01.10.2016 14:38

Mokhtar baalt: "Ik geef elke vrouw een hand"

Youness Mokhtar (l.) viert de zege op ADO Den Haag met ploeggenoot Anass Achahbar. Mokhtar heeft eerder die wedstrijd twee keer gescoord voor PEC Zwolle. (30-09-2016)
Youness Mokhtar (l.) viert de zege op ADO Den Haag met ploeggenoot Anass Achahbar. Mokhtar heeft eerder die wedstrijd twee keer gescoord voor PEC Zwolle. (30-09-2016)

Youness Mokhtar is geschrokken van alle ophef rondom zijn persoon. De aanvaller van PEC Zwolle zou de hand van een verslaggeefster van FOX Sports hebben geweigerd, maar volgens Mokhtar is daar absoluut niets van waar.

"Dit slaat nergens op. Er is een beeld gecreëerd dat nergens op slaat", reageert Mokhtar op de ontstane ophef tegen De Stentor. "Iedereen die mij kent weet dat ik niet zo in elkaar steek. Ik geef elke vrouw een hand. We hebben een vrouwelijke verzorger die ik een hand geef en soms knuffel. Dat vindt mijn vrouw ook prima."

Mokhtar was de grote man aan de kant van PEC Zwolle in de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-1). De aanvaller was tweemaal trefzeker en daardoor boekte de ploeg van trainer Ron Jans de eerste zege van het seizoen. Na afloop werd hij geïnterviewd door een verslaggeefster van FOX, maar wist hij zich even geen houding te geven. "Dat kwam ongelukkig over. Ik heb er geen moment bij stil gestaan. Ik hoorde het nieuws pas vanmorgen van Ron Jans."

Afgelopen seizoen weigerde Nacer Barazite live op televisie de hand van Hélène Hendriks te schudden. De aanvaller van FC Utrecht wilde dat uit geloofsovertuiging niet doen en kreeg daarna bakken kritiek over zich heen. "Ik respecteer Barazite, maar ik steek anders in elkaar", reageert Mokhtar. "Toch is dit nieuws schadelijk voor mij. Mensen krijgen een beeld van mij dat niet klopt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner