13.02.2016 09:45

Van der Maarel grapt: "Dan doe ik het maar"

Vytautas Andriuškevičius (r.) zit op de brommer en probeert Mark van der Maarel op snelheid te passeren. (12-02-2016)
Vytautas Andriuškevičius (r.) zit op de brommer en probeert Mark van der Maarel op snelheid te passeren. (12-02-2016)

Mark van der Maarel kent doelpunttechnisch nu al zijn beste seizoen in zijn carrière. De verdediger van FC Utrecht staat sinds zijn belangrijke treffer tegen SC Cambuur op maar liefst één doelpunt in 22 competitiewedstrijden.

Een record voor Van der Maarel, aangezien hij vorig seizoen één keer scoorde in 23 competitiewedstrijden. De 0-1 tegen SC Cambuur betekende voor Van der Maarel een verdubbeling van het aantal carrièredoelpunten, maar die bleef na de wedstrijd, waarin het uiteindelijk 0-2 werd, erg rustig voor de camera van de NOS.

"Ik baalde dat Haller nog scoorde, anders was ik helemaal het mannetje geweest", vertelt Van der Maarel met een glimlach. "Dan doe ik het maar, als niemand anders het doet. Ik was daar een beetje verdwaald." Door het verdwalen staat Van der Maarel nu op twee doelpunten in ruim honderdvijftig officiële wedstrijden. De verdediger mag overigens blij zijn dat hij de wedstrijd overleefde, aangezien het een kleine veldslag was in Leeuwarden.

"De jongens van SC Cambuur lieten zich opnaaien door het publiek en het was aan ons om daar een antwoord op te hebben", stelt Van der Maarel, die aanvoerder was tegen SC Cambuur. Door de driepunter staat FC Utrecht momenteel in de top vijf, maar met NEC, AZ, FC Groningen en Vitesse zijn er maar liefst vier ploegen die over de Domstedelingen heen kunnen bij winst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner