0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 20. / Kopbal  (Ruben Schaken)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Frank van der Struijk 59. / Eigen goal

90'
In de tweede helft waren er met name in de beginfase zat kansen voor Willem II op een doelpunt. Clubtopscorer Falkenburg had het vizier echter niet op scherp staan en miste enkele grote mogelijkheden. Die gemiste kansen bleken funest voor de thuisploeg want uit het niets kwam ADO op 0-2. Van der Struijk kopte de bal achter zijn eigen doelman. In het vervolg van de wedstrijd kon Willem II geen vuist meer maken en hield ADO eenvoudig stand.
90'
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
90'
Met nog een paar minuten blessuretijd te gaan gaat Willem II opnieuw verliezen. Het is alweer de zesde competitienederlaag op rij voor het elftal van Streppel.
89'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Hector Hevel
89'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
85'
Een poging van afstand van Van der Struijk zeilt hoog over de goal van Zwinkels. Het oogt allemaal wat moedeloos hier in Tilburg.
84'
Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen deze twee ploegen in Den Haag in 1-1. ADO kwam toen na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong via de vandaag geschorste Kevin Jansen. Er was bijna een uur gespeeld toen Dion Malone rood kreeg en Willem II een strafschop mocht nemen. Nick van der Velden benutte de toegekende strafschop en tekende daarmee voor de eindstand.
80'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
80'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
79'
Een vrije trap voor Willem II op een fijne positie. Bruno Andrade neemt plaats achter de bal. Zijn inzet, vanaf ruim twintig meter afstand, verdwijnt naast de goal van Zwinkels.
78'
Willem II heeft nog ruim tien minuten de tijd om een klein wonder te bewerkstelligen. De ploeg heeft de punten in de strijd tegen de nacompetitie zo hard nodig, maar heeft vandaag opnieuw veel moeite met het afronden van de kansen.
75'
De laatste keer dat de Hagenezen wonnen in Tilburg was in het seizoen 2010/2011. Destijds werd eindigde het in 2-4. Met twee doelpunten was de Slowaak František Kubík in die wedstrijd erg belangrijk voor ADO. Inmiddels speelt Kubík in zijn thuisland voor Slovan Bratislava.
71'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
71'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
70'
Veel vrijheid voor Falkenburg in het Haagse zestienmetergebied. Hij mag vrij koppen, maar zijn inzet mist kracht waardoor Zwinkels redding kan brengen.
68'
Zwinkels heeft moeite met een vrije trap van Haemhouts en heeft die inzet niet klem. De rebound wordt vervolgens van dichtbij naast gewerkt door Peters.
67'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Geel voor Meijers na een charge op Ondaan.
65'
Een kansje voor Havenaar, maar voordat hij een voet tegen de bal kan zetten kan Lamprou de bal oprapen. Zo is ADO nauwelijks gevaarlijk in aanvallend opzicht, maar staat het wel 0-2.
63'
Nemec met een kans, maar de invaller kopt in kansrijke positie ruim naast. Daar schampte hij de bal te veel waardoor hij het leder niet richting de goal kreeg.
59'
Wissel in bij Willem II -> Adam Nemec
59'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
59'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:2 door Frank van der Struijk (eigen doelpunt)
Weer scoort ADO uit het niets! Waar Willem II de kansen laat liggen, komt ADO op 0-2. Van der Struijk verlengt een vrije trap van Duplan en kopt de bal zo achter zijn eigen doelman.
57'
Weer Falkenburg met een grote kans! Ondaan legt een hoge bal met het hoofd keurig terug op Falkenburg. Van dichtbij schiet de middenvelder het leder echter hoog over.
55'
Druk van Willem II nu. Opnieuw is het Falkenburg die voor dreiging zorgt. Hij kopt achterwaarts in, maar ziet dat Zwinkels een uitstekende redding in huis heeft. De rebound van Van der Velden wordt vervolgens geblokt.
53'
Wat een kans voor Falkenburg! De middenvelder van de thuisploeg krijgt de bal pardoes voor de voeten na een mislukte onderschepping van een ADO-verdediger. Van dichtbij haalt Falkenburg echter veel te zacht uit waardoor Zwinkels redding kan brengen.
51'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Ook geel nu voor Bakker na een overtreding op Van der Velden.
50'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Het eerste geel van de middag is voor Willem II-aanvoerder Peters die Duplan hard onderuit haalt.
46'
De bal rolt weer in Tilburg als de thuisploeg heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft. Een wijziging aan de kant van Willem II. Haemhouts is in het veld gekomen voor Achenteh. Geen wijzigingen bij de bezoekers.
46'
Wissel in bij Willem II -> Robbie Haemhouts
46'
Wissel uit bij Willem II -> Rochdi Achenteh
46'
45'
Een zeer matige eerste helft in Tilburg. Er vielen weinig kansen te noteren en aanvallend speelden beide ploegen weinig klaar. Toch gaat ADO met een voorsprong de rust in want de ploeg van Fraser had aan een goede combinatie genoeg om te scoren. De assist van Schaken was prima en hetzelfde gold voor de kopbal in de verre hoek van Havenaar. Nog weinig spektakel in het Koning Willem II Stadion. Ruststand: 0-1.
45'
42'
Duplan schat een inworp van een ploeggenoot op waarde en besluit ineens uit te halen als hij de bal ontvangt. Zijn poging met buitenkant voet is stijlvol, maar wordt geblokt door een Willem II-verdediger.
41'
Nog vijf minuten tot aan de rust en het lijkt er niet op dat Willem II in de eerste helft een doelpunt gaat maken. De ploeg speelt aanvallend weinig klaar en dus heeft ADO tot dusver een eenvoudige middag in Tilburg.
37'
Wat twijfel bij Lamprou en daar probeert Duplan van te profiteren. Net voordat hij het leder wil onderscheppen kan Lamprou de bal echter pakken.
34'
Mocht Willem II hier vanmiddag niet tot winst komen, dan kan concurrent Excelsior later op de dag goede zaken doen. De Rotterdammers, die evenveel punten hebben als Willem II, komen thuis in actie tegen het wisselvallige sc Heerenveen.
30'
Voorzichtig wat gefluit vanaf de tribunes want Willem II heeft het duidelijk lastig in eigen huis. De ploeg kan nauwelijks gevaarlijk worden. Nu is het Ojo die vanaf ruim twintig meter afstand wild over schiet.
26'
Een goede voorzet van Ondaan belandt bij de in het Haagse strafschopgebied vrijstaande Falkenburg. Met een soort halve omhaal probeert hij Zwinkels te verschalken, maar via het lichaam van een ADO-speler zeilt de bal naast.
24'
De uitstekende treffer van Havenaar is alweer het vijftiende doelpunt van de Japanner dit seizoen. Hij scherpt daarmee zijn eigen doelpuntenrecord nog wat verder aan. Tot dusver kwam hij niet verder dan elf treffers in een seizoen in de Eredivisie.
20'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Mike Havenaar
Een prima kopbal van Havenaar zorgt voor de openingstreffer van de bezoekers! Schaken heeft de actie op de rechterflank, geeft prima voor en ziet Havenaar de bal bij de eerste paal hard in de verre hoek koppen.
18'
Zwinkels moet in actie komen om een prima kopbal van Ondaan over de lat te tikken. Dit doet de goalie van ADO stijlvol in zijn eerste competitieduel van dit seizoen.
17'
Veel ruimte op de rechterflank voor de mee opgekomen Ebuehi. Zijn voorzet richting de strafschopstip is echter ondermaats en kan eenvoudig worden onderschept door de verdediging van Willem II.
14'
De eerste keer dat ADO voor wat gevaar zorgt in de zestien van Willem II. Uit een hoekschop van Duplan kopt Beugelsdijk een metertje naast.
13'
Een vrije trap van Achenteh wordt met het hoofd weggewerkt door Beugelsdijk. Op de rand van het strafschopgebied vangt de vrijstaande Ondaan het leder op om vervolgens wild over te schieten.
9'
Een goede actie van Ondaan aan de rechterflank, al krijgt hij de bal met wat geluk mee. Hij speelt de bal op de inkomende van der Struijk, maar voordat de verdediger zijn voet tegen de bal kan zetten pakt Zwinkels het leder.
7'
Een voorzichtig begin van beide ploegen in dit vooral voor Willem II zo belangrijke duel. De belangen zijn groot en dat is te merken aan het angstige spel.
5'
In de Eredivisie stonden Willem II en ADO in het verleden 23 keer eerder tegenover elkaar in Tilburg. Van die 23 ontmoetingen won ADO er slechts twee. Negen keer eindigde het gelijk en twaalf maal won de thuisploeg.
1'
Het is begonnen in Tilburg als ADO heeft afgetrapt! Kunnen de Tilburgers punten pakken in hun strijd om de nacompetitie te ontlopen of boekt ADO zijn derde competitiezege ooit in Tilburg? Dat gaan we nu zien!
1'

Ondanks de vijf nederlagen die Willem II leed in de laatste weken, ziet trainer Jurger Streppel geen redenen om zijn basiself te wijzigen. Op de Tilburgse bank keert Bruno Andrade terug na een blessure. Bij ADO staat Robert Zwinkels onder de lat. Hij vervangt de aan zijn knie geblesseerde eerste doelman Martin Hansen. Op het Haagse middenveld voert Henk Fraser noodgedwongen nog een wissel toe. De jarige Thomas Kristensen is de vervanger van de geschorste Kevin Jansen.

Een hele goede middag! In de Eredivisie begint vanmiddag om half drie het duel tussen Willem II en ADO Den Haag. Dit treffen zal worden gespeeld in het Koning Willem II Stadion te Tilburg. De man die de wedstrijd in goede banen hoopt te gaan leiden is scheidsrechter Ed Janssen. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u straks live op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Willem II tegen ADO.

Willem II
De belangen voor Willem II zijn vanmiddag groot als de ploeg het opneemt tegen ADO. De Tilburgers staan momenteel vijftiende en moeten nog vol aan de bak om de nacompetitie te ontlopen. Zestiende staat namelijk Excelsior en de Rotterdammers hebben evenveel punten als Willem II, maar een slechter doelsaldo. De ploeg die aan het einde van de rit zestiende staat, is veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Excelsior komt vanmiddag ook in actie: het Rotterdamse elftal neemt het in eigen huis op tegen het wisselvallige sc Heerenveen. Kortom, Willem II moet in de laatste vier wedstrijden van het seizoen nog ergens punten gaan pakken. Gelukkig voor de Tilburgers zijn de tegenstanders op papier niet allemaal even lastig. Vanmiddag treft Willem II dus ADO in eigen huis, daarna moeten de Brabanders nog op bezoek bij SC Cambuur en Roda JC en neemt Willem II het in eigen huis nog op tegen Feyenoord. Het vertrouwen bij de ploeg van trainer Jurgen Streppel zal echter broos zijn want Willem II zit duidelijk in een mindere fase. Zo verloren de Tilburgers de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie. Gelukkig voor Streppel mist hij tegen ADO niet al te veel spelers met schorsingen of blessures. Vanmiddag kan hij geen beroep doen op de langdurig geblesseerde aankopen Anouar Kali en Bartholomew Ogbeche. Bruno Andrade kampt met lichte hamstringklachten en is waarschijnlijk niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Hij neemt vermoedelijk wel plaats op de Tilburgse bank.

Bij ADO zal de stemming een stuk beter zijn dan bij Willem II. De ploeg van coach Henk Fraser speelde zich de afgelopen weken nagenoeg veilig en kan alleen in theorie nog veroordeeld worden tot het spelen van de nacompetitie. Momenteel staat ADO op een twaalfde plaats en daarover zullen geen Kamervragen worden gesteld. Er is zelfs nog een klein kansje dat de Hagenezen zich kunnen plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal, maar dan heeft ADO wel enkele overwinningen nodig in de laatste wedstrijden van het seizoen. Fraser heeft er echter weinig vertrouwen in dat dat nog gaat gebeuren en vindt het teleurstellend dat zijn elftal niet wat hoger staat. “Als we vijf of zes punten meer hadden gehad, zat er meer in voor ons. We hebben ons niet kunnen onderscheiden. Nu gaan we voor een zo hoog mogelijk aantal punten. Ook al staat er weinig meer op het spel, je moet altijd alles geven. Dat ben je verplicht”, zo zei Fraser vrijdag tegenover ADO TV. Doordat Fraser niet meer gelooft in het bereiken van de play-offs en ADO dus eigenlijk nergens meer voor speelt, overweegt hij om wat jeugdige spelers een kans te geven in de laatste wedstrijden van het seizoen. Vanmiddag kan Fraser in ieder geval geen beroep doen op de geschorste Kevin Jansen, de geblesseerde Dylan Nieuwenhuis en de niet wedstrijdfitte Mathias Gehrt.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails.