13.02.2016 10:16

Nienhuis: "Kansen gehad, maar niet benut"

SC Cambuur-aanvoerder Leonard Nienhuis geeft zijn verdediging instructies van achteruit tijdens het duel met FC Utrecht. (12-02-2016)
SC Cambuur-aanvoerder Leonard Nienhuis geeft zijn verdediging instructies van achteruit tijdens het duel met FC Utrecht. (12-02-2016)

Leonard Nienhuis moet samen met SC Cambuur vrezen voor de laatste plek in de Eredivisie. De huidige nummer zeventien ging onderuit tegen FC Utrecht en de goalie van de Friezen zag dat de 0-2 nederlaag totaal onnodig was. 

"In de eerste helft moeten we een goal maken en dan geeft dat zoveel vertrouwen", stelt de aanvoerder van SC Cambuur na de wedstrijd. "Vervolgens dekken we niet goed, ongelooflijk. We hameren erop, maar als die Van der Maarel kan koppen.", kijkt Nienhuis met FOX Sports naar de openingstreffer van de FC Utrecht-verdediger, die tien minuten voor tijd de score openbrak.

"We wilden zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven en kansen creëren. Die hebben we gehad, maar niet benut. We hadden een plan en de gehele ploeg stond er achter, maar als je zulke goals weggeeft.. Natuurlijk was het vertrek van de trainer verrassend voor ons, maar we zijn er goed mee omgegaan." Als De Graafschap zaterdag wint of een punt pakt tegen Willem II, is SC Cambuur de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. Nienhuis kan hier echter niet veel mee. "We moeten alleen naar onszelf kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner