20:00 uur
ADO Den Haag
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Trybull 47. / Schot met links  (Mike Havenaar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 51. / Schot met rechts  (Danny Holla)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 70. / Schot met links  (Wout Brama)

90'
In een zeer aantrekkelijke tweede helft lag de amusementswaarde hoog. Direct na rust nam ADO verrassend de voorsprong dankzij een uitgemeten schot van Trybull. Enkele minuten later was het al gelijk na een fantastisch schot in de verre hoek van Mokhtar. PEC zette daarna door en kwam zelfs op voorsprong. Opnieuw was Mokhtar de gevierde man met een mooi doelpunt. ADO eindigde het treffen met tien spelers na de tweede gele kaart van doelpuntenmaker Trybull.
90'
87'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
87'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
87'
PEC lijkt de eerste overwinning van dit seizoen te gaan boeken. Na twee punten uit de eerste zeven duels verlaten de Zwollenaren in ieder geval voor eventjes de laatste plaats.
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
84'
Ontzettend domme actie natuurlijk van Trybull. De Duitse middenvelder begaat een onnodige overtreding op het middenveld en gaat daarna nog eens verhaal halen.
81'
Geel-rode kaart voor Tom Trybull (ADO Den Haag)
De Duitser is betrokken bij een opstootje na een overtreding op Saymak en mag het veld verlaten met zijn tweede gele kaart.
80'
Het einde van de wedstrijd nadert. PEC Zwolle staat geheel terecht op voorsprong. Behoudens het doelpunt van Trybull heeft ADO bijzonder weinig in te brengen vanavond.
79'
Gele kaart voor Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
De Ivoriaanse verdediger geeft een vervelende trap na aan invaller Bart Schenkeveld.
77'
ADO gaat vol op de aanval spelen op zoek naar de gelijkmaker. Verdediger San Román wordt uit het veld gehaald en middenvelder Kevin Jansen komt erin.
75'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
75'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> José San Román
73'
Met een 2-1 achterstand op het scorebord mag Sheraldo Becker opdraven voor ADO. Vorig jaar scoorde Becker nog voor PEC Zwolle in het duel tegen zijn huidige werkgever.
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
70'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Youness Mokhtar
Dit keer gaat de uitblinker van Zwolle buitenom directe tegenstander José San Román. Schuin voor het doel knalt Mokhtar de bal in de korte hoek.
69'
Achahbar komt steeds dichter bij een doelpunt. Dit keer probeert de kleine aanvaller het met een halve omhaal. De poging van Achahbar gaat echter hoog over het ADO-doel.
66'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
Aanvoerder Duplan heeft commentaar op de gele kaarten voor Bakker en Trybull en krijgt zelf ook geel.
66'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Voorafgaand aan de overtreding van Trybull gaf Bakker een ferme trap na.
65'
Gele kaart voor Tom Trybull (ADO Den Haag)
De doelpuntenmaker pleegt een harde overtreding op Achahbar en krijgt terecht geel.
65'
In het derde kwart van de wedstrijd is er enorm veel gebeurd. Na de twee doelpunten waren er namelijk nog goede kansen voor beide teams. Met ruim 25 minuten op de klok staat het nog 1-1.
61'
Wat een spektakel! Gervane Kastaneer kopt de bal op de lat van Zwolle. In de tegenstoot snelt doelpuntenmaker Mokhtar naar het doel van ADO. De verdedigende sliding van Tyronne Ebuehi is echter net voldoende om de kans te smoren.
58'
Kopbal op de paal! Daar laat Achahbar zich zien. Een vrije trap die lang onder weg is wordt bij de tweede paal op doel gekopt door de kleine spits. De poging wordt echter gekeerd door de buitenste paal.
57'
Marinus moet het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Mustafa Saymak. De middenvelder is normaliter een basisspeler, maar is nog niet helemaal fit.
55'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
55'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
55'
Er zijn tien minuten gespeeld na rust en we kijken naar een geweldig affiche. Het contrast met de eerste helft is enorm. Met een 1-1 stand gaan beide ploegen nu voor de winst.
51'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Youness Mokhtar
En het is weer gelijk in Zwolle, wat een begin van de tweede helft. Mokhtar snijdt naar binnen en haalt op prachtige wijze uit in de verre hoek.
50'
Schotje van Marinus! Op de rand van de zestien rolt de bal voor de voeten van Wouter Marinus. Het schot van de PEC-middenvelder mist echter richting waardoor Šetkus redelijk eenvoudig kan keren.
50'
Zo hebben we aan het begin van de tweede helft direct een doelpunt te pakken. Ietwat tegen de verhoudingen in komen de Haagse bezoekers op voorsprong.
47'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Tom Trybull
Ruben Schaken legt de bal voor vanaf de rechterkant. Mike Havenaar is sterk en ziet de inlopende Trybull. De Duitse nieuweling schiet vervolgens met precisie de bal in de verre hoek.
47'
Aanvoerder Bram van Polen heeft het veld verlaten met een hamstringblessure. De rechtsback van Zwolle is vervangen door Bart Schenkeveld.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart Schenkeveld
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bram van Polen
46'
45'
PEC Zwolle is de betere in eigen huis. De drager van de rode lantaarn kreeg kleine mogelijkheden via Ehizibue, Holla, Marinus en Achahbar. ADO kan weinig bewerkstelligen en beperkt zich tot verdedigen. Het weinig hoogstaande voetbal heeft nog niet tot doelpunten geleid. Ruststand: 0-0.
45'
45'
Kopbal van Marinus! Eindelijk een goedlopende aanval bij PEC. Youness Mokhtar trekt de bal voor vanaf de linkerkant en bij de tweede paal kopt Wouter Marinus in de handen van Šetkus.
42'
Wie gaat het ijs breken in Zwolle? De eerste doelpuntenmaker van deze wedstrijd lijkt de matchwinner te worden. De mogelijkheden zijn namelijk schaars vanavond.
40'
Het is bijna rust in Zwolle. ADO heeft weinig in de pap te brokkelen vanavond. De Hagenezen komen enkel tot verdedigen en lijken voor één punt te spelen.
37'
PEC Zwolle is de betere ploeg in de eerste helft. De ploeg van Jans speelt opportunistisch, maar is vaak slordig in de eindpass.
33'
Daar gaat Šetkus in de fout! De doelman van ADO speelt de bal zomaar in de voeten van Anass Achahbar. De spits van PEC is echter te gehaast en schiet op het lichaam van de Litouwse doelman.
32'
Er zijn vanavond 12.400 toeschouwers in het MAC3PARK stadion. Hiermee is het opnieuw bijna uitverkocht in Zwolle.
29'
Vorig seizoen won PEC in eigen huis van ADO met 2-1. Mike Havenaar opende de score voor de Hagenezen. PEC toonde echter veerkracht en won de wedstrijd door goals van Lars Veldwijk en Sheraldo Becker (huidig ADO).
28'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Ehizibue omspeelt Danny Bakker en Wilfried Kanon. Bij de laatste halte, Tom Beugelsdijk, wordt de buitenspeler echter naar de grond gewerkt.
25'
De slordigheden beginnen toe te nemen in het MAC3PARK stadion. Het niveau van het spel daalt hierdoor enorm. Beide teams tonen aan bepaald niet in vorm te zijn.
22'
De wedstrijd is wat meer in evenwicht. Zwolle begon sterk aan de wedstrijd en kreeg twee aardige mogelijkheden. ADO komt echter steeds beter in de wedstrijd.
20'
Gele kaart voor Ted van de Pavert (PEC Zwolle)
De centrumverdediger zet een blok op Duplan en krijgt de eerste gele kaart van het duel.
19'
PEC Zwolle maakte tot op heden slechts drie doelpunten. Anass Achahbar was nog niet trefzeker voor zijn nieuwe club. De van Feyenoord overgekomen spits kan de Zwolse fans nog niet in bekoring brengen.
16'
Het eerste kwartier van het duel zit erop. De intenties van PEC zijn duidelijk. De ploeg van Ron Jans speelt vol op de aanval en wil koste wat kost de drie punten grijpen.
12'
Poging van Kingsley Ehizibue! De vervanger van Queensy Menig kapt vanaf rechts naar binnen en haalt uit met zijn linker. De harde en hoge poging wordt met moeite gekeerd door Ernestas Šetkus.
10'
Bij afwezigheid van Aaron Meijers neemt Édouard Duplan vanavond de aanvoerdersband over. De Fransman voetbalt alweer ruim tien jaar in Nederland en kwam uit voor onder meer FC Utrecht en Sparta.
7'
De thuisploeg is fel begonnen aan de wedstrijd. Onder het gezang van het fanatieke publiek zit jaagt PEC flink door. Het is duidelijk dat de Zwollenaren vanavond punten willen pakken.
3'
Schot van Holla! PEC schiet uit de startblokken en krijgt direct een mogelijkheid. Danny Holla schiet vanaf rand zestien net voorbij de tweede paal.
2'
PEC Zwolle hoopt vanavond tegen ADO Den Haag zijn eerste competitiewinst van het seizoen te boeken. Het team van coach Ron Jans behaalde pas twee punten in zeven duels.
1'
De opstellingen
PEC Zwolle begint met twee nieuwe buitenspelers ten opzichte van vorige week. Tegen ADO Den Haag geeft coach Ron Jans de voorkeur aan Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar. Ryan Thomas en Queensy Menig vallen hierdoor buiten de basis.

ADO Den Haag mist de geblesseerde Thomas Meissner en aanvoerder Aaron Meijers. De verdedigers worden vervangen door Tyronne Ebuehi en Wilfried Kanon. Danny Bakker en Gervane Kastaneer krijgen de voorkeur boven Kevin Jansen en Sheraldo Becker.

Welkom bij de openingswedstrijd in de achtste speelronde van de Eredivisie tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag. Het duel in het MAC3PARK stadion begint vrijdagavond om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Zwolle. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

PEC Zwolle
Het team van coach Ron Jans is de grote tegenvaller tot op heden in de Nederlandse competitie. De ploeg die de voorbije seizoenen streed voor Europees voetbal bekleedt nu de laatste plaats in de Eredivisie. In de zeven gespeelde wedstrijden werd vijf keer verloren en twee maal een punt geboekt. PEC wacht nog altijd op de eerste overwinning.

De rode lantaarndrager verloor vorige week kansloos van Ajax. In de Amsterdam ArenA kwam Zwolle nog op voorsprong na vier minuten dankzij Wout Brama. Uiteindelijk werd er met 5-1 verloren. Anass Achahbar was de diepste spits in dat duel. Ook tegen ADO zal dat weer zo zijn. Zijn concurrent, Nicolai Brock-Madsen, kampt namelijk met een spierblessure.

Ook ADO zit niet helemaal lekker in haar vel. In de eerste vier competitiewedstrijden werd het knappe aantal van tien punten behaald. De laatste drie duels werden echter allemaal ruim verloren met tien tegendoelpunten als resultaat. Hierdoor staat de ploeg van coach Željko Petrović momenteel op een tiende plaats.

Aanvoerder Aaron Meijers ontbreekt in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. De linksback heeft last van knieklachten en moet verstek laten gaan. Thomas Meissner is een twijfelgeval. De Duitse centrumverdediger is geblesseerd aan een spiertje in zijn bovenbenen. ADO wil, zonder waarschijnlijk de twee verdedigers, de negatieve spiraal doorbreken in Zwolle.