28.02.2016 13:03

Goalie Zoet geniet van hype rond zijn persoon

Jeroen Zoet (l.) viert de 2-0 overwinning van PSV op ADO Den Haag met Luuk de Jong (r.). (27-02-2016)
Jeroen Zoet (l.) viert de 2-0 overwinning van PSV op ADO Den Haag met Luuk de Jong (r.). (27-02-2016)

Vijf wedstrijden, nul tegengoals. Doelman Jeroen Zoet is de laatste weken niet meer te passeren. In het duel met Atlético Madrid hield hij onder meer Antoine Griezmann van scoren af, waardoor hij werd verkozen tot speler van de week in de Champions League. Na het duel met ADO Den Haag (2-0) sprak hij met FOX Sports over de bijzondere week die hij achter de rug heeft.

"Hartstikke leuk, ik denk dat alle supporters hier flink gestemd hebben", reageert hij op de individuele prijs die hij pakte. "Het was een hele hype. Ik heb goede ballen gepakt en daarmee belangrijk kunnen zijn voor het team. Dat biedt veel perspectief voor in Madrid en geeft ook een heerlijk gevoel."

ADO Den Haag slaagde er ook niet in om de bal achter Zoet te schieten. "Ik denk dat we steeds meer en beter beseffen dat als wij de nul houden, we er aan de overkant altijd wel eentje maken." PSV kreeg achtereenvolgens geen tegendoelpunten tegen FC Utrecht (2-0), NEC (3-0), Heracles Almelo (2-0), Atlético Madrid (0-0) en zaterdagavond ADO Den Haag (2-0).

Zoet kan zondagmiddag rustig vanaf de bank toezien hoe Ajax het doet tegen AZ. De Amsterdammers kunnen de achterstand op PSV terugbrengen tot één punt. "Even genieten van deze mooie week", besluit Zoet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner