Sparta Rotterdam Vrijdag, 9. Mei 2014
20:00 uur
NEC Nijmegen
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nourdin Boukhari 85. / Schot met rechts  (Hüseyin Doğan)

90'

Door een laat doelpunt heeft Sparta de wedstrijd tegen NEC gewonnen. Nordin Boukhari was degene die namens de Kasteelheren scoorde.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Crescendo van Berkel
89'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Huseyin Dogan
87'
Wat kan NEC nog in de laatste minuten van de wedstrijd? Dit is het droomscenario voor Sparta, maar een nachtmerrie voor de bezoekers uit Nijmegen.
85'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Nourdin Boukhari
Er wordt toch nog gescoord deze wedstrijd! Nordin Boukhari is de held van Sparta, want hij is degene die een schot van Huseyin Dogan verlengt! NEC'er Danzell Gravenberch ging even daarvoor flink in de fout. Die zal niet lekker slapen vanavond.
83'
Nog een kleine tien minuten te spelen op Het Kasteel. NEC maakt haast, want het wil nog een uitdoelpunt maken. 0-0 zou natuurlijk niet heel slecht zijn van de bezoekers, maar dat is wel een gevaarlijke uitslag met het oog op de return.
80'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
80'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Roald van Hout
79'
Higdon, net naast! Dat scheelt heel er weinig. Alireza Jahanbakhsh heeft een heerlijke voorzet in huis en legt 'm precies op het hoofd van Higdon. De bonkige spits laat de bal op zijn hoofd glijden en ziet dat zijn inzet nét naast gaat.
77'
Goede kans Alireza Jahanbakhsh! De Iraniër krijgt op aangeven van Christoph Hemlein een goede mogelijkheid om te schieten, maar Jahanbakhsh besluit de bal eerst aan te nemen. Daardoor brengt hij zichzelf in de problemen, maar de NEC'er komt alsnog tot een schot. Met een puike redding weet Khalid Sinouh de bal naast het doel te tikken.
76'
We zitten in het laatste kwartier van de wedstrijd. NEC lijkt zich te hebben herpakt en begint beter te voetballen.
75'
Daar is 'ie al, Steef Nieuwendaal. Het is weer elf tegen elf.
74'
Steef Nieuwendaal wordt aan de kant behandeld, waardoor Sparta tijdelijk met tien man speelt. Gaat NEC hier gebruik van maken?
74'
Problemen voor Steef Nieuwendaal. De middenvelder heeft een schoen van Christoph Hemlein in zijn gezicht gekregen en heeft een wond bij zijn mond.
72'
Aan de andere kant een schot(je) van Alireza Jahanbakhsh. De man die NEC in de ArenA redde, heeft dit wel eens beter gedaan. Van een meter of twintig schiet de Iraniër met zijn chocoladebeen (links) twee meter naast het doel.
70'
Een neeschuddende Rens van Eijden. Het gaat op dit moment niet goed bij NEC. De Nijmegaren hebben op dit moment veel moeite met de aanvallers van Sparta, die kriskras door elkaar lopen.
67'
Het is Sparta dat op dit moment het beste van het spel heeft. NEC wordt steeds verder teruggedrongen en probeert het spel van de Rotterdammers te ontregelen.
64'
De lat! Nourdin Boukhari kopt een voorzet van Donovon Slijngard over Kalle Johnsson heen, maar zijn inzet belandt op de lat. Dat was bíjna de 1-0.
62'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
62'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
61'
Daar zag Kalle Johnsson er niet lekker uit. Een vrije trap wordt in het strafschopgebied van NEC gepompt en de doelman lijkt de bal te kunnen vangen, maar doet dat niet. Johnsson besluit de bal weg te stompen en daarmee is het gevaar niet geweken. Gelukkig zijn de NEC-verdedigers alert en zorgen zij dat geen Spartaan tot schieten komt.
59'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Mario Bilate
59'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Donovan Deekman
59'
Gele kaart voor Alireza Jahanbakhsh (NEC Nijmegen)
Daar is de eerste kaart van de wedstrijd. Met een lange sliding haalt de Iraniër Donovon Slijngard onderuit. Dat kost hem een gele kaart.
56'
De eerste tien minuten van de tweede helft zijn zonder grote gebeurtenissen verlopen. NEC heeft een licht overwicht, maar heeft dat nog niet in kansen kunnen uitdrukken.
54'
De winnaar van deze halve finale, speelt in de finale tegen VVV Venlo of FC Dordrecht. De Schapenkoppen wonnen gisteravond met 1-3 in De Koel, dus de kans is groot dat 'Dordt' de finale bereikt.
51'
Oei, foutje van de grensrechter! Donovan Deekman kon zomaar doorlopen richting NEC-doelman Kalle Johnsson, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel. Het Sparta-publiek klaagt en terecht, want het is geen buitenspel.
50'
Het eerste schot in de tweede helft is een feit. Het is bijna niet vermeldenswaardig, want Christoph Hemlein schiet vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal ver hoog en naast het doel van Khalid Sinouh.
50'
NEC neemt het initiatief in de tweede helft. De ruimte tussen de verdediging en het middenveld van Sparta is groot en daar proberen de Nijmegenaren gebruik van te maken.
48'
Een groot deel van de NEC-supporters die gisteren aanwezig waren, zijn vanavond weer aanwezig. Trouw hoor!
47'
Het veld lijkt droog, maar dat is het niet. Bij iedere stap springt er water op. Absoluut geen ideale omstandigheden, maar het is beter dan gisteren.
46'
Na een rustperiode van 22 uur is de wedstrijd weer hervat. Er zijn nog 45 minuten te spelen!
46'
46'
Hervatting Sparta Rotterdam - NEC

Welkom bij de hervatting van de play-off wedstrijd tussen Sparta en NEC! Gisteravond werd het duel wegens hevige regenval kort na rust gestaakt door Tom van Sichem, om acht uur wordt het restant van de wedstrijd gespeeld.
46'
Sparta en NEC hervatten vanavond om acht uur de tweede helft. Gisteren werd het duel gestaakt vanwege de hevige regenval en dat maakte het veld onbespeelbaar.
46'
Het gaat nog een hels karwei worden voor de KNVB om een gaatje te vinden om de tweede helft uit te spelen. Het drukke schema laat weinig ruimte over en het is nog maar de vraag of er binnen een dag tijd het veld op het Kasteel opgedroogd is.
46'
En het zit er nu officieel op. Tom van Sichem vindt het onverantwoord om door te gaan.
46'
Ook een blik op Buienradar belooft weinig goeds. Het is flink blauw van de buien.
46'
De wedstrijd is overigens officieel nog niet afgelast. Maar ik kan me niet voorstellen dat de wedstrijd doorgaat. Tenzij Sparta en NEC met flippers en snorkels willen gaan voetballen. Dat lijkt de enige mogelijkheid om nog door te gaan.
46'
Van Sichem fluit af! Het veld op het Kasteel lijkt meer op een open lucht zwembad, dan op een voetbalveld en de scheidsrechter ziet zich genoodzaakt om de wedstrijd te staken. Het is al de tweede keer dat van Sichem een wedstrijd moet staken vanwege de weersomstandigheden. Eerder al lastte hij Go Ahead Eagles-Heracles af nadat er 25 minuten was gespeeld.
46'
Sparta en NEC houden elkaar op een drijfnat Spangen in evenwicht: 0-0. En beide ploegen mogen zich gelukkig prijzen dat ze geen doelpunten hebben tegen gekregen. NEC werd een penalty onthouden nadat Khalid Sinouh, Christoph Hemlein had gevloerd. Aan de andere kant was Mimoun Mahi twee keer gevaarlijk, maar twee keer vond hij ook Calle Johnsson op zijn weg. Daardoor staat er vooralsnog een brilstand op het scorebord.
45'
Inderdaad. Van Sichem trekt geen tijd bij en fluit af voor de eerste helft.
45'
45'
Zal van Sichem nog tijd bijtrekken? Het lijkt me niet, aangezien er weinig oponthoud is geweest in de eerste helft.
39'
Sparta krijgt weer een grote kans! De halve NEC-verdediging glijdt op een lange steekpass van Bilate op Mahi, waardoor de linkerspits in kansrijke positie komt. Mahi krult de bal naar de verre hoek en dankzij Johnsson (met de vingertoppen)en Leiwakabessy (uitverdedigen) blijft het 0-0.
35'
Na een half uur voetbal is er slechts een grote kans geweest. Voor de rest is het erg behelpen, al zijn er natuurlijk verzachtende omstandigheden. Geen van de ploegen heeft momenteel een overwicht en dat komt mede door het vele balbezit.
34'
Gele kaart voor Christoph Hemlein (NEC Nijmegen)
Hemlein krijgt een gele vanwege praten. Hij herinnerde de grensrechter er even fijntjes aan dat hij er naast zat met de wel of geen strafschop-situatie. Van Sichem kan het niet waarderen en trakteert Hemlein op geel.
27'
Mahi is dichtbij de openingstreffer! Na een corner bereikt NEC-huurling Michel Breuer Mimoun Mahi. Hij probeert met een hakballetje Johnsson te passeren, maar de doelman is attent en kan de inzet van de vleugelspeler neutraliseren.
26'
Opvallend is dat de beide ploegen mooi proberen te voetballen, maar veel passes over de grond. Complimenten voor de goede intenties, maar of het slim is met dit veld.
23'
NEC begint langzaam wat beter te voetballen. Het duel an sich houdt nog niet echt over.
19'
Sparta ontsnapt! Hemlein wordt door Koolwijk weggestuurd en komt oog in oog te staan met keeper Sinouh. De Deen controleert de bal en Sinouh komt uit. De doelman weet Hemlein af te stoppen, maar hij raakt slechts de benen van de aanvaller in zijn eigen zestien. Een honderd procent strafschop wordt NEC onthouden.
16'
Na een goed kwartier spelen heeft Sparta licht het overwicht, maar de Kasteelheren hebben Johnsson nog niet aan het werk kunnen zetten.
10'
Ondanks dat het regent als het giet, zit het Kasteel helemaal vol en de Spartanen steunen fanatiek hun helden.
8'
Beide ploegen beginnen slordig aan de wedstrijd. Over en weer is er veel balverlies. De weersomstandigheden zullen ongetwijfeld daar ook een rol inspelen.
4'
Als het nog lang doorregent in Rotterdam-West ben ik benieuwd of de wedstrijd überhaupt kan worden uitgespeeld. ER liggen een aantal plassen op het veld, die het spel duidelijk negatief beïnvloeden.
3'
Het eerste gevaar komt van NEC. Gravenberch komt op over de rechterkant en besluit vanaf 25 meter uit te halen. Zijn schot schot gaat alleen hoog over.
1'
En we zijn onderweg op Spangen. NEC trapt de wedstrijd af.
1'
In een nat Rotterdam schalt de Sparta mars uit de luidsprekers. En dat kan maar één ding betekenen. Sparta-NEC staat op het punt van beginnen.
Goedenavond iedereen! Ik ben Jesper Davelaar en ik verzog vanavond het commentaar bij het play-off duel tussen Sparta Rotterdam en NEC.

Op het nippertje

NEC zal met een opgelucht gevoel aan de wedstrijd beginnen, want de Nijmegenaren zullen hun zegeningen tellen dat ze nog een herkansing krijgen om ook voor volgend jaar in de Eredivisie te acteren. In de allerlaatste speelronde, vlak voor tijd en tegen kampioen Ajax maakte NEC 2-2 en hield daardoor een punt over aan het bezoek in Amsterdam. Een punt dat broodnodig was om niet direct te degraderen. Roda JC was uiteindelijk het haasje en NEC wist zich vooralsnog veilig te spelen.

Sparta aast op terugkeer

De eerste horde voor NEC om ook volgend seizoen in de Eredivisie te spelen is Sparta Rotterdam. Al zullen de Rotterdammers niet met al te veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Goed, in de eerste speelronde van de play-offs werd over twee wedstrijden Eindhoven uitgeschakeld en in de tweede wedstrijd werd ook van de blauwhemden gewonnen, maar de veertien (!) wedstrijden daarvoor werd er geen enkele keer gezegevierd door de ploeg van trainer Gert Kruys. Desalniettemin heeft Sparta nog altijd de kans om na afwezigheid van vier seizoenen terug te keren op het hoogste niveau. En daarvoor zal het eerst NEC de baas moeten zijn over twee duels.

Pikant duel voor Breuer

Een opvallende naam aan de kant van Sparta is Michel Breuer. De ervaren centrumverdediger speelde voor de winterstop nog voor NEC. Tijdens het winterreces werd hij echter verhuurd aan Sparta. Hij kan er dus mede voor zorgen dat zijn werkgever mogelijk volgend jaar in de Jupiler League moet voetballen. Ook Geert Arend Roorda stond bij de start van de competitie onder contract bij NEC. In de winter kwam hij transfervrij naar Het Kasteel. In tegenstelling tot Breuer echter, kwam Roorda alleen uit in het beloften team, waar Michel Breuer nog acht keer in actie kwam voor de Nijmegenaren.

De wedstrijd in Rotterdam tussen de nummer zestien uit de Jupiler League en de nummer zeventien uit de Eredivisie staat onder leiding van Tom van Sichem. Ik wens jullie veel plezier toe met de het live-verslag van deze play-off wedstrijd. Voor de opstellingen en de wissels, kan je als vanouds terecht onder het tabje Wedstrijddetails .