17.04.2016 16:21

Willem II lijdt zesde nederlaag op rij

Erik Falkenburg (l.), Jordens Peters (m.) en Willem II speler Dries Wuytens (r.) staan er verslagen bij na de nederlaag tegen ADO Den Haag. Het trio beseft dat de ploeg hier een kans heeft laten liggen om belangrijke punten te behalen. (17-04-2016)

Willem II heeft zondagmiddag zijn zesde nederlaag op rij geleden. In Tilburg hoefde ADO Den Haag zich nauwelijks in te spannen om de zege veilig te stellen. De gemiste kansen van Erik Falkenburg bleken funest voor Willem II.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan het duel en de kansen in de eerste twintig minuten waren dan ook schaars. Namens Willem II waren er kansjes voor Terell Ondaan en Frank van der Struijk, maar Robert Zwinkels, die de geblesseerde Martin Hansen onder de lat bij ADO verving, hield zijn doel schoon. Ook tikte Zwinkels een prima kopbal van Ondaan over de lat.

Aan de andere kant waren de bezoekers slechts eenmaal dreigend geweest (kopbal naast het doel van Tom Beugelsdijk) toen ze plots op voorsprong kwamen. Ruben Schaken had een goede voorzet in huis en bij de eerste paal kopte Mike Havenaar de bal hard in de verre hoek. In het vervolg van de eerste helft probeerde Willem II het wel, maar aanvallend speelde de ploeg weinig klaar. De verdediging van ADO hield eenvoudig stand en zodoende gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft was zeven minuten oud toen Erik Falkenburg een grote kans kreeg op de gelijkmaker. Hij kreeg de bal pardoes voor de voeten na een mislukte onderschepping van een ADO-verdediger, maar schoot vervolgens van dichtbij recht in de handen van Zwinkels. Twee minuten later was Falkenburg opnieuw dicht bij een treffer. Ditmaal had Zwinkels een stijlvolle redding in huis op de achterwaartse kopbal van Falkenburg. Ook een derde grote mogelijkheid was niet aan de clubtopscorer van Willem II besteed. Ditmaal schoot hij in kansrijke positie over.

ADO kreeg nauwelijks kansen, maar kwam wel op 0-2. Van der Struijk kopte een vrije trap van Édouard Duplan achter zijn eigen doelman. Willem II gaf niet op en kreeg enkele goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Adam Nemec, Jordens Peters en opnieuw Falkenburg kregen de bal echter niet in het net. In het laatste kwartier van de wedstrijd ontbrak het Willem II aan vertrouwen om er nog een slotoffensief uit te persen en dus bleef het bij 0-2. Door de nederlaag blijft Willem II vijftiende. De ploeg moet echter hopen dat concurrent Excelsior later op de zondag niet wint. ADO is door de zege voorlopig geklommen naar de tiende plek.

Door: Roel Egberts