30.01.2016 14:41

Interesse voor Bikel: "Het was een goede club"

Janio Bikel aan de bal namens NEC Nijmegen tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente. (27-01-2016)
Janio Bikel aan de bal namens NEC Nijmegen tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente. (27-01-2016)

NEC is dit seizoen een van de verrassingen in de Eredivisie en kent met Navarone Foor, Anthony Limbombe en Christian Santos vele smaakmakers. Iemand die minder in de schijnwerpers staat, is Janio Bikel. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder heeft zich echter ontpopt tot een onmisbare factor in de Nijmeegse formatie.

"Woensdag tegen FC Twente ging het niet zoals ik wil, maar als ik kijk naar het hele seizoen denk ik dat ik een goede prestatie lever", blikt de 20-jarige Bikel terug tegenover Voetbal.com. Nadat hij in zijn geboorteplaats Bissau (Guinee-Bissau) begon met voetballen, kwam hij als vijftienjarig talent, via een voetbalschool in Valencia, in de jeugdopleiding van sc Heerenveen terecht.  Daar kwam hij tot zes duels, maar de aanbieding die de club hem vervolgens deed, beviel hem allerminst. Toen kwam NEC. "Zo gaat dat soms in de voetballerij. In Heerenveen voel ik me nog steeds thuis, maar het afscheid ging niet zoals ik wilde."

"Maar als ik kijk naar hoe het nu gaat, heb ik een goede keuze gemaakt", gaat Bikel verder. Met NEC bezet hij inmiddels de vierde plaats in de Eredivisie en in 2015 was hij ook al basisspeler bij Portugal op het wereldkampioenschap onder de 20. Zo gek is het dus niet dat zijn zaakwaarnemer hem onlangs op de hoogte stelde van nieuwe interesse. "Ja, dat vertelt hij mij op zo'n moment wel. Al voor de winterstop heeft hij contact met een club gehad. Welke dat was? Dat kan ik niet zeggen", lacht Bikel. "Het was een goede club, maar het werd niet concreet."

Een tikje verlegen, of misschien wel bescheiden, geeft hij toe dat hij het een lastig onderwerp vindt om over te praten. Over zijn ambities wil hij het echter best hebben. "Natuurlijk wil ik hogerop, maar het maakt me niet uit of dat in Nederland is of in het buitenland. De Portugese competitie? Daar kijk ik wel veel naar, maar je weet nooit waar je terecht komt." Voor Bikel is het uiteindelijk simpel: "Als er een club interesse heeft en alles is er goed geregeld, vind ik het prima en maakt het mij niet uit waar ik naar toe ga."

Door: Tom Wassink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner