29.11.2016 15:21

Ruiter nog duizelig: "Daarna werd het zwart"

Utrecht-doelman Robbin Ruiter wordt per brancard van het veld gedragen. De sluitpost is ongelukkig op zijn nek terechtgekomen. (27-11-2016)
Utrecht-doelman Robbin Ruiter wordt per brancard van het veld gedragen. De sluitpost is ongelukkig op zijn nek terechtgekomen. (27-11-2016)

Robbin Ruiter moest zondag per brancard het veld verlaten tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord. De doelman raakte een tijdje buiten bewustzijn en komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor de Domstedelingen.

Twee dagen na zijn ongelukkige valpartij is Ruiter nog altijd een beetje duizeling. De sluitpost probeerde zondag de bal voor Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen uit de lucht te plukken. Daar slaagde hij ook in, maar Ruiter kwam daarna hard ten val op zijn nek. Vervolgens bleef de doelman minutenlang doodstil op het veld liggen. "Ik herinnerde me in het begin vrij weinig. Ik wist niet waar ik was, hoeveel het stond, laat staan tegen wie we speelden", vertelt Ruiter in het Algemeen Dagblad.

Uren later herinnerde hij zich weer het een en ander. "Dat ik hoog sprong, die voorzet uit de lucht plukte, dat het 2-1 stond. Dat ik vervolgens een klap kreeg en raar neerkwam. Maar daarna werd het zwart. Ik ben zeker drie minuten buiten westen geweest, mis twee uur van mijn herinneringen", vertelt de 29-jarige Amsterdammer. "Van de hele aftocht heb ik niets meegekregen. Ik weet wel dat ik in de catacomben weer bij kwam en dat Jan Wouters (assistent-coach Feyenoord, red.) naast me stond. Maar of dat een half uur of twee uur na de wedstrijd is geweest, weet ik echt niet meer."

De komende tijd moet Ruiter noodgedwongen rust houden van de medici. De sluitpost probeerde maandag een eindje te wandelen, maar dat ging niet zoals verwacht. "Ik ben meteen weer terug de bank opgegaan", vertelt Ruiter, die ook een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. "Dat wiebelige gevoel heb ik eigenlijk de hele dag al. Vannacht had ik het ook. Als ik mijn ogen dicht wilde doen om te slapen, maakte ik voor mijn gevoel een vrije val."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner