf kwartier is genoeg voor Rashica. Na zijn blessure wordt hij de rest van de wedstrijd gespaard door Rob Maas.
72'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
72'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
70'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
Vitesse heeft lange tijd de bal en dat vindt Otigba niet leuk. Ook deze kaart ontstaat uit frustratie, want de verdediger komt veel te laat inzetten, wanneer de bal allang weg is.
67'
Met nog een kwart wedstrijd te gaan is het voornamelijk afwachten of Vitesse nog zin heeft om leuke dingen te laten zien. Heerenveen heeft het vandaag echt totaal niet en de kans dat dat nog gaat komen lijkt zeer klein.
67'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
67'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
63'
Rashica met een goede mogelijkheid op de 4-0! Een prachtige steekbal van Baker zet Rashica alleen voor doelman Mulder. De van een blessure teruggekeerde aanvaller heeft zijn vizier nog niet op scherp en stuit op de goed uit zijn doel gekomen doelman.
60'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luka Zahovič
60'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
57'
Vitesse speelt de bal rustig rond. Heerenveen beperkt zich tot het tegenhouden van de thuisploeg, maar van een wedstrijd is allang geen sprake meer in Arnhem.
53'
Doelpunt voor Vitesse, 3:0 door Valeri Qazaishvili
Mulder duikt naar de goede hoek, maar de bal is zo zuiver laag in de hoek geschoten, dat hij er nooit bij kan komen.
52'
Gele kaart voor Lucas Bijker (sc Heerenveen)
Strafschop! Rashica mag zomaar doorlopen. Wanneer het al te laat is, grijpt Bijker alsnog in. Geel en een strafschop tegen zijn het gevolg.
48'
De tweede helft start met een aanval van Heerenveen. Een slap schot van Veerman staat aan het einde hiervan, waardoor Room het nog steeds niet al te moeilijk heeft gehad.
47'
Kruiswijk is in de eerste helft op zijn arm gevallen en kan nu toch niet verder. De wissel die zich in de eerste helft al leek aan te kondigen is nu in de rust alsnog doorgevoerd.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Kevin Diks
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
46'
45'
Een weinig onderhoudende eerste helft levert toch twee treffers van de thuisploeg op. Vitesse scoort de laatste weken moeilijk, maar staat inmiddels al wel twee keer op het bord. Heerenveen weet daar aan de andere kant zo goed als niets tegenover te zetten, waardoor de bezoekers terecht op een 2-0 achterstand staan.
45'
45'
Gele kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Een kaart uit frustratie. St. Juste kegelt Nakamba omver en krijgt daarvoor de terechte eerste kaart van de wedstrijd.
44'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Valeri Qazaishvili
Een heerlijk overstapje van Oliynyk stuurt aan de linkerkant ineens Ota weg. Da Japanner houdt goed het overzicht en ziet voor het doel Qazaishvili vrij staan. Die kan dan ook eenvoudig de 2-0 binnen tikken.
40'
Ondanks zijn klachten van een paar minuten geleden, staat Kruiswijk nog steeds binnen de lijnen. De wissel die er aan leek te komen is voorlopig van de baan.
38'
De wedstrijd wil maar niet echt loskomen. Ondanks de voorsprong van de thuisploeg blijft het een wedstrijd vol fouten.
35'
Kruiswijk voelt zich niet fit meer. Diks is zich inmiddels aan de zijlijn klaar aan het maken voor een invalbeurt.
31'
Veerman is bij Heerenveen de eenzame spits voorin. Zo nu en dan komt er een diepe bal zijn kant op, maar de lange spits wordt verder amper in het spel van de bezoekers betrokken.
28'
Daar is Heerenveen eindelijk! Een goede steekbal op Zeneli zet de aanvaller ineens vrij in de zestien. Voor het doel is Veerman met zijn collega meegelopen. De lage bal van Zeneli zit vervolgens tussen een schot en een voorzet in en mist daardoor zowel Veerman als het doel.
27'
Doordat Vitesse continu vroeg druk zet, weet Heerenveen geen enkele keer echt gevaarlijk te worden. De ploeg komt maar niet onder de druk uit en is de bal snel kwijt.
23'
Direct na de treffer probeert Vitesse door te pakken. De voorsprong geeft de thuisploeg duidelijk vertrouwen.
20'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Denys Oliynyk
Daar is dan eindelijk de treffer! Achterin bij Heerenveen klopt er helemaal niets van, wanneer Rashica vanaf rechts een lage voorzet geeft. Iedereen tast mis, waarna Oliynyk de bal zomaar in het lege doel kan tikken. De droogte van Vitesse is voorbij!
18'
Een goede poging van Van der Werff! Een vrije trap bij de tweede paal komt vol op de pantoffel van de verdediger. Met rechts schiet hij ineens uit de lucht, maar mikt de bal net over het doel.
16'
Dit had de 1-0 moeten zijn! Rashica krijgt een open kans, recht voor het doel. De lage voorzet vanaf links wordt door de aanvaller echter zo slecht aangenomen, dat deze zo in de handen van Mulder stuitert.
15'
Na een kwartier spelen wacht deze wedstrijd nog steeds op zijn eerste kans. Vitesse trekt het initiatief een beetje naar zich toe, maar heeft Mulder nog niet aan het werk weten te zetten.
12'
Rashica is terug. De aanvaller dribbelt aan de linkerkant weer ouderwets langs zijn tegenstanders, maar heeft nog niet echt de juiste klik met zijn ploeggenoten.
8'
De openingsfase van deze wedstrijd kent nog weinig hoogtepunten. Bij beide ploegen zijn de spelers nog erg op zoek naar hun plek in het veld. De duels met de directe tegenstanders zijn allemaal nog zeer aftastend.
4'
Het Gelredome is maar matig gevuld vanavond. De resultaten van de laatste weken hebben de mensen in Arnhem doen besluiten hun zaterdagavond niet massaal in het stadion door te brengen.
1'
De bal rolt in Arnhem en daarmee is de vierde Eredivisie wedstrijd van deze avond ook in gang gebracht.
1'
Twee ploegen die normaliter mee moeten kunnen strijden om de plekken achter de traditionele top drie, staan nu in de middenmoot. Voor Heerenveen is dat na de eerste seizoenshelft een stijgende lijn, voor Vitesse een dalende. Vitesse heeft nog vier punten voorsprong op de tegenstander van vanavond, maar heeft al vier wedstrijden op rij niet weten te winnen. Blijven de drie punten vanavond wel weer eens in Arnhem? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Ajax, PEC Zwolle, Excelsior en AZ. Dat zijn de ploegen die Vitesse allemaal dwars hebben gezeten dit kalenderjaar. Slechts van Cambuur wisten de Arnhemmers te winnen na de winterstop. Het winterse vertrek van trainer Peter Bosz heeft de ploeg duidelijk nog weinig goeds gedaan. De nieuwe trainer Rob Maas doet alles wat binnen zijn bereik ligt om deze reeks te stoppen. Maar vooral scoren is de laatste weken lastig bij zijn ploeg. Spits Dominic Solanke zal er vanavond wederom niet bij zijn, maar Milot Rashica maakt wellicht wel weer zijn rentree. Dat zou een grote opluchting kunnen zijn voor de aanval van de thuisploeg. Naast Solanke ontbreekt ook Renato Ibarra vanavond nog door een blessure bij de selectie.

Maarliefst vier van de laatste vijf bezoeken in de competitie van Heerenveen aan Arnhem eindigde in een gelijkspel. Maar vandaag ruiken de Friezen bloed. Ondanks dat de ploeg vorige week verloor van FC Twente heeft de ploeg vertrouwen. Het wisselvallige van voor de winterstop lijkt er grotendeels uit te zijn. Onder meer de overwinning op bezoek bij Feyenoord heeft de ploeg veel vertrouwen gegeven. In Arnhem mist de ploeg vanavond wel twee basisspelers. Joost van Aken en Stefano Marzo blijven in Heerenveen achter, doordat ze geschorst zijn. Zeer waarschijnlijk zijn Jerry St. Juste en Lucas Bijker hun vervangers in de basisopstelling. Foppe de Haan denkt dat zijn ploeg het in Arnhem vooral op het mentale vlak kan winnen. “Als we op de juiste momenten fel zijn en de duels winnen, maken we kans. Vitesse is mentaal kwetsbaar momenteel. “

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.