12.02.2016 15:51

Stegeman: "Daar ligt een mooie uitdaging"

John Stegeman speelt komend weekend een topper. Heracles Almelo, de nummer drie van de Eredivisie, speelt dan tegen AZ, de nummer vijf. Stegeman kijkt uit naar het duel.

"Ik kijk nooit zo naar de plek op de ranglijst, maar meer naar de manier waarop we voetballen", aldus Stegeman op de website van Heracles. De ploeg uit Almelo staat knap op een derde plek. "Daar ligt nog een mooie uitdaging voor ons en dat moeten we combineren met het halen van punten. We gaan ons stinkende best doen zo lang mogelijk op deze derde plaats te blijven staan. Op papier is dit een topper en dat went nooit, maar elke wedstrijd is voor ons belangrijk." 

Bij AZ treft Stegeman John van den Brom en dat is voor hem een oude bekende. De trainer van de Alkmaarders was in het verleden trainer van Stegeman en de Heraclied liep eerder stage bij Van den Brom. De uitploeg is momenteel in vorm, zo weet Stegeman. "AZ is een goede ploeg, maar dat zijn wij ook. Ik verwacht dan ook een interessante krachtmeting tussen twee hooggeklasseerde teams", aldus Stegeman. "AZ zit verdedigend goed in elkaar en daar speelt een topaanwinst als Ron Vlaar ook een grote rol in. Hij geeft vooral verdedigend richting aan AZ. Het is een vrij complete team met een veel scorende spits. We gaan ons uiterste best doen om hun positieve spiraal te doorbreken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner