14.04.2017 11:08

Feyenoord het minst scherp in de openingsfase

Feyenoord is van alle Eredivisionisten de ploeg die de meeste tegentreffers krijgt in de openingsfase. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst incasseerde dit seizoen al vijf doelpunten tijdens de eerste vijf minuten. Dat is minstens twee goals meer dan elke andere ploeg uit de Eredivisie.

Afgelopen weekend tegen PEC Zwolle scoorde Queensy Mening al na drie minuten, nadat hij Brad Jones omspeelde en de bal in het lege doel schoof. Bram van Polen verdubbelde een paar minuten later de score, maar middels twee doelpunten van Steven Berghuis wist Feyenoord de schade enigszins te beperken. Deze gebrek aan scherpte baarde Van Bronckhorst zorgen en gezien de wedstrijden eerder dit seizoen is dat niet ongegrond. Ook een week eerder in de Klassieker tegen Ajax incasseerde de Stadionclub al vroeg een treffer, nadat Lasse Schöne na vijftig seconde een bal onderkant lat tegen de touwen trapte.

Altijd puntverlies
Tegen zowel PEC Zwolle als Ajax betekende de vroege treffer de inleiding voor puntverlies. Ook in de andere drie wedstrijden waarin het binnen vijf minuten een goal incasseerde, wist Feyenoord aan die duels niet de volledige buit over te houden. In 2017 gebeurde dat nog tegen Sparta Rotterdam (1-0). Op Het Kasteel scoorde Mathias Pogba al in de eerste minuut de enige treffer van het duel.

Tijdens de eerste seizoenshelft liep Feyenoord tegen sc Heerenveen en FC Utrecht vroeg in het duel averij op. Tegen de Friezen gebeurde dat als enige keer in De Kuip. Reza Ghoochannejhad was destijds na vijf minuten de plaaggeest van de Rotterdammers tijdens het 2-2 gelijkspel. Op bezoek bij FC Utrecht hield Feyenoord nog een punt over door twee goals van Michiel Kramer en Nicolai Jørgensen in blessuretijd, nadat Sébastien Haller de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong schoot.