27.01.2016 20:23

NEC brengt met winst Twente in dieper dal

NEC-aanvaller Anthony Limbombe (r.) controleert een hoge bal prachtig in de lucht. Op de achtergrond kijken NEC-speler Lucas Woudenberg en FC-Twente aanvaller Chinedu Ede toe. (27-01-2016)
NEC-aanvaller Anthony Limbombe (r.) controleert een hoge bal prachtig in de lucht. Op de achtergrond kijken NEC-speler Lucas Woudenberg en FC-Twente aanvaller Chinedu Ede toe. (27-01-2016)

NEC Nijmegen heeft woensdagavond een late overwinning geboekt in de thuiswedstrijd met FC Twente. In een weinig verheffend duel scoorden Anthony Limbombe en Christian Santos in de slotfase: 2-0. Hierdoor zet NEC de zegekoers voort en blijft het opnieuw zonder tegendoelpunten.

Zonder de naar Feyenoord getransfereerde Renato Tapia en een grieperige Jari Oosterwijk begon FC Twente de jacht naar de eerste uitzege in Nijmegen. De vervangers waren Joachim Andersen en basisdebutant Zakaria el Azzouzi. NEC begon met een ongewijzigd team en kreeg de eerste aardige mogelijkheid na tien minuten. Een scrimmage vanuit een hoekschop via Navarone Foor kon echter tot driemaal toe geblokkeerd worden door de Twente-defensie.

Beide teams waren vrij gelijkwaardig en het spel golfde op en neer in De Goffert. De betere kansen kwamen op het conto van de thuisploeg. Wojciech Golla volleerde bij de tweede paal net over het Twentse doel na een afgeslagen voorzet. Christian Santos kreeg even later een kans op aangeven van Anthony Limbombe. De topscorer van NEC werd echter gehinderd door Bruno Uvini waardoor de poging ruim over het doel van Nick Marsman verdween.

Het eerste gevaar van het tweede bedrijf kwam van de voeten van Jerson Cabral. De buitenspeler van Twente schoot tweemaal van buiten de zestien op doel. Bij de eerste kans had NEC-doelman Brad Jones veel moeite om te keren. De beste mogelijkheid kwam op naam van El Azzouzi. De nieuwkomer counterde in zijn eentje richting het doel van NEC, maar bleek bij de afronding onnauwkeurig. Hierdoor kon keeper Jones met een goede redding zijn ploeg van een achterstand behoeden.

NEC speelde niet sterk na de theepauze en had moeite met een compact spelend Twente. Een kwartier voor tijd kwam het moment van de wedstrijd alsnog. Op aangeven van Foor lobte Anthony Limbombe de bal over de uitkomende doelman Nick Marsman: 1-0. In de laatste minuut bracht topscorer Christian Santos NEC naar 2-0 nadat diverse Twente-verdedigers weigerden in te grijpen. Winnaar NEC nestelt zich stevig in de subtop door de driepunter en houdt opnieuw de nul. Twente komt dieper in het daal na weer een uitnederlaag.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner