0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark van der Maarel 79. / Kopbal  (Andreas Ludwig)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 87. / Kopbal  (Nacer Barazite)

90'
FC Utrecht pakte het initiatief in de tweede helft. Cambuur beperkte zich tot verdedigen en had het lastig na rust. Kansen bleven echter lang uit voor de Domstedelingen. Pas in de slotfase wisten Mark van der Maarel en Sébastien Haller het duel te beslissen. Door de 0-2 overwinning pakt Utrecht weer eens de winst na een slechte reeks. Zonder de vertrokken Henk de Jong weet Cambuur weer niet te winnen.
90'
87'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:2 door Sébastien Haller
Bijna een identieke goals als de eerste van Utrecht. Nu is Barazíte de aangever vanuit een hoekschop en Haller de afmaker. Utrecht gaat weer eens drie punten pakken.
84'
Cambuur gaat alles op alles zetten in de absolute slotfase. Na een strijdbare eerste helft waren de Friezen na rust een stuk zwakker. Kan een late gelijkmaker alsnog een Fries feestje in gang zetten?
82'
Wissel in bij SC Cambuur -> Jergé Hoefdraad
82'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Tom Hiariej
82'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
82'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Vytautas Andriuškevičius
79'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Mark van der Maarel
Een voorzet vanaf links via Andreas Ludwig wordt knap laag in de hoek gekopt door Mark van der Maarel. De aanvoerder van Utrecht zet zo zijn ploeg laat in de wedstrijd op voorsprong.
78'
Nog een klein kwartier te spelen in Leeuwarden. We gaan een spannende slotfase tegemoet met de wil om te winnen bij beide teams.
75'
Goede vrije trap Letschert! De vrije trap na het hands van Lachman wordt op een mooie wijze genomen door Timo Letschert. Doelman Nienhuis staat echter paraat en tikt de bal uit de hoek.
73'
Gele kaart voor Darryl Lachman (SC Cambuur)
De verdediger maakt hands bij een veelbelovende aanval van Utrecht. Lachman mag in zijn handen knijpen dat het geen rood is.
71'
Cambuur kan de bal telkens maar kort in de ploeg houden. Utrecht houdt af en toe de druk op de ketel als het de bal onderschept. Toch gebeurt dit nog te weinig om een doelpunt te kunnen maken.
68'
Drie kwart wedstrijd gespeeld in het Cambuur Stadion. Geen van beide ploegen kan zich onderscheiden waardoor de verschillen miniem blijven. Als er een winnaar gaat komen wordt het beslist op details.
65'
Afgelopen zondag mocht Ruud Boymans nog in de basis starten tegen PSV ten koste van Joosten. Nu is de supersub de vervanger van de tegenvallende Joosten.
63'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ruud Boymans
63'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
63'
Jamiro Monteiro gaat de combinatie aan met Vloet en krijgt uiteindelijk de bal terug om doelman Ruiter te testen. De laatste aanname van de Cambuur-middenvelder is dermate slecht dat de kans is verkeken.
61'
Utrecht wordt sterker en sterker. Langzamerhand heeft Cambuur steeds minder in de pap te brokkelen. Toch blijft de kansenverdeling in het voordeel van de Friezen.
58'
Ramon Leeuwin kan bijna zijn oude ploeg pijn doen. De Utrecht-verdediger kopt een corner richting de tweede paal. Daar wordt de bal echter van de lijn weggehaald.
56'
Cambuur vecht nu als een hecht collectief. Alleen nieuwkomers Vloet en Van Veen blijven in de voorhoede hangen. Het is in principe wachten op de eerste goede mogelijkheid voor Utrecht.
53'
FC Utrecht pakt het initiatief aan het begin van het tweede bedrijf. Het team van coach Erik ten Hag is ook genoodzaakt bij winst. De Domstedelingen verloren de laatste drie duels.
50'
Haller met de eerste poging van de tweede helft. Een afgeslagen hoekschop wordt opgepikt door de Franse spits. De halve volley verdwijnt daarna hoog over het Cambuur-doel.
47'
De tweede helft is in gang gezet in Leeuwarden zonder wijzigingen. Beide teams schieten weinig op met een punt. Wie pakt de voorsprong?
46'
45'
Zonder de vertrokken coach Henk de Jong heeft Cambuur zich strijdbaar opgesteld in de eerste 45 minuten tegen FC Utrecht. De Friezen zetten alles op alles en kregen de beste kansen via afstandsschoten van Van Veen en Byrne. Marvin Peersman kreeg de beste kans na een kopbal van dichtbij. Het opmerkelijkste moment van het eerste bedrijf waren echter de blessures bij Martijn Barto en Yassin Ayoub. Zij moesten na 39 minuten het veld al verlaten. Ruststand: 0-0.
45'
44'
Gele kaart voor Rai Vloet (SC Cambuur)
Ook hier was wellicht rood op zijn plaats geweest. Invaller Rai Vloet geeft een elleboog aan Rico Strieder.
42'
Direct een kansje voor Andreas Ludwig. Sébastien Haller bereikt de middenvelder, waarna de invaller Van de Streek passeert met een fraaie actie. De afwerking is daarna minder goed en verdwijnt ruim naast.
41'
Ook Martijn Barto kan niet verder in de wedstrijd. De botsing met Joosten bezorgt de Cambuur-spits veel bloed aan zijn hoofd. PSV-huurling Rai Vloet is zijn vervanger in de voorhoede.
39'
Wissel in bij SC Cambuur -> Rai Vloet
39'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn Barto
39'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
39'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
38'
Botsing tussen Martijn Barto en Patrick Joosten. Beide spelers moeten even verzorgd worden. Yassin Ayoub gaat in ieder geval het veld verlaten. De middenvelder heeft last van zijn ribben.
36'
Kopkans voor Peersman! Uit de corner van Byrne kopt Marvin Peersman bij de tweede paal op het lichaam van doelman Ruiter. De kansen stapelen zich nu op voor de thuisploeg.
35'
Schot van Byrne! En ook aan de andere kant moet de doelman in actie komen. Jack Byrne draait kort weg op het middenveld en ziet zijn harde schot tot corner verwerkt worden door Ruiter.
34'
Eindelijk is daar dan de eerste poging van de bezoekers uit Utrecht. Rico Strieder probeert doelman Leonard Nienhuis te verschalken met een laag schot van afstand.
33'
FC Utrecht kan overigens bij een overwinning vanavond een paar plaatsen stijgen op de ranglijst. Na drie punten in Leeuwarden komen de Domstedelingen op gelijke hoogte met NEC Nijmegen.
30'
Zonder weinig grote mogelijkheden maken Cambuur en Utrecht er een spannend voetbalgevecht van. Cambuur is de meest dominante ploeg door de strijdlust en was het dichtst bij een treffer door Van Veen's vrije trap.
27'
Goede vrije trap Van Veen! Van hele grote afstand poogt nieuwbakken spits Kevin van Veen het met een heerlijk schot. De huurling van Scunthorpe United dwingt Utrecht-doelman Robbin Ruiter tot een duik richting de kruising.
25'
Met de sfeer zit het echt prima vanavond bij Cambuur. De enthousiaste supporters matchen niet met de bedroevende resultaten van de afgelopen weken. Desondanks zullen de Friezen nooit opgeven.
22'
Het eerste kwart zit er zo goed als op in Leeuwarden. De drie gele kaarten na nog geen twintig minuten spelen markeren het duel tot nu toe. Nog geen kansen, maar wel heel veel strijd op het veld.
19'
Gele kaart voor Jack Byrne (SC Cambuur)
Ook middenvelder Byrne liet zich niet onbetuigd. Door het akkefietje met Ayoub is scheidsrechter Bas Nijhuis genoodzaakt om het derde geel van dit duel te geven.
19'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Ayoub duwt Jack Byrne na een overtreding van Martijn Barto naar de grond en krijgt daarvoor de gele kaart.
18'
Vandaag zijn er 9.710 supporters in het Cambuur Stadion aanwezig voor de wedstrijd tegen FC Utrecht.
17'
Cambuur en Utrecht doen voorlopig weinig voor elkaar onder. Het grote verschil is tot op heden de vechtlust. De Cambuur-spelers gaan voor ieder duel en zijn daarin spijkerhard.
14'
Gele kaart voor Kevin van Veen (SC Cambuur)
Cambuur begint heel strijdvaardig, wat er toe leidt dat Kevin van Veen hard doorglijdt op de enkels van Mark van der Maarel. Rood had wellicht ook niet misstaan.
14'
Ondertussen galmt er een luid applaus door het stadion. Henk de Jong, deze week vertrokken als hoofdcoach van Cambuur, is voor altijd gesloten in de harten van de supporters.
12'
Ramon Leeuwin, verdediger van Utrecht, keert vanavond terug op vertrouwde grond. De 28-jarige speler kwam tussen 2013 en 2014 uit voor tegenstander Cambuur.
9'
Het eerste schot in de wedstrijd komt van de voeten van Bart Ramselaar. Na een combinatie op het middenveld met Yassin Ayoub haalt Ramselaar uit van grote afstand. De poging van de Utrecht-middenvelder verdwijnt ver naast het doel.
7'
In een uitverkocht huis hoopt Cambuur de negatieve spiraal te doorbreken. De afgelopen vijf wedstrijden werden allen verloren. Concurrent De Graafschap is zelfs tot één punt genaderd.
4'
Cambuur acteert in het begin met vijf verdedigers. De diepe backs zijn Vytautas Andriuškevičius en Sander van de Streek. Nieuweling in de basis Tom Hiariej staat vlak voor de Friese defensie.
1'
SC Cambuur en FC Utrecht zijn begonnen aan de openingswedstrijd van de 23e speelronde in de Eredivisie! Beide teams kunnen de punten goed gebruiken na een reeks met verloren wedstrijden op rij.
1'
De opstellingen
Bij SC Cambuur keren Darryl Lachman en Martijn Barto vanavond terug van blessures. Verdediger Lachman start direct in de basis en vervangt Martijn van der Laan. Ook Barto verschijnt aan de aftrap in plaats van Rai Vloet. Tom Hiariej is de laatste wijziging van interim-coach Sipke Hulshoff. De van Groningen overgekomen middenvelder vervangt de grieperige Furdjel Narsingh.

FC Utrecht laat in Leeuwarden een Ajax-huurling debuteren. Ruben Ligeon aardde niet bij Willem II en maakt vanavond zijn basisdebuut in Utrechtse dienst. Ligeon gaat spelen in plaats van Christian Kum. Verder keert Patrick Joosten weer terug in de basis na een korte blessure. Ruud Boymans zoekt daarom zijn vertrouwde stekkie op de bank weer op.

Welkom bij de openingswedstrijd in de 23e speelronde van de Eredivisie! SC Cambuur en FC Utrecht nemen het vrijdagavond om 20.00 uur tegen elkaar op in het Cambuur Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Leeuwarden. Rond de klok van 19.00 uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

SC Cambuur
Het verhaal van de afgelopen week is het vertrek van Henk de Jong. De goedlachse coach van Cambuur heeft dit zelf besloten na weken van slechte prestaties. De Friezen verloren de laatste vijf wedstrijden en hebben nog maar één punt voorsprong op de nummer laatst De Graafschap. Toch moet Cambuur door met belangrijke wedstrijden op het programma. Assistent Sipke Hulshoff neemt voorlopig de honneurs waren tezamen met Jan Bruin en Arne Slot.

Het coachtrio kan in de wedstrijd met FC Utrecht weer gebruikmaken van Darryl Lachman. De huurling van Sheffield Wednesday kampte de voorbije weken met een blessure, maar is weer fit om aan de aftrap te verschijnen. Ook Martijn Barto is na twee duels afwezigheid weer present. De 31-jarige spits komt waarschijnlijk te spelen naast nieuwelingen Kevin van Veen (gehuurd van Scunthorpe United) en Rai Vloet (gehuurd van PSV) in de Friese voorhoede.

FC Utrecht
Het team van coach Erik ten Hag beleefde de afgelopen weken ups en downs. FC Utrecht schakelde landskampioen PSV uit in de kwartfinale van het bekertoernooi. In het Philips Stadion wisten de Domstedelingen overtuigend met 1-3 te winnen. In de halve finales is geloot tegen de amateurs van VVSB. Daarentegen draait Utrecht in de competitie stukken minder.

De afgelopen drie wedstrijden werden allen verloren. Vorige week wist Utrecht de tweede wedstrijd binnen vier dagen tijd tegen PSV niet in winst om te zetten. De Eindhovenaren waren met 0-2 te sterk in de Galgenwaard. Utrecht weet normaliter veel te scoren, maar krijgt ook een hoog aantal doelpunten tegen. Eerder dit seizoen eindigde de editie Utrecht – Cambuur in een spectaculaire 3-3. Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche, in de winterstop vertrokken naar Willem II, was de opvallendste man met twee goals.