05.11.2015 14:46

Geen politie-inzet bij Willem II - Excelsior

Dries Wuytens (l.) probeert de bal af te pakken van Tom van Weert (r.) tijdens Excelsior - Willem II. (14-03-2015)
Dries Wuytens (l.) probeert de bal af te pakken van Tom van Weert (r.) tijdens Excelsior - Willem II. (14-03-2015)

Bij de Eredivisie-wedstrijd tussen Willem II en Excelsior zal geen politie worden ingezet. De burgemeester van Tilburg heeft vertrouwen in de fans van beide clubs en gebruikt het duel op de zaterdagavond als een test.

De politieloze wedstrijd vloeit voort uit de eerste wedstrijd van het seizoen, toen Willem II het in eigen huis opnam tegen Vitesse. Door een staking bij de politie was het niet mogelijk om de wedstrijd op normale wijze door te laten gaan, maar na overleg met beide clubs en haar supporters werd besloten om het duel toch door te laten gaan.

Dit initiatief is bevallen in Tilburg. "Het is gebruikelijk dat er politie is tijdens voetbalwedstrijden. Het is echter wel zo dat we de komende tijd willen experimenteren met het terugdringen van de inzet. Ik heb dat ook met de supporters afgesproken. De eerste wedstrijd van dit seizoen heeft laten zien dat het mogelijk is. Aan het eind van het seizoen ga ik opnieuw in gesprek met alle partijen om te kijken wat de ervaringen zijn", legt burgemeester Peter Noordanus uit op de clubwebsite van Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner