02.10.2015 10:30

Update: KNVB schorst Bosz voor vier duels

Peter Bosz (r.) en scheidsrechter Danny Makkelie liggen met elkaar overhoop tijdens de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Vitesse. Makkelie stuurt de trainer van de Arnhemmers naar de tribune, maar die weigert te vertrekken. Arnold Kruiswijk (l.) en Rob Maas aanschouwen het bizarre schouwspel. (23-09-2015)
Peter Bosz (r.) en scheidsrechter Danny Makkelie liggen met elkaar overhoop tijdens de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Vitesse. Makkelie stuurt de trainer van de Arnhemmers naar de tribune, maar die weigert te vertrekken. Arnold Kruiswijk (l.) en Rob Maas aanschouwen het bizarre schouwspel. (23-09-2015)

Peter Bosz is nog steeds van mening dat hij niet gestraft moet worden naar aanleiding van de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Vitesse. De trainer kwam negatief in het nieuws na een akkefietje met scheidsrechter Danny Makkelie.

Donderdag volgde naar aanleiding van dat incident een hoorzitting. Bosz zou volgens scheidsrechter Makkelie veelvuldig aanmerkingen hebben gemaakt op de leiding en nadat hij werd verzocht om naar de tribune te vertrekken, dit vervolgens geweigerd te hebben. Dit laatste spreekt de trainer van Vitesse tegen, maar Bosz geeft toe dat hij een passionele trainer is.

"Ik heb me niet misdragen. Ik ben iemand die fel kan reageren. En daar zal ongetwijfeld een armgebaar tussen zitten, dat er misschien niet thuishoort", gaf Bosz op de hoorzitting toe. "Maar eigenlijk heb ik me niet anders gedragen dan anders. Ik plaats wel eens een opmerking, maar voor mij was dit niet extreem."

Tijdens de bekerwedstrijd in de tweede ronde vielen drie rode kaarten aan de kant van Vitesse. Dit stemde Bosz overduidelijk ontevreden. Scheidsrechter Makkelie was tien minuten voor tijd wel klaar met de woorden die richting hem en zijn assistenten werden geslingerd en stuurde Bosz naar de tribune. De oefenmeester van de Arnhemmers maakte echter weinig aanstalten om te vertrekken.

"Ik geef toe dat ik wel eens sneller gelopen heb. Ik ging mijn boekje en bril pakken, zag op het veld wat reuring bij de spelers en keek daarna. Het verbaast me oprecht dat de wedstrijd werd stilgelegd." Vrijdag volgt de uitspraak van de tuchtcommissie. De oorspronkelijke eis was een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Hier gingen Vitesse en Bosz niet mee akkoord.

Update: 02-10-2015: 10:31:

De KNVB heeft besloten om de oorspronkelijke strafeis van vier wedstrijden tegen Peter Bosz in stand te houden. De trainer van Vitesse ging over de schreef in het bekerduel met Heracles Almelo. Dit is een uitkomst van een tuchtcommissiezaak die donderdag werd belegd.

Bosz maakte zich in de tweede ronde van de KNVB beker schuldig aan het plaatsen van opmerkingen richting de arbitrage en vertrok niet snel genoeg naar de tribunes toen scheidsrechter Danny Makkelie hem daar naartoe stuurde. De tuchtcommissie van de KNVB acht dit bewezen en besloot om Bosz voor de komende vier wedstrijden te schorsen.

Hierdoor mag de trainer van Vitesse niet op de bank zitten tijden de competitiewedstrijden van de Arnhemmers tegen FC Groningen, PEC Zwolle, Ajax en Excelsior. Bosz ging vorige week nog in beroep tegen de vier wedstrijden schorsing, maar zal dus alsnog de vier komende duels van zijn club missen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner