27.11.2016 18:49

Feyenoord redt koppositie in 99e minuut

Feyenoord-aanvaller Eljero Elia houdt de bal binnen en wordt onmiddellijk op de huid gezeten door FC Utrecht-verdediger Giovanni Troupée. (27-11-2016)

Feyenoord heeft zondagmiddag op het nippertje de koppositie weten te behouden op bezoek bij FC Utrecht. De Rotterdammers speelden een slechte wedstrijd, keken tegen een 3-1 achterstand aan, maar kwamen via doelpunten van Nicolai Jørgensen en invaller Michiel Kramer alsnog op 3-3.

Feyenoord kon in Utrecht weer beschikken over Karim El Ahmadi en Eric Botteghin. Het kreeg echter al heel snel een dreun te verwerken. Tonny Vilhena verloor de bal op het middenveld waarna Nacer Barazite zijn ploeggenoot Sébastien Haller bediende met een mooie steekpass. De Franse spits bleef koeltjes en schoof al binnen twee minuten de 1-0 tegen de touwen. Het antwoord van Feyenoord liet echter niet lang op zich wachten. Oud Utrecht-speler Dirk Kuyt scoorde de gelijkmaker na vier minuten met een volley uit de rebound: 1-1.

De wedstrijd was direct levendig en er werden veel duels uitgevochten op het middenveld. De van een voetblessure teruggekeerde El Ahmadi had bijvoorbeeld zijn handen vol aan de sterk spelende Sofyan Amrabat. De beste kans in de eerste helft op een nieuwe voorsprong was voor Haller. De doelpuntenmaker kon zijn voet echter niet goed tegen een voorzet van Barazite krijgen.

Na rust was het opnieuw Utrecht wat uit de startblokken schoot. Een zeer teleurstellende Eljero Elia leverde de bal in bij Amrabat die met een stuitend schot Brad Jones in moeilijkheden bracht. De Feyenoord-goalie kreeg de bal niet weg waarna Giovanni Troupée de rebound kon benutten: 2-1. Feyenoord wist het even niet meer en Utrecht kreeg zelfs kleine mogelijkheden op meer.

Twintig minuten voor tijd kwam Robbin Ruiter enorm vervelend ten val. De Utrecht-doelman was even buiten westen en moest per brancard het veld verlaten. Zijn vervanger was de 24-jarige debutant David Jensen. Feyenoord bleef daarna veel moeite houden met een sterk en taai Utrecht. Vlak voor tijd maakte Haller de 3-1 voor Utrecht. De Fransman maakte zijn tweede van de middag nadat Yassin Ayoub tweemaal Brad Jones op zijn weg vond.

In de absolute slotfase kreeg Nicolai Jørgensen nog een aardige kans. De Deense topscorer mikte echter net naast het doel van de ingevallen Jensen. In blessuretijd kwam er alsnog de 3-2 van Jørgensen. De Feyenoord-spits maakte zijn negende van het seizoen door van dichtbij doel te treffen. De overwinning voor Utrecht leek hen echter niet meer te kunnen ontglippen totdat in de 99e minuut invaller Michiel Kramer alsnog de 3-3 van dichtbij binnen kopte. Hierdoor blijft de koppositie voor de Rotterdammers behouden op doelsaldo.

Door: Koen Larmit