09.05.2014 20:52

Sparta neemt voorsprong op NEC

Op het zware, natte veld van Het Kasteel vechten Danzell Gravenberch (l.) en Mimoun Mahi (r.) een duel uit. (09-05-2014)

Sparta Rotterdam heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in de eerste wedstrijd van de halve finale in de play-offs NEC te verslaan. De wedstrijd op Het Kasteel werd met 1-0 door de Rotterdammers gewonnen.

Het duel tussen Sparta en NEC werd noodgedwongen in twee delen gespeeld. De eerste helft werd donderdagavond gespeeld, maar scheidsrechter Tom van Sichem besloot na rust de wedstrijd wegens hevige regenval te staken. De tweede helft van de wedstrijd werd een kleine 24 uur later gespeeld, op een veld dat een stuk beter was dan tijdens de eerste helft.

Omdat beide ploegen de eerste 45 minuten niet tot scoren waren gekomen, werd de wedstrijd vrijdagavond met een 0-0 stand hervat. Via Mimoun Mahi waren de Rotterdammers in de eerste helft een paar keer dicht bij de openingstreffer geweest. NEC had de pech dat het geen strafschop kreeg toen Khalid Silouh Christoph Hemlein in het strafschopgebied onderuit haalde.

De tweede helft was een helft met twee gezichten. In het eerste gedeelte had Sparta het beste van het spel, daarna heerste NEC. Via Nordin Boukhari was de thuisploeg na iets meer dan een uur spelen erg dicht bij de voorsprong. De nummer tien van de Spartanen zag zijn kopbal op de lat belanden. Aan de andere kant was Michael Higdon met een kopbal bijna trefzeker.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar er kwam toch een winnaar. Vijf minuten voor tijd maakte Nordin Boukhari, die een schot van Huseyin Dogan verlengde, de 1-0. De tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie wordt zondagmiddag in Nijmegen gespeeld. Dan staat NEC de zware opgave te wachten om de nederlaag tegen Sparta ongedaan te maken.