FC Utrecht Zondag, 27. November 2016
16:45 uur
Feyenoord
3:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 2. / Schot met rechts  (Nacer Barazite)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 4. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Giovanni Troupée 52. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 84. / Schot met rechts
3 : 2 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 90. / Schot met links
3 : 3 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 90. / Kopbal  (Nicolai Jørgensen)

90'
Troupée zette Utrecht vlak na rust opnieuw op voorsprong. Feyenoord had daarna lange tijd niets te vertellen. De thuisploeg kwam zelfs op 3-1 na opnieuw een doelpunt van Haller. In de slotfase ging het echter pijnlijk mis. In de negen minuten blessuretijd, door de blessure van Ruiter, maakten Nicolai Jørgensen en invaller Michiel Kramer alsnog de goals: 3-3. Hierdoor blijft Feyenoord de koploper.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:3 door Michiel Kramer
In de 99e minuut is het Kramer die Feyenoord op gelijke hoogte kopt, wat een wedstrijd!
90'
De tijd dringt voor Feyenoord. Met nog enkele minuten op de klok zullen de lange ballen richting Michiel Kramer toenemen.
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Menno Koch
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robin van der Meer
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jan-Arie van der Heijden
90'
Er zijn nog zeven van de negen minuten extra speeltijd over. Kan Feyenoord alsnog de schade herstellen in de blessuretijd?
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:2 door Nicolai Jørgensen
Bilal Başaçıkoğlu trekt de bal voor en vanuit de kluts belandt de bal voor de voeten van Nicolai Jørgensen. De Deense spits weet nu wel van dichtbij het doel te treffen.
88'
Jørgensen met de kans! Hier had de topscorer van Feyenoord meer mee moeten doen. De Deense spits komt goed naar de eerste paal, maar schiet een voorzet vanaf de rechterkant net naast het Utrechtse doel.
87'
Zo wordt de schade groter en groter voor de Rotterdammers. Na het forse verlies in Manchester is de dramaweek compleet bij Feyenoord. Rivaal Ajax komt voorbij door de overwinning in Heerenveen.
84'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:1 door Sébastien Haller
Het is over en sluiten voor Feyenoord. Nadat Ayoub tweemaal Jones op zijn weg vindt ramt Haller de bal binnen vanaf rand zestien. Feyenoord gaat de koppositie vandaag verliezen.
84'
Wissel in bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
84'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Richairo Živković
84'
Richairo Živković valt wat tegen in de voorhoede van Utrecht. Het gevaar bij de thuisploeg komt echt steeds van Barazite en Haller. De twee aanvallers maken het de Rotterdamse defensie behoorlijk lastig.
81'
Gele kaart voor Bilal Başaçıkoğlu (Feyenoord)
De invaller hangt in de nek van Barazite en krijgt het tweede geel van de middag.
81'
Utrecht staat defensief zeer sterk en heeft weinig te duchten van Feyenoord. Net als twee weken geleden lijkt Feyenoord opnieuw buiten de eigen Kuip te verliezen. Toen was Go Ahead het winnende team (1-0).
78'
Inmiddels is het spel hervat en gaat er veel blessuretijd straks bijkomen. Feyenoord heeft zodoende nog een kleine twintig minuten om wat te doen aan de achterstand.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> David Jensen
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robbin Ruiter
74'
De wedstrijd ligt even stil omdat Ruiter behandeld wordt. De doelman leek even buiten westen te zijn na zijn onfortuinlijke landing. Inmiddels is tweede doelman David Jensen in het veld als vervanger. De 24-jarige Deen maakt zijn debuut in de hoofdmacht.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
71'
Robbin Ruiter moet opnieuw in de lucht in en komt ontzettend vervelend op de grond terecht na een botsing met Nicolai Jørgensen. Per brancard gaat Ruiter naar de kant.
70'
Toornstra draait de bal gevaarlijk in het strafschopgebied met een vrije trap. Het is Robbin Ruiter echter die een prima wedstrijd speelt en de bal wegbokst.
66'
Onder luid gejuich van het thuispubliek toont Utrecht de echte vechtersmentaliteit. Jørgensen treft hier onder meer hinder van door het sterke ingrijpen van Willem Janssen en Van der Maarel.
63'
Jens Toornstra breekt zowaar gevaarlijk uit aan de rechterkant. De buitenspeler van Feyenoord legt goed terug, maar ziet de bal verwerkt worden door de uitblinkende Troupée.
60'
Richairo Živković komt gevaarlijk door vanaf de rechterkant en trekt de bal laag voor. Het is Karsdorp die de bal echter net op tijd voor de voeten van Haller wegglijdt.
59'
Er is nog ruim een half uur te spelen in Utrecht. Het balbezit blijft voor de thuisploeg en Feyenoord heeft even niets meer te vertellen. Er moet snel wat veranderen bij de Rotterdammers.
56'
Feyenoord mag zo weer op zoek naar de gelijkmaker. En wat was er een negatieve hoofdrol voor Eljero Elia bij de treffer. Eerst de bal inleveren en daarna zien dat je directe tegenstander scoort.
52'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Giovanni Troupée
Eljero Elia levert de bal zomaar in waarna Amrabat op doel kan schieten. Het schot met een stuit is lastig voor Jones, waarna Troupée er als de kippen bij is om de rebound te benutten.
51'
Feyenoord heeft vanmiddag maar liefst twaalf spelers op de reservebank zitten. Als aanvallende versterkingen kunnen we eventueel in de tweede helft nog Michiel Kramer, Steven Berghuis en Bilal Başaçıkoğlu verwachten.
50'
FC Utrecht heeft opnieuw het initiatief te pakken met veel balbezit. De thuisploeg voelt zich sterk en weet dat het vanmiddag Feyenoord kan pakken.
47'
Zonder wijzigingen aan beide kanten is de tweede helft in gang gezet door Feyenoord. Kan de koploper nieuw puntenverlies afwenden in de tweede helft?
46'
45'
Het venijn zat absoluut in het begin. Al na twee minuten was het 1-0 door Sébastien Haller. Enkele minuten later zette Dirk Kuyt Feyenoord echter alweer op gelijke hoogte. Daarna was de wedstrijd erg levendig, open, maar zo nu en dan zeker slordig. De beste kans op een hernieuwde voorsprong kwam op het conto van Haller. De Franse spits kon zijn voet echter niet goed tegen een voorzet van Barazite krijgen.
45'
44'
Feyenoord heeft het niet gemakkelijk in de eerste helft. De Rotterdamse bezoekers weten buiten het doelpunt van Kuyt vrijwel niets te creëren. Utrecht is licht in het voordeel bij een 1-1 tussenstand.
41'
Brad Jones kiest ervoor om de bal weg te boksen ietwat een kans oplevert voor Barazite. Vanaf ongeveer twintig meter afstand van het doel schiet de Utrecht-middenvelder echter hoog over.
39'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
De middenvelder van Feyenoord krijgt de eerste gele kaart wegens vasthouden van Sofyan Amrabat.
38'
De rust nadert in Nieuw Galgenwaard. Het is een zeer open wedstrijd. Desondanks zijn de mogelijkheden voor het doel schaars.
34'
Een flinke botsing tussen Yassin Ayoub en Karim El Ahmadi. Een luchtduel zorgt ervoor dat beide spelers verzorging nodig hebben. Zowel El Ahmadi als Ayoub kunnen, na een onderbreking, gewoon door.
32'
Feyenoord vergeet telkens veelbelovende aanvallen goed uit te spelen. Dit keer geeft Rick Karsdorp een lage voorzet die gestuit wordt door de benen van Robin van der Meer.
29'
Ook Feyenoord komt er weer eens uit in offensief opzicht. Doelman Robbin Ruiter heeft erg veel moeite met een slappe voorzet van Jørgensen en wordt bijgestaan door de scheidsrechter.
25'
Barazite is erg bedrijvig aan de kant van de thuisploeg. De man achter de twee spitsen is diegene met het meeste gevaar via scherpe voorzetten en in zijn functie als diepgaande middenvelder.
24'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Het is een echte vechtwedstrijd in Utrecht. Er worden met name veel duels uitgevochten op het middenveld die vaak voor Utrecht zijn.
20'
Kansje voor Haller! Richairo Živković geeft met zijn rechtervoet voor vanaf de linkerkant. Bij de eerste paal kan Sébastien Haller zijn voet niet goed tegen de bal krijgen waardoor deze een metertje voorbij het doel gaat.
17'
Het is zo nu en dan zeer slordig. Zowel Feyenoord als Utrecht weten de bal maar moeilijk in de ploeg te houden. Langzamerhand nemen de Rotterdamse bezoekers steeds meer het initiatief over.
14'
Het eerste kwartier zit erop in Utrecht. Beide teams zijn gelijkwaardig aan elkaar wat zorgt voor een spannende strijd. Een ding is zeker Feyenoord moet vandaag knokken om een driepunter binnen te slepen.
11'
Als Feyenoord verliest vandaag hebben we een nieuwe koploper, namelijk Ajax. De Amsterdammers wonnen eerder op de middag met 0-1 bij sc Heerenveen.
8'
Zo is het een overweldigende openingsfase in Nieuw Galgenwaard. Beide ploegen weten snel te scoren na een persoonlijke fout bij de tegenpartij. Het duel is zo direct zeer aantrekkelijk!
4'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Dirk Kuyt
En het is alweer gelijk. Yassin Ayoub leidt knullig balverlies waarna Nicolai Jørgensen net niet bij een voorzet van Rick Karsdorp kan komen. De bal valt voor de voeten van Kuyt die de bal met een halve volley in het doel schiet.
2'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
Daar is al de hele vroege voorsprong voor de thuisploeg. Nacer Barazite geeft een prima pass op maat en Haller rond heel koeltjes af. Feyenoord moet aan de bank vanmiddag.
2'
De afsluiter van de veertiende speelronde in de Eredivisie is in gang gezet. In Nieuw Galgenwaard nemen FC Utrecht en Feyenoord het tegen elkaar op!
1'
De opstellingen
FC Utrecht mist de geschorste Ramon Leeuwin in het hart van de verdediging. Zijn vervanger tegen Feyenoord is aanvoerder Mark van der Maarel.

Bij Feyenoord keren Karim El Ahmadi en Eric Botteghin terug in de basisopstelling. Dit gaat ten koste van Renato Tapia en Wessel Dammers.

Van harte welkom bij de afsluiter in de veertiende speelronde van de Eredivisie tussen FC Utrecht en Feyenoord. Het duel in Nieuw Galgenwaard begint zondagmiddag om 16.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Utrecht. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Utrecht
Coach Erik ten Hag wil profiteren van een mogelijk vermoeid Feyenoord. De Rotterdamse tegenstander speelde immers afgelopen donderdagavond nog de Europa League-wedstrijd bij Manchester United (4-0 verlies). Het Utrecht van Ten Hag zal Feyenoord snel onder druk willen zetten op zoek naar een overwinning.

Winst op Feyenoord in eigen huis is voor de Domstedelingen namelijk alweer tien jaar geleden. Vorig seizoen won Feyenoord in de Galgenwaard met 1-2 door doelpunten van Tonny Vilhena en Dirk Kuyt. Zodoende werd een vroege Utrechtse voorsprong dankzij Sébastien Haller teniet gedaan. Utrecht moet het zondagmiddag doen zonder de geschorste Ramon Leeuwin. Centraal in de defensie lijkt Mark van der Maarel de logische vervanger.

Feyenoord
Zoals al genoemd speelde Feyenoord donderdagavond nog laat in Manchester. De Rotterdammers gingen kansloos met 4-0 onderuit. Dit betekent dat de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst met minimaal twee doelpunten moet winnen van Fenerbahçe of moet hopen op een verlies van Manchester United bij Zorya Lugansk.

In het Europese treffen ontbrak Karim El Ahmadi wegens voetklachten. Het is nog de vraag of de middenvelder wel inzetbaar is tegen FC Utrecht. Terence Kongolo ontbreekt in ieder geval zeker in verband met een hamstringblessure. Eric Botteghin keert terug van een schorsing. Vele ogen zullen echter gericht zijn op Dirk Kuyt. De geboren Katwijker speelde vijf jaar voor Utrecht alvorens hij in 2003 getransfereerd werd naar Feyenoord.