03.10.2016 12:30

Speler van de Week: Youness Mokhtar

Youness Mokhtar bezorgde PEC Zwolle vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen. Met twee doelpunten hielp hij zijn werkgever van de laatste plek af. De vleugelaanvaller is in de achtste speelronde de Speler van de Week op Voetbal.com met een 7.5.

Goud waard
Zwolle zit in een lastige periode in de Eredivisie en had in de eerste zeven wedstrijden geen zege weten te boeken. Mokhtar vond het vrijdagavond tijd voor de ommekeer. Hij zag zijn ploeg eerst nog op achterstand komen tegen ADO Den Haag, maar liet vervolgens zien waarom FC Twente hem destijds wegplukte uit Zwolle. Met twee prachtige doelpunten schonk hij PEC Zwolle een 2-1 overwinning op ADO Den Haag.

Zijn eerste treffer was kenmerkend voor zijn speelstijl. De dribbelaar kwam vanaf de linkerkant naar binnen en plaatste de bal met zijn rechtervoet in de verre hoek. Twintig minuten voor tijd besliste Mokhtar de wedstrijd in het voordeel van PEC Zwolle. Hij kwam vanaf links het strafschopgebied in en met zijn mindere linker been liet hij de doelman van ADO kansloos door de bal snoeihard in het dak van het doel te schieten.

Lastige periode
De twee treffers waren niet alleen een opsteker voor PEC Zwolle. Mokhtar kijkt terug op een lastige periode. Het lukte hem in Enschede niet een vaste waarde te worden in het elftal van FC Twente. Daarop besloot hij in de zomer voor een lucratief avontuur bij Al Nassr in Saudi-Arabië te kiezen. Dat liep op niets uit. Hij keerde vorig seizoen al terug in Zwolle, maar mocht niet voetballen omdat hij in een seizoen al voor twee clubs had gespeeld.

Het enige wat Mokhtar na zijn terugkeer kon doen was fanatiek meetrainen met de rest van de groep en zichzelf zo fit mogelijk houden. Zijn geduld werd tegen ADO Den Haag beloond. De vleugelspeler kwam dit seizoen zes wedstrijden in actie, waarvan drie als basisspeler en drie als invaller. In zijn eerdere periode voor Zwolle was hij in het seizoen 2012/2013 goed voor zes treffers in 32 duels. Mokhtar is op weg zijn oude vorm te hervinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner