26.11.2016 14:08

Elia wordt niet zenuwachtig van 'jagend' Ajax

Eljero Elia heeft balbezit in de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. (20-11-2016)
Eljero Elia heeft balbezit in de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. (20-11-2016)

Feyenoord neemt het zondagmiddag in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. De Rotterdammers leden donderdag een pijnlijke nederlaag in de Europa League tegen Manchester United (4-0), maar volgens Eljero Elia is er geen reden tot zorgen.

"FC Utrecht is geen Manchester United", vertelt de aanvaller in het Algemeen Dagblad. Feyenoord is nog altijd koploper in de Eredivisie, maar heeft slechts twee punten voorsprong op naaste achtervolger Ajax. "Wij zijn de prooi en ik zal je vertellen dat wij dat de rest van het seizoen zullen blijven. Eric Botteghin en Karim El Ahmadi zijn er weer bij. Toch geen onbelangrijke spelers voor dit Feyenoord. En ze zijn fris."

"Met alle respect voor onze tegenstanders, maar het interesseert me helemaal niets hoe FC Utrecht denkt of wat het doet. Wij zijn koploper en wij moeten het gewoon zelf doen", vertelt een vastberaden Elia. "Die 4-0 in Manchester was een teleurstelling, maar wij zijn conditioneel sterk, voelen ons goed. Dat gaan we in Utrecht bewijzen."

Ook Jens Toornstra maakt zich niet druk over de nederlaag in Manchester. De Feyenoorder hoopt tegen FC Utrecht, zijn oude club, op een goed resultaat. "We kunnen aan de bak." Toornstra beseft ook dat de voorsprong op Ajax klein is, maar dat levert geen extra spanning op. "We staan nu zelf bovenaan. Ajax moet naar Heerenveen, ook niet eenvoudig. We kunnen zondagavond ook vijf punten voor staan, hè", besluit Toornstra. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner